USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Додаток Portmone: будь-який платіж за лічені секунди*

4 Грудня 2018 12:04
В сучасному технологічному світі флагманом безготівкових розрахунків впевнено стають платежі через інтернет. Сервісів для оплати таким способом нині чимало, але часто вони вузькоспеціалізовані. Тому, вигідно відрізняючись універсальністю, увагу привертає зручний мобільний додаток для здійснення платежів Portmone.

Цей додаток стане просто незамінним для людей, які не люблять стояти в чергах для оплати комуналки, тих, хто має рахунки у кількох банках і користується їхніми картками, та тих, кому доводиться часто здійснювати чимало платежів.

Простота і зручність, зрозумілі всім

Отож, що таке Portmone? Це мобільний додаток для проведення будь-яких платежів. Для того, щоб ним розрахуватися, потрібно мати з собою лише смартфон та знати номер своєї карти.
Завойовуючи аудиторію, розробники зробили ставку на зручності і простоті, та, вочевидь, не прогадали. Адже навіть невпевнений користувач може легко розібратися у зрозумілому інтерфейсі. Натомість вигоди зможе оцінити кожен.

Мобільний додаток можна скачати на свій смартфон у AppStore чи PlayMarket. Передбачений він для операційних систем IOS та Android. Завантажується швидко, багато місця не займає, натомість вирішує багато щоденних проблем. Завдяки ньому можна оплатити комуналку, придбати квитки, поповнити мобільний телефон і здійснити багато інших платежів, яких насправді сила-силенна у повсякденному житті.
Після завантаження додатку потрібно зареєструватися, вказавши електронну пошту, телефон, прізвище та ім’я. Саме на електронку будуть приходити квитанції, шаблони платежів й інша інформація про операції, здійснені в такий спосіб.

Інтерфейс Portmone дуже доступний, зрозумілий і мінімалістичний. Нічого зайвого тут немає, тому в ньому розібратися буде легко навіть тим, хто ще не звик оплачувати свої покупки через інтернет. Тут немає зайвої інформації, все підлаштоване під єдину мету – оплату послуг.

Швидкісні вирішення фінансових питань

Отож, на головній сторінці розташовані декілька розділів, розміщені функціонально. У першому – один з найчастіше затребуваних платежів – поповнення мобільного. Додатковий плюс - тут можна оплатити не лише номери широковідомих операторів, а й менш поширених, проте популярних. Здійснити цю операцію надзвичайно просто – всього у два кліки. Спершу ви обираєте номер телефону, який слід поповнити та суму поповнення, згодом – вводите дані карти.
Окремої уваги заслуговує процес додавання платіжних карт в систему. Ви одразу ж можете зазначити свої карти в профілі. Номер картки можна ввести вручну, або ж просто сфотографувати її і номер автоматично розпізнає система. По-друге, одразу ж можна підключити декілька карток від різних банківських установ, що надзвичайно практично. Адже не всі банки мають онлайн-банкінг. Ба більше, на подібних сервісах платежі можна проводити лише з карти одного банку. Погодьтеся, якщо маєте кілька рахунків в різних установах - це не дуже зручно. А ось з додатком Portmone подібні нюанси легко врегульовуються. Ви можете швидко і без проблем переводити свої кошти з різних банківських рахунків та оплачувати ними послуги, не витрачаючи час на перехід з одного сервісу на інший.
Для оплати потрібно лише обрати карту та вказати код CVV. Останній, до слова, для безпеки не запам’ятовується системою, і його потрібно буде вводити щоразу. А ось номер картки буде вже вводитись автоматично. Цікаво, що коли ви прикріплюєте картки, до них можна додати коментар (моя зарплатна, кредитка, картка банку А тощо), щоб не плутати їх згодом.

Розмаїття послуг

З поповненням мобільного все зрозуміло і просто. Окремо в інтерфейсі виведені не менш популярні рубрики «Сплатити рахунки» та «Переказати кошти», що теж комфортно для користувачів.

У першій рубриці доступно поділено все на розділи – комунальні послуги, інтернет, телебачення, охорона. Тут уже вказані реквізити всіх основних надавачів послуг, причому після того, як ви вкажете в профілі своє місце розташування (у нашому випадку Луцьк чи Волинська область), вам будуть автоматично підтягуватися місцеві компанії – Волиньобленерго, Луцьктепло, Луцькводоканал, Ковельтепло, Волиньгаззбут. Якщо компанії немає в переліку – можна оплатити за реквізитами, оскільки все-таки установи тут є не всі.
Варто виокремити також рубрику, завдяки якій легко переказати кошти. Додаток пропонує декілька способів: переказ на картку, за номером телефону або ж за допомогою QR-коду. Щодо першого способу, то треба бути дуже уважним під час введення цифр, оскільки тут не буде вказуватися прізвища власника картки. Решта два способи вже набагато новіші і сучасніші – вони більше сподобаються активним користувачам інтернету. Отримати кошти також можна за номером телефону та QR-кодом.
Більше видів платежів розміщені в розділі «Усі послуги». Крім вже вищезазначених, тут є оплата залізничних та автобусних квитків, підписка на періодичні видання, купівля квитків на концерти або ж у кіно чи театр, оплата за навчання.
Перелік, вказаний у додатку, надзвичайно великий. До прикладу, періодичних видань - декілька десятків. Через Portmone легко можна придбати залізничні чи автобусні квитки. Щодо останніх, то навіть можна обрати місце в автобусі на обраний рейс.
Ще один дуже корисний розділ - платежі до бюджету: штрафи, ПДФО, земельний податок та інші. Все теж можна сплатити онлайн у декілька кліків. До прикладу, якщо потрібно сплатити штраф за порушення ПДР, є необхідні графи для того, щоб вказати номер судової постанови, серію, суму, одним словом – всю необхідну інформацію. Якщо ви підприємець, ви легко зможете вчасно і швидко сплатити всі податки та відрахування.

Є куди зростати

Сервіс постійно вдосконалюється, і до переліку додаються все нові і нові компанії. Зокрема, тут є корисна опція оплати харчування у дитячих садочках, проте, на жаль, поки що вона доступна лише киянам. Дуже скоро дійде черга і до волинських дошкільних закладів, які будуть введені в додаток.

Також передплатити через додаток поки що можна здебільшого журнали, а ось газет, ще немає. Не заповнений і розділ «Освіта», де планується оплачувати за навчання. Правда, це можна зробити за реквізитами навчальних закладів. Та було б чудово, щоб виші також були введені в інтерфейс і їх було легко знайти.
Крім того, хотілося б, аби розробники якнайшвидше розширили перелік автобусних рейсів, на які можна придбати квитки. Адже після того, як ми звикли не стояти в чергах до банківських кас, не хочеться і стояти в чергах до кас на автостанції. Так само складно і з квитками в кіно, оскільки в додатку наразі відображені не всі кінотеатри Луцька, але це також - питання часу.

Вигода і комфорт для кожного

Додаток Portmone практичний і з точки зору планування витрат, адже в ньому можна запланувати майбутні розрахунки. До прикладу, ви щомісяця платите одну й ту саму суму за телефон, інтернет. Ці платежі ви легко можете запланувати, створивши шаблон. Інформація про всі проведені операції зберігається на вашій електронній пошті. Е-мейл також використовується для того, щоб нагадати про необхідність сплати тих чи інших регулярних рахунків. Крім того, є можливість вводити промокоди для отримання додаткових знижок, що практикується різними компаніями.
Скільки це коштує? Нові користувачі мають пільговий місяць – 30 днів після реєстрації вони можуть користуватися сервісом безкоштовно. Далі за замовчуванням встановлений тариф «Комісія». Він передбачає сплату певної суми з кожного платежу. Розмір комісії різний, залежить від виду послуги, компанії та суми. Наприклад, комісія за комунальні платежі – 0,5-1,5% від суми, але не менше 3 грн, за інтернет та телефонію ви сплачуєте 0-2% від суми. Цей тариф підійде тим, хто здійснює небагато платежів щомісяця.

Але якщо ви плануєте користуватися цим сервісом частіше, або ж платити на рахунки більше 3 компаній, варто підключити тариф «Місяць». Він передбачає комісію лише 19,90 грн на місяць, незалежно від кількості платежів та суми. Погодьтеся, якщо ви маєте оплатити кілька рахунків, наприклад, 5, і за кожен в банку змушені будете заплатити від 5 гривень комісії, то дешевше і вигідніше разово заплатити 19,90 за місяць і оплачувати стільки, скільки вам потрібно.
Перевагою сервісу Portmone є безпека рахунків клієнтів, адже це перша компанія в Україні, яка успішно пройшла міжнародний аудит безпеки на відповідність вимогам стандарту Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS). Сертифікат виданий незалежною аудиторською німецькою компанією SRC (Security Research and Consulting GmbH), яка здійснює сертифікацію згідно з вимогами безпеки, встановленими платіжними системами VISA та Mastercard. Це означає, що сервіс щокварталу сканується на предмет виявлення слабких місць і щороку перевіряється безпека незалежними аудиторами, тож про безпеку рахунків можна не хвилюватися і бути впевненим, що ваші кошти надійно захищені.

***

Однозначно можна зробити висновок, що додаток Portmone – необхідна річ в кожному смартфоні свідомих активних людей, які цінують свій час та гроші. Завдяки своїй простоті та зручності, широкому функціоналу він достойний уваги і позитивної оцінки користувачів, щоб стати незамінним помічником та полегшувати вирішення фінансових питань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Виборець Показати IP 4 Грудня 2018 12:23
о такий простий додаток, що стільки написано... про нього...
Руслан Показати IP 4 Грудня 2018 14:01
"Увага! Ви можете додати свою компанію в наш каталог. Для цього надішліть фотографію чи скан-копію паперової квитанції на пошту [email protected] з темою “Додавання компанії”. Це дозволить здійснювати платежі без заповнення реквізитів." ось таке повідомлення написано в них на сайті на сторінці послуги "Оплата за реквізитами". Тобто можна своє ОСББ чи дитячий садок додати до каталогу та оплачувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus