USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Партія Качинського наполягає на забороні українського націоналізму

23 Лютого 2017 07:00
Польські сенатори від партії “Право і Справедливість” (PiS) не захотіли підтримати ініціативу маршалка Сенату Марека Карчевського про відкликання із Сейму законопроекту щодо заборони пропагування тоталітарних символів, зокрема й “українського націоналізму”, повідомляє Укрінформ.

Сенатор PiS Єжи Червінський, який запропонував до тоталітарних символів віднести, зокрема, “литовський та український націоналізми, пруський, російський і німецький мілітаризм”, зазначив, що польський парламент не повинен піддаватися на тиск України, Німеччини та Литви.

“Чи законопроект буде відкинуто після втручання посла України в Польщі? Чи ми приймаємо тут рішення і схвалюємо закони суверенно, чи як колись під тиском інших столиць? Колись була Москва, потім Берлін, а зараз Київ?” - наголошував під час обговорення Червінський.

Його позицію підтримали ще ряд сенаторів. Зокрема, сенатор Ян Жарин риторично запитував, чи престиж Сейму й Сенату не постраждає, якщо обидві палати парламенту РП піддадуться на зовнішній тиск.

Оскільки сенатори проголосували проти відкликання законопроекту, його буде винесено на загальне обговорення у Сеймі Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Шевченко Показати IP 23 Лютого 2017 07:57
Борзіють ляхи
Лол Показати IP 23 Лютого 2017 09:57
А я наполягаю на заборону партії качинського, і що далі?
Анонім Показати IP 23 Лютого 2017 11:22
сподіваюсь, що Верховна Раді України у такому разі прийме відповідне рішення щодо заборони пропаганди націонал-шовіністичних символів та партій Польщі
хвілолог Показати IP 23 Лютого 2017 11:48
Польська зарозумілість і пиха ЗАВЖДИ призводила до втрати поляками державності і чергового поділу Польщі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus