USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Є реальна загроза, що ВОДТРК ліквідують, - Куліш

19 Грудня 2014 17:31
Волинські телевізійники висловлюють неабияке занепокоєння долею місцевого телеканалу. Про це інформують у прес-службі Волинської ОДА.

Учора,18 грудня, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик спільно з гендиректором ВОДТРК Ольгою Куліш обговорили ситуацію, що може скластися в інформаційному просторі Волині у зв’язку зі створенням Суспільного мовлення України.

Справа в тому, що Законом України «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України», який заплановано ухвалити ще цього року, не передбачено існування регіональних каналів.

- Є реальна загроза, що вже в 2015 році ліквідують Волинську ОДТРК, як і інші ОДТРК України, в результаті чого припинять роботу регіональні державні телерадіоканали, зокрема, у Волинській області – це телеканал «Нова Волинь» та ФМ-радіоканал «Радіо «Луцьк», - зазначила Ольга Кушіл. – Такі непродумані і непрофесійні дії деяких київських реформаторів можуть призвести до того, що волинська громада не матиме надійного, оперативного, об’єктивного джерела місцевої інформації, з волинського ефіру зникнуть передачі патріотичного, просвітницького, державотворчого спрямування.

Також гендиректор ВОДТРК повідомила, що профспілкові комітети колективів обласних державних телерадіокомпаній звернулися до Президента України Петра Порошенка з відкритим листом, де виклали суть проблеми й ризики для суспільства. Медійники пропонують главі держави наступне: «Ми готові співпрацювати на договірних засадах із НСТУ, але залиште в регіонах телерадіоканали на своїх частотах і зі своїми колективами. Ми маємо необхідний ресурс, аби згодом стати регіональними суспільними мовниками в умовах реформування і децентралізації».

У відповідь на звернення ВОДТРК, Володимир Гунчик розпорядився підготувати листи та звернення до Міністерства інформаційної політики України, його міністра Юрія Стеця, керівництва Державного комітету телебачення та радіомовлення України та народних депутатів, аби пропозиції телевізійників і радійників, зокрема волинських, врахували при впровадження суспільного телерадіомовлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Луцький Показати IP 19 Грудня 2014 17:33
ВОДТРК??? Ні, не чув... А навіщо витрачати держані кошти на цю контору? Ютуб канал дешевше обійдеться.
Волинь Показати IP 19 Грудня 2014 17:38
Ну, ліквідують і шо?
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 17:43
ну капец, тільки запрацювало по людськи і на тобі, закрити. мабуть продати комусь хочуть будинки, техніку, а люди нафіг здалися. тепер величко буде гребти, бо один тут буде і бог і цар, а може єрємєєви щось закуплять. і де ж тепер наші "герої" майдану данильчуки, хведчаки гузі і лапіни будуть світитися? а вітів де надурняк плестиме "мудрість" свою? та нє, то повна дурня закрити обласні канали, комусь вигідно.
розум Показати IP 19 Грудня 2014 17:44
Вже втілюють в життя існування украіни, нас залишать меньше ніж ж.дів.
samson до розум Показати IP 19 Грудня 2014 18:29
таке тв продажне під владу нафі..... не потрібне ...хай знищують.....
Mik (галицька миша) до samson Показати IP 20 Грудня 2014 10:08
"Хай знищують..." Нищити завжди набагато легше, нiж створювати.
Вася до Mik (галицька миша) Показати IP 20 Грудня 2014 20:08
А платити за фігню низької якості теж не хочеться. Дайте цікаве і громада оплатить, і закон тут н ідо чого.
ЗМІ Показати IP 19 Грудня 2014 17:56
Ну, і що , нехай ліквідовують. Менше затрат буде державі. А то там керовнік по кільк адестякі тисяч гривень зарплати в місяць мають і жирують, а рядові журналістів кормліть по півтори чи 2 тис максимум. До речі, треба запит зробити скіко заробляє Куліш, Андрушко, Генсецький. нАПЕНВО , гарні гршики гребуть.
ЖУРНАЛІСТ до ЗМІ Показати IP 19 Грудня 2014 18:04
А ви не змі не позоріть честь засобів масової інформації-бо помилка на помилці і словесний "понос".Всі перераховані вами люди вже мають пенсії і їм вже всеодно,а журналісти мають 1500-2000 але до пенсії 90% ще так далеко..
Mik (галицька миша) до ЗМІ Показати IP 20 Грудня 2014 10:06
Що таке "адестякi"? "Кормлiть"? "Керовнiк"? "Скiко"? Поважайте рiдну мову, хоча б трохи!
журналіст до журналі Показати IP 19 Грудня 2014 18:41
У вас більше помилок, ніж в ЗМІ. На дві менше, ніж в вашого опонента. Через те ви й заробляєте мало. Я б вам і 1500 не дав би.
вік до журналіст до журналі Показати IP 19 Грудня 2014 20:03
коментар було видалено
з Луцька Показати IP 19 Грудня 2014 19:09
Я - людина інтелектуальної праці, тому те, що я скажу нижче, може здивувати читачів. Особливо маргіналів, які не висихають від серіалів і разом з їхніми "героями" ллють гіркі сльози. Я вимкнув телевізор наприкінці 2010-го року (житло - чотири кімнати, в кожній по телевізору). За якісь місяць-два я став спокійно спати, з’явився апетит, не сняться кошмарні сни. Зникли дурні комплекси, при усій моїй зайнятості з’явилась купа вільного часу. Я сам був дуже здивований, коли прочитав в мережі, що "послугами" телебачення зовсім і давно не користуються відомі журналісти (ніби сам Бог велів!?), співаки, письменники, актори (виключно просунуті люди з інтелектом). Не дивуйтеся, зробіть так, як зробив я і впродовж 2-3 місяців ви тут же, в блогах цього ж видання, подякуєте мені. Поверніться на півоберту до вашого "ящика для ідіотів" – він стоїть навпроти вашого дивана. Що там є: скучні серіали (397-ма серія), які ніби то відволікають людей від справжніх проблем, кислі морди політиків, олігархів, інформації про злочинність, кров, нещастя і сльози, залишені здорового глузду екстрасенси з тупими, як кувалда, мордами, демонстрація розкоші на фоні того, як старенька бабуся в донецькому автобусі підняла з підлоги надкушений пиріжок і з’їла його, порожні обіцянки сильних світу цього, насилля, брехня, паскудство в усіх його проявах, тваринний секс (як лягала, як давала)... У вас є що заперечити? Займіться розвитком своїх чад, читанням, улюбленою справою, на кінець – дружиною, якщо вона у вас молода і красива, чи чоловіком, якщо ви любляча дружина… Поверніться до класики, перечитайте кращих вітчизняних письменників, перечитайте лауреатів Нобелівської премії 30-70-х років... За короткий час ви реабілітуєте свою нервову систему, поправите здоров’я і ще раз мені подякуєте. І нічого не втратите, крім того, що виграєте. Попереджую: я це написав для розумних людей, тому на майбутні коментарі недолугих тролів не звертайте уваги.
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 19:30
глибина аналітики зашкалює, особливо, у тих, хто все знає в політиці, у футболі і на телебаченні. два слова до купи не зліпить, а вже розказує, який гігант мислі, і, головне, в усьому якнайкраще розуміється. тепер про гроші, про них тут розказують ті, хто приперся на те ж телебачення морду свою світити, але не вийшло, бо крім морди, ще й клепка нормальна мала би бути, ото й рахують чужі статки. прізвище і діяння тої всі знають. тому нічого нового і дивного нема. Для знавців і така ще інформація: ліквідація не зменшує тих коштів, які будуть виділятися на суспільне.Про Ютуб. Якщо "Луцький" думає, що він дійсно розкаже і покаже про наш регіон стільки і так, як канал ВТ, то дописувачу памятник вже треба ставити. Але ж пишу, бо грамотний дуже.....
як би там не було Показати IP 19 Грудня 2014 20:53
ВОДТРК - це ще й чималенький колектив, історія і школа. Так, не зовсім вільна і залежить від замовлення. Але ж приватні канали теж гнуть свою лінію. Тому кожен канал відвертий рівно настільки, наскільки це собі дозволяє керівництво. А людей шкода - кожного року тільки і думають про ліквідацію. Це напружує. Та і зарплатня - сміх... Саме через це багато хороших журналістів подалися шукати кращої долі.
Справедливість Показати IP 19 Грудня 2014 21:31
Волинське телебачення ліквідовують, які все-таки знімають фільми, передачі, готують новини, а через дорогу знаходиться кіностудія "Волинь", хтось чув що вони там роблять, а працюють на бюджетних ставках, навіть древній пенсіонер Борис Ревенко. То де справедливість?
вчений Показати IP 19 Грудня 2014 23:02
А радiву теж розженуть?
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 23:38
коментар було видалено
Штефан, Луцьк Показати IP 20 Грудня 2014 08:32
Классссс! Якщо ліквідують ВОДТРК. Давно пора позбуватися дармоїдів і підлабузників.
Анатоль до Штефан, Луцьк Показати IP 20 Грудня 2014 13:30
Давно пора, Наталко!
1234 Показати IP 20 Грудня 2014 09:23
Непрофесіоналізм цієї телекомпанії тягнеться десятки років. Працюють від виборів до виборів. Глядачі нічого не втратять. Варто зробити один загальнонаціональний культурно-пропагандистський канал, а всі одтрк ліквідувати.
свідок Показати IP 20 Грудня 2014 12:43
Ну-ну, а тепер детальніше - хто ж там такий професіонал???????? Четверо, якщо не помиляюся, людей зі справжньою журналістською освітою - Андрушко, Лоцман, Віліщук, Романюк. Даруйте, але волинські ПТУ від журналістики до уваги не беру. Керівництву апріорі було вигідно підтримувати цей заповідник самодіяльності.- менше до начальства рота відкриватимуть. Школа волинської тележурналістики? Та не смішіть мої тапки! Графоманство разом з лизоблюдством всіх губернаторів без винятку. Ось у цьому досягли майстерності. І тільки не треба заводити стару пісню про дипломи фестивалів - усі знають цю кухню. Головний показник ефективності роботи - глядацька аудиторія. Підніміть руку, хто регулярно дивиться і слухає волинське тб і радіостанцію? А ось те, що ВОДТР - тепленьке місце для керівництва - свята правда. Зарплати в начальства крутяться в межах 10 тисяч/!/ і навіть більше, а в рядових журналістів і операторів заледве до двох дотягують! А грошики, між іншим, бюджетні, тобто платників податків.То кому потрібна ВОДТР????????????? Губернаторові/будь-якому/ і Куліш... Висновок- нічого утримувати цю контору за наші з вами гроші, якщо такі круті фахівці- ідіть працюйте на комерційних началах
не згоден Показати IP 20 Грудня 2014 19:01
Мушу засмутити «свідка» щодо «справжньої журналістської освіти» (судячи з неграмотного тексту, не сумніваюсь в тому, що він має «справжню»). Він так впевнений у своїй правоті, що поставив один і той же коментар під двома інформаціями, щоправда, під різними ніками. Всі мої журналісти, яких я можу читати, дивитися і слухати, на диво, не мають «справжньої журналістської освіти». Данило Яневський – історик; Валерій Калниш – історія і психологія; Зураб Аласанія - інженер-будівельник; Антон Підлуцький - вчитель; Юрій Макаров – філолог; Роман Сєнічкін – економіст; Наталка Мосейчук – іноземна мова; Анна Безулик – математик; Ксенія Собчак (Росія) - політолог; Олег Кашин (Росія) - академія риболовного флоту; Сергій Доренко (Росія) – філолог; Максим Шевченко (Росія) - авіаінженер; Володимир Познер - грунтознавезь (МДУ ім. Ломоносова). Продовжувати список? Спілкуюсь з російськомовним журналістом з ФРН (Дортмунд). Світ вже давно переходить на секції публіцистики і кафедри журналістики при різних факультетах (по напрямках і по нахилу майбутнього журналіста до певної спеціалізації). Факультети журналістики в Україні треба негайно закрити – вони готують бездарних людей за гроші. За гроші можна підготувати водія КрАЗа, електрозварника, бармена і т.п. В Луцьку таких «журналістів» особливо багато – куди не плюнеш. Факультети історії, філології, психології, комунікацій, всякі партійні і безпартійні школи і академії при президентові – це один і той же Іван, тільки під різними капелюхами. Це - дубляж спеціальностей, маразм. Мова про це йде вже давно і Україна прийде до такого рішення найближчими роками.
петро Показати IP 21 Грудня 2014 01:19
Не ліквідовуйте нічого. Створуйте нове,практичне,потрібне,талановите. А непотрібне саме відпаде,відживе,перетече. Створюйте.Кому в Луцьку прийде в голову створити Волинську обласну філармонію? Вже ж е. Навіщо? А погляньте пильніше. Обласна філармонія -це ж надбудова над двома колективами-"'Волинський академічний народний хор'',який мае своіх директорів,заступників,художнього керівника... повну виробничо-творчу структуру,і ''Контабіле''-теж окремий самоорганізований колектив. І все. То ж на якого дідька ''Філармонія''? Ці два колективи можуть самостійно жити. Дайте ім місця концертноі діяльності: хору-колишній будинок офіцерів,який руйнуеться,бо ректор Технічного університету не відае,що з тим приміщенням робити, Рівцю районний будинок культури луцього району або інший,іх достатньо. А філармонія залишиться непотребом на ''автовокзалі'' з купою застарілих автозалізяк,допотопних автотранспортних засобів,які ремонтуються без зупину і жеруть гроші. Філармонія-це різномаіття творчих колективів з широкою палітрою концертних програм,а Волинська філармонія-автопарк застарілого брухту,на який треба витрачати гроші,аби іздити на виступи. От і мудра думка-створити приватну філармонію,підгребти весь весільно-корпоративно-концертний бізнес в офіційне виробництво з гнучким ціновим тарифом і процвітати. А філармонія, яка два рази на рік дае в обласному центрі концерти з двадцятирічноі давнини прогримами-неконкурентноздатна і вимагае реконструювання або заміни директора і художнього карівнника. Так і ВОДТРК. Але створюйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus