USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинських матерів, у яких сини - студенти, закликають до солідарності

2 Вересня 2014 10:05
Комітет солдатських матерів України опублікував «Лист матері студентів про направлення призовників у військові частини, які беруть участь в АТО».

З огляду на це, відповідне звернення до матерів військових-волинян надіслала у редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини Лариса Михальчук. У ньому жінка обурюється, що студентів призовного віку ставлять на облік у військкомати, і побоюється, що її обидва сини можуть уже найближчим часом зі студентської лави опинитися у зоні АТО.

Текст листа подано нижче без змін:

«Я прошу вас опублікувати мій лист, щоб батьки студентів знали. Мій чоловік приніс з роботи з військкомату копію указу про призов в армію студентів і особливо тих спеціальностей, які можуть мати військове призначення. Там сказано, що комплектувати будуть в першу чергу ті частини, в яких загинуло більш за все солдатів на Донбасі. Коли Коваль твердив, що призовників не будуть направляти в АТО, я зразу не повірила. Навіщо тоді зовсім потрібен призов, якщо не для зміни загиблих?

Зараз у студентів жодної відстрочки не буде. Чоловік каже, що відкупитися або ще як-небудь ухилитися від призову буде неможливо. План по кількості призовників під контролем на самому верху, а від університетів будуть вимагати список усіх хлопців призовного віку.

Батьки, рятуйте своїх дітей поки не пізно! У мене два сина, обидва студенти – медицина та програмування. Я ні за що не віддам їх в армію. Скільки молоденьких вже загинуло, у вас на сайті стільки фотографій! Я не хочу бачити серед них своїх рідненьких.

Я цього просто не переживу. Навіщо мені жити, навіщо мені усе це, коли їх не стане?

Ми з чоловіком вирішили, нехай беруть академічну відпустку та потім будуть довчатися, ніж їдуть гинути у Донецьк та Луганськ», - написала Лариса Михальчук до матерів Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
мама студента Показати IP 2 Вересня 2014 10:14
Так казали що студентів не будуть чипати, а у третю хвилю, яка завтра закінчується, потрапляють одні специ?! То виходить що ця влада ще брехливіша за минулу!!!
Анонім Показати IP 2 Вересня 2014 10:18
Хай забирають тих студентів, які приїхали з Домбасу і позабирали місця поза конкурсом та яких поселили в гуртожитки теж поза чергою. А вони що, не герої?
нім до Анонім Показати IP 2 Вересня 2014 10:31
О то такі країну і ділять...:(
Олександр Показати IP 2 Вересня 2014 10:40
Якщо міністр ЗСУ об'являє "велику вітчизняну війну" з Росією та обіцяє десятки тисяч жертв, і залишається міністром, то що чекає матерів, дружин та дітей ? "Героям слава" та "Герої не вмирають". Чи не час до тями приходити "героям" в кабінетах?
інша мама Показати IP 2 Вересня 2014 11:01
Батьки, рятуйте своїх дітей поки не пізно! У мене два сина, обидва студенти – медицина та програмування. Я ні за що не віддам їх в армію. Скільки молоденьких вже загинуло, у вас на сайті стільки фотографій! Я не хочу бачити серед них своїх рідненьких. Я цього просто не переживу. Навіщо мені жити, навіщо мені усе це, коли їх не стане? Яка я ромуна!!! А хто мого рідненького замінить! А як живуть ті матері, діти яких по 4-5 місяців на війні ти не подумала, аби не мої! На мітинги ходите, Україну любите, а діти хоч в академку, хоч за кордон, хоч у льох! Аби не на Схід. Аби з кожної хати взяли по одному захиснику то не потрібно було б "згуртовуватись", а всі разом допомагали б армії, тоді і результат був би інший. І як тільки совісті хватає із таким закликом в інтернет пертись!
для... до інша мама Показати IP 2 Вересня 2014 11:15
А не задумувались як взагалі цю війну припинити, а то все на фронт, на фронт... Про припинення війни треба думати!!!
OTAK OT до інша мама Показати IP 2 Вересня 2014 14:14
не забувайте що багато з нас на мітинги не ходили, а хто був на майдані, включаючи луцький, нехай тепер шпарить служити
Юлія Показати IP 2 Вересня 2014 11:03
Без істерик: включаємо мізки, УВАЖНО читаємо текст, особливо 3-й пункт. "Громадян, ... що ПІДЛДЯГАЮТЬ ПІД ПРИЗОВ до ЗСУ". Тобто, це ті особи, які, наприклад, здобувають другу освіту чи втратили право на відстрочку. Відстрочка передбачена ст. 17 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" у п. 8 (студентам). Відстрочка надається ОДИН раз. Без паніки! Теж маю сина-студента, просто уважно читаю і аналізую кожне слово в документах.
до до Юлія Показати IP 2 Вересня 2014 11:18
Від наших владців всього можна очікувати і трактувати їхне написане вони можуть теж по різному, це ж Україна... А потім візьми - доведи!
Юлія до до Показати IP 2 Вересня 2014 11:24
Доводити треба не ПОТІМ, а під час. Йшла перша мобілізація - хто вимагав повістки? Майже ніхто. Тепер - кожен. Якщо сам не дбаєш про себе, то чому хтось має за тебе дбати? І не очікуйте від владців нічого - самі беріть.
ЯЯ Показати IP 2 Вересня 2014 11:47
Ст.17, п.8 ще ніхто не відміняв - тому можна і навіть треба послати всіх на х*р з їхніми повістками, і взагалі, з тим що зараз робиться, то краще послати на х*р в любому випадку і відсидіти в тюрмі живим ніж загинути, а довбана держава навіть не визнає офіційно, що брав участь у бойових діях.
Олег до ЯЯ Показати IP 2 Вересня 2014 12:23
Оце правильно, молодець.Ми взагалі ніхто проти державної м"ясорубки і чиновників при владі.Вони звикли нас дурних нищити, а зараз це вже явно і ясно - всіх на м"ясо.Ох,як страшно нм житти і невіданні кожен деньюМи самі повинні себе захищати,гуртуватися,простий,добрий наш народ еУкраїни.Бо це гібридна війна,ми віддаємо на смерть своїх діток за олігархів і їх накрадене майно-це їх подальше збагачення.
СМС до Олег Показати IP 2 Вересня 2014 13:13
То постіно мелькало "хунта" тепер придумали новий дебілізм -"гібридна війна". Війна сама справжня, якщо називати речі своїми іменами - падлюча раша поперла на Україну, відтяпала Крим, тепер хоче схід і південь, зневажає українців і нищить все українське, нищать за мову, за державну символіку - який на фіг тут гібрид, а правда в тому, Україна сам на сам безсила і бепорадна в цій війні і ці страшні жертви даремні.
пан Показати IP 2 Вересня 2014 14:11
Забрехались остаточно. Мясорубка неминуча. А гаслами не перемогти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus