USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Мій найкращий брат». Спогади близьких про загиблого айдарівця

19 Серпня 2014 19:19
Нещодавно Луцьк оплакував ще одного полеглого за Україну героя – айдарівця Ігоря Філіпчука.

Так, на Театральному майдані лунала пісня-реквієм «Пливе кача», вмивались слізьми згорьовані батьки, ридали й звичайні лучани, які приходять проводити на небеса чи не кожного загиблого на війні краянина.

Нагадаємо, уродженець села Пожарки Рожищенського району Ігор Філіпчук служив у батальйоні «Айдар» добровольцем.

Хлопець поклав життя через ненависну кулю снайпера, яка влучила трохи вище захисної пластини бронежилету. У колах побратимів був відомий тим, що знищив ворожий танк.
Рідним не одразу сказав, що їде на війну
Волинському воїну був всього лиш 31 рік. Здавалося б, жити й жити. Одружитися так і не встиг, діток не мав.

Свого часу, їздив охороняти українсько-білоруський кордон у Групі швидкого реагування Самооборони Майдану Волині. Однак, щойно розпочались масштабні бойові дії, пішов добровольцем у батальйон «Айдар», де й знайшов власну смерть.

Зі слів його рідної сестри, 35-річної Ірини Антонюк, про те, що хлопець збирався їхати на Схід, родина не знала протягом тривалого часу.

«Рідним він сказав, що їде на Білоруський кордон. Там Ігор пробув чотири дні. Й тільки через місяць ми дізнались, що він у зоні АТО. Перед тим щиро підтримував Майдан. Там і потоваришував із самооборонівцями. З тих пір і їздив з ними усюди», - розчулено згадує сестра загиблого.
Жінка зазначила, що виховання патріотизму у родині Ігоря не було на першому місці серед моральних цінностей, адже його сім’я належить до віри Адвентистів сьомого дня, однак, не зважаючи на це, хлопець рвався захищати країну.
«В армії Ігор не служив, його не взяли до війська за станом здоров’я. Однак, відчуваючи борг перед Батьківщиною, всеодно взяв до рук зброю і поїхав на Схід», - пригадує його роботодавець та хороший знайомий Євгеній.
Ігор міг розмовялти з будь-якою людиною на будь-яку тему. Бо він любив спілкуватися

З його слів, хлопець був дуже комунікабельний , міг порозмовляти з будь-ким і на будь-яку тему.

«У нього ніколи не закривався рот в хорошому сенсі слова», - посміхається Євген та додає, що молодик просто-таки шаленів від швидкої їзди.

«Хто, як не я», - казав сміливець і постійно надсилав рідним фото з поля бою. Заспокоював їх, що повернеться і тоді точно усе буде гаразд. Однак, не судилося.
За тілом сина батько їздив рефрижератором аж у Харків

З Харкова до Львова тіло бійця повинні були доставити літаком, однак той був настільки переповнений, що батькові довелось їхати у Харків і забирати мертвого сина самостійно. Тоді самообронівці знайшли автобус з рефрижератором і вирушили в путь. Батько опізнав тіло у Харкові і після того труну більше не відкривали.

Знайомі хлопця кажуть, що він був із звичайнісінької сім’ї, яка не володіла жодною розкішшю. Освіту здобував у професійно-технічному училищі №12, де отримав фах чоботаря.
«Такої теплої людини, як він, більше немає. Це мій улюблений брат. Я маю інших братів і сестер, але цей був найкращий. Він дітей моїх дуже любив, а своїх племінників. Часто приїздив до них. Завжди привозив щось смачненьке. Він рахував їх своїми. Брався за будь-яку роботу. Не було такого, щоб він не зміг зробити. Все вмів, все знає. Дома все поробив сам. Не знаю, що мама буде робити сама. Куди не гляне, усе він зробив власними руками», - гірко плаче сестра айдарівця.

Зауважимо, що, окрім Ігоря, у родині Філіпчуків - 36-річний син Борис та 35-річна дочка Ірина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Дончанин Показати IP 19 Серпня 2014 20:27
Смерть, а тем более преждевременная, любого человека - это плохо. Но весь вопрос заключается в том, ради чего он погиб? Так вот, кто либо будет спорить, что из за противостояния Украины России? Так вот, чем заканчивается это противостояние: " Президент Российской Федерации Владимир Путин вместе с лидерами стран Таможенного союза (Белоруссия и Казахстан) 26 августа в Минске проведут встречу с президентом Украины Петром Порошенко. Об этом сообщила пресс-служба Кремля."
Анонім до Дончанин Показати IP 19 Серпня 2014 21:52
я не понимаю, по какому праву люди пришедшие к власти путём государственного переворота собираются заставить меня воевать за свою власть? Я категорически не одобряю сепаратизм ДНР и ЛНР но почему я должен идти их убивать, если они думают по другому? Пусть будет федерализация, пусть будет единое государство Украины и Новороссии, какие проблемы? Хочу дружить и торговать с ЕС, и с Россией, какого мне в мозг 25 часов в сутки вкладывают мол РФ враг и сними у нас война, да не пошли бы господа путчисты нахер!
Павло з Дніпродзержи до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 22:29
Дружок, ты все правильно говоришь. Но переворот произошел в 2010 году, когда янукович незаконно изменил Конституцию присвоив себе почти неограниченніе полномочия.
Матвій З Волині до Дончанин Показати IP 20 Серпня 2014 10:40
А от мені шкода й тих, й тих. Не шкода тільки найманців, ну бо вони свідомо йшли заробляти гроші, що ж тут поробиш. А тих, хто воюює за ідею - хай там яка б вона не була - можна зрозуміти. Знаєте, Я набагато гірше ставлюсь до переселенців, які мріють про швидкий приход Путіна, але пруться на захід, щоб прикрити дупу від куль, аніж до сепаратистів.
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 20:42
Зауважимо, що, окрім Ігоря, у родині Філіпчуків - 36-річний син Борис та 35-річна дочка Ірина.Волинському воїну був всього лиш 31 рік. Здавалося б, жити й жити. Одружитися так і не встиг, діток не мав.
Уважний до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 20:44
Все правильно, окрім Ігоря у батьків ще є син та донька - його брат та сестра
Сліпень до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 20:46
Ну і що там не так? Ігор - син для своїх батьків. Його сетсра та брат - також діти (син та донька). У самого Ігоря не було дружини та дітей, але він мав РОДИНУ -батька, матір, брата та сестру. Що не так?
Вася до Сліпень Показати IP 20 Серпня 2014 08:04
Як що не так- батька не слухав!
Лучанка Показати IP 19 Серпня 2014 21:02
Дуже шкода що гинуть такі молоді хлопці.
Здивований до Лучанка Показати IP 19 Серпня 2014 23:45
Яким дебілам не шкода молодих хлопців?
Здивований до Здивований Показати IP 19 Серпня 2014 23:48
Маю на увазі тих, хто "мінусить"
Я. Показати IP 5 Січня 2015 04:22
Незаконным бандформированиям туда и дорога.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus