USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: ​Волиняни вшановують митрополита Ніфонта
Колишній глава Волинської єпархії УПЦ, Високопреосвященніший митрополит Ніфонт (Солодуха) сьогодні пішов із життя. Зараз прихожани мають змогу попрощатися з ним у Свято-Покровському кафедральному храмі у Луцьку, де знаходиться тіло митрополита.
Похорон владики, як повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ, відбудеться у Свято-Покровському храмі в п’ятницю, 24 березня, о 10:30.

У цей день сум переповнює серця волинян, вони пам’ятатимуть митрополита Ніфонта як людину виняткової доброти та відкритості, згадують також його благодійну діяльність і неймовірний вклад у розвиток УПЦ, зокрема на Волині.
«Він був Ангелом для багатьох із нас на землі. Нехай Господь милосердний прийме його у Царствіє своє і дарує спокій його Душі. Вічна пам'ять!» – зазначає у Фейсбуці лучанин Сергій Сергєєнков.
Журналістка Ольга Максим’як, своєю чергою, згадала своє знайомство з владикою: «Ми познайомилися з владикою Ніфонтом, коли мені було ще 19 і тільки починала працювати у журналістиці. Тоді під час першого інтерв'ю ми розмовляли з ним про громадянський шлюб. Навіть до цих пір пам'ятаю назву того матеріалу: «Солом'яне подружжя: чи варто?» А потім, вже працюючи у Луцькому міському центрі соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді, з єпархією УПЦ з благословіння владики ми провели чимало заходів для діток та молоді. І один з найяскравіших – ІІ форум соціально-психологічного спрямування «Подаруй надію, подаруй тепло...», у якому взяли участь громадські організації, які щодня надають допомогу сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Владика Ніфонт був Людиною, про яку назавжди у душі залишаться лише світлі спогади. Він був прикладам Людини безмірної сили волі, доброти, теплоти і Божої любові... Вічна пам'ять…»
Довідково. Високопреосвященніший Ніфонт (в миру – Василь Андрійович Солодуха) народився 5 жовтня 1948 р. у с. Галина Воля Старовижівського району Волинської області. В 1971–1974 рр. був іподияконом у Святішого Патріарха Пімена (Ізвекова). 1974 р. прийняв чернечий постриг. У 1977 р. був висвячений у сан ієромонаха і направлений до Волинської єпархії. У 1985 р. був возведений у сан ігумена, а у 1988 р. – у сан архімандрита. У 1989 р. обійняв посаду благочинного Рожищенської округи Волинсько-Рівненської єпархії. 1990 р. став єпископом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським. 1992 р. був переведений на Волинську кафедру. 1993 р. був возведений у сан архієпископа, а 11 квітня 2001 р. – у сан митрополита. Лауреат численних нагород, зокрема ордену «За заслуги» І, ІІ та ІІІ ступенів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus