USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Живим ланцюгом на колінах волиняни зустрічали загиблого Героя. ФОТО

2 Вересня 2015 14:40
Болем і сумом пройнята сьогодні, 2 вересня, Іваничівщина, яка дочекалась свого Героя. На рідну землю повернувся молодий захисник – Валерій Янчук. Повернувся, на жаль, в домовині.

Загинув волинський боєць торік, отримавши важкі поранення в «іловайському котлі».

Через помилку у прізвищі мати довго не могла отримати тіло сина, який загинув рік тому в зоні АТО. Учора загиблого відспівували у Луцьку в Свято-Троїцькому соборі.



Сьогодні тіло Валерія Янчука земляки зустрічали, ставши навколішки.

Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці активіст Василь Ігнатюк та опублікував фото.

«Герої не вмирають. Саме такими словами, стоячи на колінах, зустрічали воїна жителі Милятина, Переславич, Павлівки, Старосілля.

На живий людський потік перетворилися вулиці нашого селища. Не стримували сліз ні діти, ні дорослі, плакали чоловіки, коли тіло загиблого підвезли до рідної домівки.

З сумом зустріла колишнього вихованця рідна школа: в руках учнів приспущені національні знамена з траурними стрічками, прощальні звуки шкільного дзвоника», - йдеться у дописі.

«Процесія за участю рідних, священнослужителів, воїнів АТО та всіх небайдужих повільно наближається до будинку «Просвіта», де встановлюється домовина.

Настоятелі Свято-Покровського храму митрофорні протоієреї Андрій та Василь відслужують панахиду за загиблим. Глибоко зворушують серце кожного присутнього слова отця Андрія.

В них і звертання до посивілої від горя матері, і віра в те, що для Бога немає мертвих, і що всі ми будемо молитися і пам’ятати Валерія», - пише Василь Ігнатюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus