USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як учасникам АТО з Волині отримати земельну ділянку. РОЗ'ЯСНЕННЯ

2 Жовтня 2014 11:04
Безоплатне надання земельних ділянок - це один із шляхів державної підтримки учасників антитерористичної операції та родин загиблих там військовослужбовців. Відтак, обласне управління Держземагенства подає покрокове роз’яснення цього механізму, - інформують у прес-служба облдержадміністрації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося скільки земельних ділянок отримали учасники АТО з Волині.

Спершу громадянину України необхідно звернутись до органу, уповноваженого здійснювати розпорядження земельними ділянками державної або комунальної власності, із заявою про безоплатне надання земельної ділянки у власність.

Звертаємо увагу, що таким органом щодо земель комунальної власності, які переважно розташовані в межах населених пунктів, є відповідна сільська, селищна, міська рада, а щодо земель державної власності, які, як правило, розташовані за межами населених пунктів, є:

- при наданні земельних ділянок для ведення садівництва або особистого селянського господарства – Головне управління Державного агентства земельних ресурсів в області,

- при наданні земельних ділянок у інших випадках – районна державна адміністрація.

До заяви додаються наступні документи:

- копії з кадастрової карти (плану), який можна замовити у районному (міському) управлінні земельних ресурсів за місцем розташування земельної ділянки. Можна надати інші графічні матеріали, на яких слід зазначити бажане місце розташування земельної ділянки;

- погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб)

- копію документу, що посвідчує особу (паспорту громадянина України).

Згідно з наслідками розгляду Вашого звернення, приймається рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або про відмову у його наданні.

Після цього необхідно замовити у землевпорядній організації виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Там виконують геодезичні роботи і розробляють проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки у строки, встановлені договором. Межі земельної ділянки, при потребі, мають бути закріплені межовими знаками встановленого зразка. Проект землеустрою має бути складений у паперовій формі та у формі електронного документу.

Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає погодженню уповноваженими органами влади відповідно до статті 186-1 Земельного кодексу України.

Земельна ділянка реєструється в Державному земельному кадастрі безоплатно. Державний кадастровий реєстратор видає Витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку із зазначенням у ньому кадастрового номеру.

Після цього документацію із землеустрою необхідно подати до органу, уповноваженого розпоряджатись земельною ділянкою разом із клопотанням про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. До клопотання додається:

- примірник погодженого проекту,

- витяг із Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

Після одержання рішення (наказу) про безоплатну передачу у власність земельної ділянки необхідно здійснити в територіальному органі Укрдержреєстру державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2014 13:01
коментар було видалено
Анонім до Анонім Показати IP 5 Жовтня 2014 19:10
повертаешся з АТО, и нате место на цвинтаре...
луцьк Показати IP 2 Жовтня 2014 17:07
Ото роз'яснили. Ви що, над народом знущаєтесь? Ще раз опублікуйте - більш доступною мовою. І чому мають дати відмову? копії з кадастрової карти (плану) - Це що за папірець і де його в Луцьку найти? І взагалі з чого почати? А якщо людина жива-здорова повернулась, дадуть хоч що небуть? Хоч город 5 соток?
АТО Показати IP 2 Жовтня 2014 20:54
Селищні голови лише опускають голови, відводять очі....є ділянка біля ставка але там на глибині 2 м вода стоїть, я ж не маю совісті запропонувати таку ділянку. А для власного бізнес інтересу ділянок ще ого...ось так держава турбується про учасників бойових дій.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus