USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За антиукраїнськими акціями у Польщі стоїть Кремль, - хакерський злам

22 Лютого 2017 20:27
На стосунки між двома державами впливають політичні та історичні чинники, але тут є і третя сторона, яка підливає оливи до вогню і ще більше розпалює конфлікт, – це так звані сірі кардинали російської зовнішньої політики, які діють у Східній Європі, інформує ТСН.

Останнім часом відносини України і Польщі несподівано почали псуватися. У Польщі відбулися декілька антиукраїнських акцій, деякі польські політики знову заговорили про Волинську різанину і почали вимагати від України переглянути свою історію. Своєю чергою, в Україні теж почали руйнувати польські пам'ятники.

Наголошується, що саме у Східній Європі активно діють проросійські недержавні організації, які під виглядом культурних, дискусійних та аналітичних майданчиків аналізують ситуацію, щоби потім провести свої проросійські акції.

Найчастіше, такі акції не носять відверто проросійський характер, з першого погляду може здатися, що це звичайний мітинг або конкурс фільмів. Але саме таким завуальованим чином Східну Європу вербують і створюють свої рухи.

Українські хактивісти "Киберхунта" і "Український Кіберальянс" (UCA) передали волонтерам InformNapalm інформацію з пошти одного з тих самих "сірих кардиналів російської зовнішньої політики" у Східній Європі. Хакери отримали доступ до його комп'ютера і протягом кількох місяців контролювали листування.

Білоруса Олександра Усовського знають багато українців, як любителя "російського світу", історика і публіциста, який часто писав на сайті одного з проектів Віктора Медведчука "Український вибір".

Останнім часом Усовський активно зайнявся організацією антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи. Реалізувати такі проекти йому допомагає його фіктивна недержавна організація "Східноєвропейська культурна ініціатива", яка була зареєстрована у Словаччині наприкінці 2013-го року.

Згідно з листами з його пошти, від середини 2014-го року організація Усовського починає співпрацювати з Інститутом країн СНД, яким керує депутат Державної Думи РФ Костянтин Затулін (з партії "Єдина Росія").

Поступово Усовський почав спілкуватися і з представниками ультранаціоналістичних організацій, євроскептиками, радикалами правого та лівого толку.

Після обрання Затуліна до Держдуми 2016 року, Усовський надіслав йому черговий проект. Йшлося про спробу посварити українців і поляків руками польських націоналістів. В листі була детальна інструкція про створення Дискусійного клубу "Polonia Vita", який задіює у своїй роботі парламентські польські партії.

"В ході дискусії ми виробляємо єдині принципи стосовно української ситуації, в яких декларуємо своє абсолютне неприйняття чинної київської влади і відмову від будь-якої співпраці з режимом, що асоціює себе з ОУН-УПА, і визначаємо способи і методи боротьби з нею, що включають в себе всі некримінальні способи протидії", – йдеться в одному з листів.

"Від моменту публікації вищезазначеної Декларації влада в Україні стає для всіх польських націоналістів незаконною, а всі польські офіційні особи, які її зважаться підтримати – будуть піддані суспільному остракізму і всіма законними методами бойкоту. "Нічого спільного з антипольським режимом у Києві!" — стане головним гаслом будь-якого польського націоналіста", – писав в інструкції Усовський.

Ідеї Усовського сподобалися депутату-єдинороссу — на їхній спільній зустрічі були обговорені деталі подальшої співпраці і Усовський подякував за оплату "відрядження". Ціна питання проекту – 30 тисяч євро.

Варто відзначити, що серед отриманих файлів з комп'ютера Усовського, є документ під назвою "Проект: Україна — ЄС". Судячи зі змісту листа, один з авторів документів — Скориков Іван Іванович, він же помічник Костянтина Затуліна.

"Важливо сформувати розуміння того, що ідентичність України нерозривно пов'язана з образом Росії як євразійської держави", – писав він.

Хакери пишуть, що все починається з нешкідливих пікетів проти української армії на Донбасі чи зборів допомоги "Новоросії", а потім це переходить на політичний рівень.

Незабаром, вже всією Польщею прокочуються антиукраїнські акції, а Усовський, тим часом, продовжує зі своєю організацією дестабілізувати ситуацію в Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 22 Лютого 2017 20:43
Хакерский хлам! У нас за всем Кремль стоит.
Вася до 123 Показати IP 23 Лютого 2017 03:02
Кремль стоiть за кожним , атас !!!
Данило Показати IP 22 Лютого 2017 21:12
Коли вже здохне та росія імерія зла
Спортсменка Показати IP 22 Лютого 2017 22:54
Ну то зробіть хоч щось!!!!
Анонім Показати IP 23 Лютого 2017 00:37
ідеологічну війну проти України параша веде не один рік. а що робить мін-стець і СоБіУ-кишеню , крім того, що справно одержують зарплату ?
корінний лучанин Показати IP 23 Лютого 2017 09:35
Клоуни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus