USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Києві мовчать про долю волинського тербатальйону

23 Жовтня 2014 20:55
Волиняни пікетували облдержадміністрацію з такими вимогами: воювати бійці тербатальйону хочуть, але зі своїм командиром. Втім, думку волинян поки не врахували.

Нагадаємо, що 22 жовтня більше сотні волинян приїхали до Волинської ОДА з вимогою не переформовувати перший добровольчий батальйон територіальної оборони.

Тоді військовий батальйону Олег Кивлюк пояснив, що нині їх намагаються переформатувати і ввести до складу однієї з регулярних частин Збройних Сил України. Та додав, що хлопці не просяться додому, вони готові стояти далі на передовій. Єдине, що вони вимагають – залишити їх в тому складі, в якому вони призивалися, під тим ж командуванням та підпорядкуванням.

Зауважимо, що раніше Президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким батальйони тероборони повинні воювати або за місцем їх приписки, або ж хоча б на третій лінії оборони. Однак волиняни і нині перебувають на передовій.

Після цього батьки військових і самі добровольці підготували звернення, яке передали лише сьогодні, 23-го жовтня.

Розповів про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

«Я мав розмову з Міністерством оборони України, Адміністрацією Президента України. Ми відправили їм сьогодні о 9.00 ранку наше звернення, направили лист з проханням підтримати клопотання від імені батьків та військовослужбовців. І ми його посилили своїм листом, з підписом голови облдержадміністрації і голови обласної ради, тепер чекаємо на відповідь», - наголосив губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus