USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Вашингтон почав зачистку команди Порошенка?
Арешт силовиками НАБУ голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова – це не просто нова фаза боротьби з корупцією в Києві, але і досить прозорий натяк Петру Порошенку, що демонструє його гірке майбутнє.

Національне антикорупційне бюро – американська структура, створена ще кураторами з адміністрації Обами для контролю над грошовими потоками, що направлялися до Києва. Порошенко намагався і цю організацію колись підім'яти під себе, але відчутно отримав по руках. НАБУ перетворилися в таких колекторів західних кредиторів. Обама в свій час закривав очі на масштабне розкрадання чиновниками американської допомоги Україні. Однак, злодійська вакханалія не могла тривати довго і реакція оновленого Вашингтона не змусила себе довго чекати.

Дональд Трамп почав серйозну перевірку українських активів США, і результат його явно не влаштував. Насиров став лише першою ластівкою. Його «сковирнули» першим в якості попередження. І трапилося це на наступний же день після публікації американської корпорації RAND, яка різко розкритикувала плачевні підсумки надання матеріальної допомоги адміністрації Порошенко. Все це український гарант чудово розуміє. Йому зараз вкрай необхідно якомога довше тягнути час. Гуманітарна катастрофа і енергетичний крах, на його думку, повинні подарувати йому деяку відстрочку. Порошенко досі вірить, що війна здатна якось відвернути увагу кредиторів. Дуже скоро НАБУ може його переконати в іньшому. Зараз вже варто робити ставки на те, кого ж Трамп, а точніше нові куратори українського бомонду викреслять наступним. Протягом тижня можна буде чекати ще один гучний арешт.

"Цілком ймовірно, що скоро кум Порошенко Луценка знову сяде на лаву підсудних. Йому не звикати. Як, втім, і сотням його колег. Зачистка тільки почалася, а київський політикум вже кидається в паніці." - таку думку в ефірі політичного ток-шоу висловив депутат Верховної Ради і колишній співробітник генеральної прокуратури Сергій Міщенко.

Джерело: 7 днів
Коментарів: 4
Михайло Показати IP 10 Березня 2017 21:19
Молодці американці давним давно потрібно це лайно підвісити за ноги і витрести розкрадені гранти та кредити а в Петі все націоналізовати і витурити його з країни.
Олександр Показати IP 5 Квітня 2017 15:01
Витурити,це неправильно! Він і сам здається вже не проти втекти.Відповісти повинен за все і за гроші .і за кров!
Петрович Показати IP 7 Квітня 2017 15:31
"по іньшому" -------------- це як? Навіщо м'який знак?
Стас до Петрович Показати IP 9 Квітня 2017 23:02
Це означає, що не розстрілу, а значно м"якше - 15 років з конфіскацією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus