USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Автопробіг на честь героїчних предків проліг вулицями Луцька

21 Травня 2017 18:52
Пам'ять творців унікального феномену державності та волелюбності українців, Колківської республіки, вшанували традиційним автопробігом вулицями Луцька.

Автопробіг на честь відзначення 74-ї річниці Колківської республіки стартував 21 травня з Театрального майдану у Луцьку.

Автопробіг відбувся за маршрутом: Театральний майдан ‒ вул. Градний Узвіз ‒ вул. Глушець ‒ вул. Паркова ‒ просп. Волі ‒ вул. Богдана Хмельницького ‒ вул. Ковельська ‒ вул. Набережна ‒ вул. Шевченка ‒ просп. Волі ‒ Київський майдан ‒ вул. Рівненська ‒ просп. Відродження ‒ просп. Молоді ‒ просп. Соборності ‒ вул. Гордіюк ‒ вул. Ківерцівська. Потому учасники автопробігу вирушили до селища Колки Маневицького району для участі у заходах з нагоди 74-річниці Колківської республіки.

Перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик розповів, що вже майже два десятиліття ВО «Свобода» разом з Братством вояків ОУН-УПА імені полковника Клима Савура і Товариством політв’язнів та репресованих організовують цю акцію. Вже традиційним став автопробіг центральними вулицями Луцька, так само, як заходи з вшанування Героїв Колківської республіки в селищі Колки. У центрі Луцька формують колону автомобілістів, які проїдуть містом, а також окремим автобусом їдуть політв’язні та репресовані і вояки ОУН-УПА, які братимуть участь у мітингу-реквіємі на честь Колківської республіки.

Феномен Колківської республіки, зі слів Олександра Пирожика, говорить про те, що українці завжди прагнули власної державності. Цей феномен мав практично усі атрибути самостійності – велося навіть навчання у школах, видавалися підручники тощо.

Він зауважив, що на наше покоління також випала місія відстояти Україну від агресора. Герої Колківської республіки воювали проти кількох загарбників. Коли республіку знищували восени 74 роки тому, у боях брали участь і червоні партизани, і РОА (росіяни, які воювали на боці Гітлера), польські загони Армії крайової та гітлерівці, які були збентежені тим, що понад півроку у них в глибокому тилу існує такий острівок свободи, як Колківська республіка. Проти республіки вони були змушені задіяти важку бронетехніку та навіть авіацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Парад Показати IP 21 Травня 2017 22:36
Святкування поразок.
777 до Парад Показати IP 22 Травня 2017 08:31
Поразки саме завдяки таким, як Ви

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus