USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Фірташа не так просто екстрадувати в США, – експерт

23 Лютого 2017 10:00
Затримання Дмитра Фірташа за іспанським ордером ніяк не може вплинути на можливу екстрадицію його у США. Таку думку каналу 24 висловив політичний експерт, аналітик Олег Пономарь.

Як зазначає експерт, Дмитро Фірташ затриманий (не арештований) на 72 години. Протягом цього часу суд прийме рішення про запобіжний захід.

Дмитирий Фірташ затриманий за іспанським ордером, де він звинувачується у відмиванні грошей. Зі слів аналітика, даний факт (затримання за іспанським ордером) ніяк не може вплинути на можливу екстрадицію Дмитра Фірташа в США. Бо в австрійській юридичній системі існує правило черговості.

«Тобто, поки повністю не вирішиться питання з видачею в одну країну - не починається процес про видачу в іншу. І іспанська ордер існував давно, але юридична система Австрії вибрала таку черговість - спочатку США, потім Іспанія. Тому очікуємо остаточного рішення», - додав Пономарь.

Нагадаємо, 21 лютого колегія суддів Вищого земельного суду Відня задовольнила апеляцію прокуратури Австрії на рішення суду першої інстанції про відмову в екстрадиції Фірташа до США за запитом американської влади.

У той же день підприємця-мільярдера затримали. За інформацією австрійської прокуратури, затримання не пов'язано з рішенням суду і здійснюється на підставі ордера, виданого Іспанією, де олігарха звинувачують у відмиванні грошей.

Фірташ заперечує всі звинувачення і пов'язує це рішення з політичним переслідуванням в США.

Нагадаємо, антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук українського газового магната Дмитра Фірташа. Його підозрюють у відмиванні великих сум грошей.

Також справу Фірташа розглядає прокуратура в рамках операції «Варіола», розпочатої в липні 2016 року з арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького - Степана Черновецького, і ще 11 осіб, також підозрюваних у відмиванні грошей.

Магната розшукує і Україна, де він успішно керує своїм титановим бізнесом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus