USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Блокування бюджету Савченком коштувало волинянам мінімум 15 млн

12 Лютого 2019 10:25
Через «бюджетну війну» Волинь недоотримає мінімум 15 мільйонів гривень, які можна було б спрямувати на ремонт бюджетних установ.

Про це у Фейсбук написав депутат обласної ради Михайло Імберовський.

Як відомо Кабінет Міністрів України до кінця 2019 року заборонив розміщувати на депозитах тимчасово вільні кошти місцевих бюджетів. Ця постанова набрала чинності 2 лютого цього року.

«Така любов до місцевого самоврядування особлива напередодні виборів», - зауважує депутат.

В обласному бюджеті, прийнятому 20 грудня, але заблокованому ОДА, доходи за розміщені на депозитах в державних банках кошти заплановано в обсязі 15 мільйонів гривень.

Як відомо, закон зворотної сили немає, і якби не цей позов до суду на рішення про бюджет, а директор департаменту фінансів Волинської ОДА Никитюк у січні оперативно провів конкурсні процедури і уклав з банком договір про розміщення коштів, то обласний бюджет міг би отримати ці додаткові доходи. А тепер же вони остаточно втрачені...

Таким чином через «бюджетну війну» Волинь недоотримає мінімум 15 мільйонів гривень, які можна було б спрямувати на заробітну плату працівникам того ж перинатального центру чи ремонти бюджетних установ...», - наголошує Михайло Імберовський.

«Всяка війна, будь-яке протистояння має свою ціну. От і Волинь через безглузде протистояння вже свою платить!» - підсумував він наостанок.

Нагадаємо, через одноосібне блокування головою Волинської ОДА Олександром Савченком рішення Волиньради про прийняття бюджету на посадовця подали заяви про злочин в ГУНП у Волинській області, прокуратуру області, Національне антикорупційне бюро України та Спецалізовану антикорпційну прокуратуру. Адже, як йдеться у зверненнях, посадовець не мав законного права одноосібно відміняти рішення органу місцевого самоврядування.

Як стало відомо, поліція розпочала кримінальне провадження щодо голови ОДА та директора департаменту фінансів Ігоря Никитюка за статтею 364 ККУ «Зловживання владою або службовим становищем».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 12 Лютого 2019 10:32
Навіщо тратити те, що зараз красти будуть???? Шоколад на губах навіть не витер,...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus