USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

34 метри щастя: мегасюрприз для лучан від Pronto Pizza*

14 Вересня 2021 08:59
12 вересня в Луцьку на проспекті Соборності, 14 відбулася направду неймовірна подія, адже цього дня тут встановлювали рекорд міста з випікання піци.

За таку непросту страву взялися у піцерії Pronto Pizza з нагоди відкриття закладу.

Вже опівдні тут кипіла робота: усі, від офіціантів і до керівництва, готували інгредієнти, облаштовували місце для випікання найдовшої в Луцьку піци, запрошували лучан завітати на дегустацію.
З-поміж працівників ми не одразу й помітили засновника мережі піцерій Pronto Pizza з Івано-Франківська Миколу Федеркевича. Бо чоловік не очолював процес, а був його безпосереднім учасником: разом з офіціантами носив столи та стільці, згодом налаштовував спеціальну конвеєрну піч, яка мала працювати просто неба.

На запитання, чи годиться начальству працювати засукавши рукава, пан Микола лишень усміхнувся: «А ми завжди працюємо командою! Статус не важливий, важливий результат».
Відтак він розповів, як усе починалося. Тривалий час Микола Федеркевич жив і навчався на кухаря в Італії. Довелося йому й попрацювати в одному з місцевих ресторанчиків.

«Непогано для хлопця з України, правда ж? – усміхається. – Там я багато чого навчився, зокрема й випікати піцу. Звісно, міг лишитися в Італії. Але дуже хотілося додому! І знаєте, жодного разу не пошкодував про таке рішення».
А мережа піцерій Pronto Pizza починалася з маленької мрії.

«Якось я вийшов з церкви і кажу: «Господи, так хочу мати пекарню». І через місяць на базарчику в маленькому кіоску почав пекти свою першу піцу, – пригадує Микола Федеркевич. – Потім вдалося відкрити ще один кіоск. Перші три роки я не знав, що це за бізнес, як він працює, мучився, багато працював, багато помилявся, але потім, коли вже відкрили перший заклад, другий, третій в Івано-Франківську, зрозумів, що світ не закінчується нашим містом, що за його межами також є життя. І ми вирішили відкриватись в інших містах, зробили франшизу».
Пан Микола зізнається: легко не було, адже довелося багато всього змінити – обладнання, технологію, рецептуру, програмне забезпечення, сайт, додаток, вивчити персонал. Але труднощі – це можливість стати сильнішими.
«Я вірю, що колись наш заклад буде в кожному місті України з населенням 10000+, – ділиться амбітними планами. – Ми вміємо робити хороший продукт, тому що не робимо просто піцу заради грошей. Піца – це не просто коржик з начинкою. Піца – як жіночка. І щоб вона виходила добра, її потрібно любити. Хочеш, щоб жінка була задоволена – треба розуміти її настрій. От ти приходиш додому, бачиш, що щось не так – то зроби так, щоб вона була задоволена. Так само піца: бачиш, що похолодало, значить, треба витягнути тісто швидше, щоб воно підійшло, бачиш, що дуже жарко – не витягуй так швидко, вона перекисне, зіпсується. Насправді тісто не ніжне, як пампушок, і не туге. Воно як жіночка: коли замішується, то круте, але коли береш його в руки – воно тане, як пір’їнка».
Микола Федеркевич додає: піца – це не про ексклюзивність. Вона лишень інструмент для досягнення мети.

«У нашій компанії вже працює чимало людей, і мені приємно, що вони не просто заробляють гроші, а що міняється їхнє життя, – каже він. – Тому цей бізнес, що ви бачите, – це не просто про гроші чи про піцу, чи про суші, тут люди, які вчора були прибиральницями, сьогодні стоять адміністраторами. Це люди, яких ми виховуємо і які ростуть особисто. Тому наш бізнес особливий тим, що він змінює життя людей. І це не просто слова».
Тетяна Мулик працює операційним директором мережі. Розповідає, що в Луцьку вони відкривають уже другий заклад.

«Ми спеціалізуємося на доставці піци, суші, також у нас є самовиніс, – розповідає. – У нас постійно є якісь акції для клієнтів. Найулюбленіші знижки наших гостей – це 1+1=3 на піцу і суші. Тобто третій будь-який рол або піца під в подарунок. А також нашою фішкою є доставка замовлення за 29 хвилин».
Як зазначає пані Тетяна, у піцерії Pronto Pizza використовують конвеєрну піч, що дозволяє виконувати велику кількість замовлень, мжуть приготувати навіть 130 піц за годину.

«Ми виконуємо замовлення для святкувань у школах, інших навчальних закладах, допомагаємо їм організовувати якісь свята, оскільки така пічка дозволяє швидко, якісно випекти піцу, – пояснює Тетяна. – Звісно не без участі колективу, тих людей які тут працюють. Звісно, дружний колектив у нашій роботі – чи не найважливіше. Наприклад, коли ми відкриваємо новий заклад, приїжджають наші дівчата з Хмельницького, зі Львова, Франківська, Коломиї, щоб підтримати, допомогти».
Пані Тетяна зазначає: в умовах пандемії їм вдалося зорієнтуватися й налаштуватися на роботу в іншому ритмі.

«Ми дуже швидко адаптувалися до змін, адаптували працівників, забезпечили всіх роботою. Нікого не звільняли, забезпечили довезення персоналу і безпечні умови праці, – запевняє оераційна директорка мережі. – Звісно, пандемія дещо вплинула на наших гостей. Ми дарували маски, рукавички до замовлення, доставляли продукти, у нас була послуга, що можна було ще замовити щось додатково, щоб доставили наші кур’єри».
Одне слово, робили все, щоб втриматися на плаву. І їм це вдалося! Так, за минулий рік, незважаючи на карантин, відкрили вісім нових закладів по Україні.
«Якось наш Микола Адамович запропонував спекти довгу піцу, адже в нас є така піч. Загалом, коли печуть таку велику піцу, її складають зі шматочків. А ми вирішили спробувати спекти суцільну, – провадить Тетяна. – Наша тестова піца була завдовжки 21 метр, а сьогодні плануємо перейти за позначку в 30 метрів».
Доки розмовляємо, завершуються останні приготування. Глядачів та вболівальників зібралося чимало. Микола Федеркевич робить відлік: «Десять, дев’ять, вісім… один!» І процес пішов. Хтось сіє борошно, хтось місить, хтось мастить соусом, а інший накладає начинку, решта контролюють процес. За всім цим спостерігає юрба дегустаторів.
Доки найдовша в Луцьку піца печеться, гостям не дають нудьгувати. Для старших – конкурс зі швидкісного поїдання суші, що також є в асортименті закладу, із сертифікатами на 500 гривень переможцям. Для діток – розваги з музикою та розмальовками.

«Так прикольно – і наївся суші, я їх просто обожнюю, ще й сертифікат виграв», – радіє переможець конкурсу Назар.
Тим часом процес випікання добігає кінця. Юні дегустатори, ковтаючи слинку, терпеливо чекають, коли ж уже можна буде спробувати улюблену випічку.
Один з працівників Pronto Pizza бере рулетку. Усі стежать за його рухами, затамувавши подих. 34 метри 20 сантиметрів! Рекорд Луцька з випікання найдовшої піци встановлено! Тепер можна й дегустувати. Шматки ароматної випічки розлітаються вмить. Усі наминають і нахвалюють.
«Смачна, ароматна, тане в роті. Думаю, будемо тут замовляти», – каже лучанин Юрій, який завітав на свято з дружиною і дітками.
«Дуже класна піца! І начинка що треба, і тісто, я з’їв усе до крихти», – додає Назар, який цього дня переміг у конкурсі з поїдання суші.
Після дегустації Микола Федеркевич перерізав символічну червону стрічку й заклад було урочисто відкрито.

По тому на гостей свята чекала тематична вікторина, а ще – конкурс на швидкісне поїдання піци. Усі переможці отримали сертифікати на 500 гривень, а до того – задоволення від смачної їжі та чудовий настрій.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus