USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Киргизстані знову штурмують резиденцію експрезидента

8 Серпня 2019 14:32
У Киргизстані силовики почали повторний штурм резиденції експрезидента Киргизстана Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш.

Про це повідомляє російське агентство «ТАСС» з посиланням на штаб колишнього глави держави, передає УНІАН.

«Почався ще один штурм резиденції, лунають постріли і застосовуються світлошумові гранати», – заявив представник штабу.

За його словами, прихильники Атамбаєва знаходяться всередині резиденції і намагаються чинити опір, кидаючи у співробітників спецназу камені і палиці. «Це вже друга спроба штурму за добу», – зазначив співрозмовник.
Нагадаємо, в Киргизстані увечері 7 серпня спецпризначенці намагалися затримати екс-президента цієї країни Алмазбека Атамбаєва, було здійснено дві спроби штурму. Але колишнього главу держави так і не затримали. Силовикам завадили прихильники Атамбаєва, що прибули на місце.

Внаслідок зіткнень при спробі силовиків затримати Атамбаєва 7 серпня постраждали 52 людини.

Згодом Алмазбек Атамбаєв, якого напередодні безуспішно намагався затримати спецназ і тому його резиденція під Бішкеком піддалася штурму зі стріляниною, виступив із відеозверненням. Колишній глава держави назвав спецоперацію по його захопленню свавіллям. Він також заявив, що спецназ застосував бойові патрони проти громадян, які намагалися дати відсіч силовикам

Алмазбек Атамбаєв очолював Киргизстан з 2011 по 2017 рік. Він не висувався на черговий термін, вирішивши підтримати кандидата Сооронбая Жеенбекова. Але після зміни влади між політиками виник конфлікт. Внаслідок цього члени Соціал-демократичної партії Киргизстану, до якої належать і Атамбаєв, і Жеенбеков, розділилися на прихильників колишнього і нинішнього президентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus