USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88
Світ вражає: Садовому подарували шматок балкона
18 квітня 2010 року на сесії Львівської міськради депутат Олег Бурячок подарував меру Андрію Садовому шматок балкона.
 
4-кілограмовий кусок гіпсової ліпнини відпав з будівлі на вулиці Гоголя, 10, у центрі Львова. Цей будинок - пам'ятка архітектури. Рік до цього його реставрували.
 
«У тому будинку два гіпсові Аполлони тримають на плечах балкон. Недавно скульптури реставрували, а вони вже знов кришаться. Підібрав той кусок на вулиці. Добре, що не впав нікому на голову. Приніс на сесію. Після звіту міського голови про роботу виконавчих органів за рік поклав йому той подарунок на стіл.

 
У Львові вже так повелося, що весною зі снігом сходить асфальт на дорогах вулиць. Площу Ринок замостили хідниками, а вони за рік почали сипатись. На це ж витрачають великі кошти. Чому за погано виконану роботу ніхто не відповідає? Треба, як у Середньовіччя, зробити на площі Ринок символічний стовп ганьби. Там лишати фотографії партачів-реставраторів, халтурників-дорожників, хамів-жеківців», - сказав Бурячок.
 
В сесійному залі подарунок зустріли сміхом. Садовий пообіцяв розібратися в ситуації.
 
Варто додати, що будівлі у центральній частині Львова - кінця XIX - початку XX століття. Через тривалий термін експлуатації архітектурні елементи руйнуються, осипаються, а подекуди падають на землю. Реставрація одного балкону в середньому коштує 15-25 тис. грн. Відновити архітектурні пам'ятки такого масштабу мешканцям не під силу.

Джерело: Gazeta.ua
Коментарів: 1
123 Показати IP 30 Квітня 2017 21:33
тому оленю пару вантажівок зі сміттям треба подарувати і викинути у його дворі))),а не балкон))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus