USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині створюється Велимченська ОТГ

27 Січня 2017 16:19
Голова облдержадміністрації затвердив висновок щодо створення Велимченської ОТГ.

Про це йдеться у розпорядженні голови ОДА № 29 від 26 січня 2017 року.

Зокрема, у затвердженому висновку йдеться, що об’єднатися хочуть громади сіл Велимче, Дошне Велимченської сільської ради, сіл Датинь, Запілля Датинської сільської ради Ратнівського району у Велимченську сільську територіальну громаду з адміністративним центром у селі Велимче Ратнівського району Волинської області. Рішення про об’єднання Велимченська та Датинська сільські ради прийняли 23 грудня минулого року.

Відповідно до висновку, рішення про об’єднання відповідає вимогам Конституції та законам України. Проте, Велимченська ОТГ утворюється у форматі, який не відповідає перспективному плану формування територій громад Волинської області, що затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 вересня 2015 року № 993-р.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, відповідно до перспективного плану, Велимченської ОТГ не мало би бути. Село мало входити до Ратнівської ОТГ. Однак сформувалася Забродівська громада (хоч її теж не було в плані), яка відрізала село від Ратного, утворивши таким чином своєрідний анклав. Тож селам, які залишилися, і діватися нікуди, окрім як кооперуватися.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: «ЗАРУЧИНИ» ГРОМАД: ПО ЛЮБОВІ ТА ЗА РОЗРАХУНКОМ

А оскільки Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» передбачена можливість об’єднання за добровільним форматом, то громади можуть об’єднатися поза перспективним планом.

Нагадаємо, днями ЦВК призначила вибори у 5 волинських ОТГ на 30 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 27 Січня 2017 16:31
З якого це дива "передбачена можливість об"єднання за добровільним форматом"? значить нам щось не договорють...
Анонім Показати IP 27 Січня 2017 18:37
Недоговорюють що нас мають за лохів. Ніякі ОТГ згідно конституції не передбачені( ноу хау від колишніх ригів неконституційне об'єднання ), ніяка примусова зміна адмінстративно-територіального устрою згідно конституції не парадбачена.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus