USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жидичинські монахи заснували скит

29 Квітня 2010 13:06
Учора, в день Переполовення П’ятдесятниці, чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотворця в селі Жидичин Ківерецького деканату урочисто заснував скит Святого Духа, який розташовано неподалік обителі.

Як повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ КП , скит – це місце більш суворого подвигу, яке зазвичай закрите для паломників.

На ознаменування відкриття скиту та зародження нового відпустового свята, яке тут відзначатимуть на Переполовення П’ятдесятниці щороку, у скиті освятили поклінний хрест і відправили Божественну Літургію. Богослужіння очолив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Микола Нецькар, намісник монастиря ігумен Константин (Марченко), намісник луцького Замкового монастиря Архангелів ігумен Святополк (Канюка), ієромонахи та інші священнослужителі. У Службі Божій взяли участь намісниця луцького монастиря Святителя Василія Великого ігуменя Анастасія (Заруденець) із черницями, жидичинський сільський голова Олег Данкевич та чимало мирян.

Владика звернувся до вірних із проповіддю про збереження культурної та духовної спадщини нашого народу. Він зазначив, що заснування скиту, який розташовано саме на тому місці, де колись знаходився жидичинський Свято-Миколаївський монастир, - нелегка справа. «Однак, шануючи славне ім’я наших предків, котрі кістьми полягли, захищаючи православну віру, ми робимо благородну справу, розпалюючи на цих пагорбах вогнище духовності. Прийшов час і починаємо розуміти, яку велику духовну силу мав монастир. Князь Данило Галицький, який був глибоко віруючою людиною, відвідував це святе місце, щоб прикластися до чудотворної ікони угодника Миколая».

Скитоначальником призначено ієромонаха Іова (Богуша).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus