USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Залізничники ледь не зірвали рух пасажирських автобусів на Волині

23 Листопада 2010 16:32
Залізничники мало не заборонили пасажирським автобусам на Волині користуватися 150 залізничними переїздами, через що увесь рух пасажироперевезень на Волині опинився під загрозою.

Про це йшлося під час наради із першим заступником голови ОДА Олександром Башкаленком за участю начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Леоніда Кирильчука.

Згідно з правилами, маршрути пасажироперевезень мають погоджувати залізничники. А згідно з Інструкцією з улаштування та експлуатації залізничних переїздів, усі залізничні переїзди повинні бути обладнані шлагбаумами по ширині усієї проїжджої частини, світлофорами та камерами відео нагляду.

Відтак залізничики вирішили відкликати свої погодження маршрутів на всіх необладнаних залізничних переїздах у Волинській області.

«150 маршрутів в усіх напрямках області виявляються не погодженими з боку залізниці. Аналогічний крок зробила Головавтотрансінспекція. Виявляється, що всі наші маршрути сьогодні практично недійсні», - розповів Леонід Кирильчук.

Зі слів заступника начальника Ковельської дистанції колії Львівської залізниці Миколи Ваця, погодження маршрутів відкликали за вказівкою начальника Львівської залізниці.

«Начальник Львівської залізниці дав телеграму... щодо відкликання погоджень на схемах та паспортах автобусних маршрутів, якщо облаштування переїздів не відповідає вимогам», - прокоментував Ваць.

Як пояснив Ваць, причина відкликання погоджень банальна - залізниця не має достатньо коштів, аби обладнати усі переїзди.

Олександр Башкаленко заявив, що залізничники, вирішивиши відкликати погодження, не подумали про наслідки.

«Ви поверніться обличчям до людей. Ви думаєте, що ви, залізниця, - «держава в державі»? На кожного перевізника ми дмухаємо, щоб він нікуди не «спригнув». Перед тим, як писати ці листи, потрібно було ініціювати нараду у цьому ж кабінеті для вирішення питання», - зауважив Башкаленко.

Заступник губернатора сказав, аби залізничники протягом місяця вивчити ситуацію та визначити, скільки коштів треба для переобладнання переїздів. По тому цю суму закладуть в державний бюджет, - сказав Башкаленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus