USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Екс-директора ЛПЕ Грицюка поновили і відсторонили від посади

11 Листопада 2017 12:35
Екс-керівник Луцького підприємства електротранспорту Ігор Грицюк через суд добився свого поновлення на посаді, однак колектив ЛПЕ обурився таким рішенням суду і не пускає його в депо та погрожує зупинити рух тролейбусів, якщо Грицюк знову почне керувати.

Про боротьбу директора за «крісло» та опір колективу його безгосподарній та репресивній діяльності йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Ігоря Грицюка звільнили з посади директора ЛПЕ ще влітку цього року. Відповідне розпорядження підписав виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт 30 червня. Підставою для такого рішення стали постійні нарікання працівників на безгосподарну діяльність.

Однак 7 листопада Горохівський районний суд своїм рішенням поновив директора. Однак, на підприємство Грицюк не зміг потрапити, адже працівники вже «ситі» його керуванням.
«Суд ухвалив рішення, міська рада добровільно його виконала. Але, коли я приїхав на територію підприємства, охорона мене не пустила», - обурився Грицюк та викликав поліцію.

Однак такі дії не входять у компетенцію правоохоронців, тому вони прийняли заяву від нього та поїхали.

Зваживши на те, що ініціаторами звільнення був колектив ЛПЕ, журналісти поцікавилися, чи не змінилася їхня думка. Як виявилося, працівники й на порозі не хочуть бачити Грицюка.

«Люди досі негативно ставляться до нього, як до керівника, адже він не думав про колектив, а лише про своє збагачення. Єдина хороша справа, що він зробив – це один раз помив поручні в тролейбусі та біля адмінбудівлі висадив клумбу», - розповідають працівники ЛПЕ.

Та додають, що коли Ігор Грицюк так турбується про долю підприємства й хоче працювати, то є вільні вакансії прибиральників та водіїв.

Як стало відомо, що в міській раді вже підписано розпорядження на відсторонення Ігоря Грицюка від займаної посади через службове розслідування.

«Щодо Грицюка є низка кримінальних справ щодо розтрати комунального майна, також відкрили кримінальні справи після перевірки роботи підприємства інспекцією держпраці. На сьогодні вже підписано розпорядження щодо відсторонення його від роботи. Я спілкувався з колективом із приводу цієї ситуації й люди підтримують рішення міської ради. Більше того, колектив висуває умови: готові зупинити в понеділок транспорт, якщо Грицюк знову прийде на роботу. А цього ми допустити не можемо. Настрої колективу радикальні, адже люди не бачать як із ним у подальшому працювати», - розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Також у міській раді інформували про те, що на рішення Горохівського суду подали апеляцію.

Тим часом керує підприємством Володимир Пуц, який має багаторічний досвід та повагу від колективу.

Нагадаємо, свою кар’єру на посаді директора ЛПЕ Ігор Грицюк розпочав із порушення. У подальшому діяльність Ігоря Грицюка була не менш скандальною. Зокрема він намагався придбати обладнання з порушенням тендерних процедур, закуповував на підприємство старі польські тролейбуси, які ніколи не виїжджали на рейс, а собі на відрядження виділяв майже 100 тисяч гривень. Окрім того, є інформація про безпідставне списування пального на службове авто.

Як результат, за півтора роки керування Ігоря Грицюка борги ЛПЕ зросли на 3 мільйони, і працівники вже не могли мовчки спостерігати за занепадом комунального підприємства – попросили нову владу міста звільнити його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
123 Показати IP 11 Листопада 2017 12:43
пропоную ліквідувати в Украіні суди
Пуц до 123 Показати IP 11 Листопада 2017 18:37
І щоб люди самі все вирішували!1
124 до Пуца до Пуц Показати IP 12 Листопада 2017 12:31
Але вирішували так,як я хочу і скажу.
скептик Показати IP 11 Листопада 2017 12:44
якщо рішення Горохівського суду оскаржене у апеляції, то воно не набуло законної сили. якого милого те ч"о поперлося в ЛПЕ ?
Кхе до скептик Показати IP 11 Листопада 2017 14:37
Томущо рішення в частині поновлення та виплати зп за 1 місяць підлягає до негайного виконання.
скептик до Кхе Показати IP 11 Листопада 2017 17:35
згідно ст.96 ЦПК суд не може видати наказ про поновлення на роботі. це здійснюється у рамках виконавчого провадження, яке займає певний час, а у разі оскарження дій держвиконавця може затягнутись надовго
Вікінг до скептик Показати IP 12 Листопада 2017 15:45
Знову ти покажзєш свою безграмотність. Наказ видає суд, на підставі наказу виданого судом відкривається виконавче провадження. Рішення щодо поновлення на роботі підлягають до негайно виконання - не пізніше наступного робочого дня.
Вікінг до Вікінг Показати IP 12 Листопада 2017 15:46
Оскарження дій виконавця не зупиняє виконання рішення.
Вікінг до Вікінг Показати IP 12 Листопада 2017 15:50
І ще тільки одне уточнення - щодо виплати зп - судовий наказ, щодо поновлення на роботі - виконавчий лист, відкриваютсья 2 різних виконавчі провадження, які виконуються окремо один від одного
Доля Показати IP 11 Листопада 2017 19:41
Перелопатив КЗПП, але не знайшов жодного звільнення працівника на підставі бажання колег по роботі. Може його звільняли вже по новому Трудовому Кодексу?
ігорка на мазді Показати IP 11 Листопада 2017 22:04
Цікаво, а як буде перевіряти управління праці роботу Грицюка, якщо в Грицюка навіть немає можливості надати пояснення, бо його не пускають?? Перевірка завжди закінчується актом, а зацікавлену особу зобов'язані з ним ознайомити і взяти пояснення. Чи він буде на лавочці читати і писати? Тоді вже зимно буде.
:) Показати IP 12 Листопада 2017 10:25
Цікаво, а управління держпраці помітить, що напідприємстві затримують виплату заробітної плати вже при теперішньому керівництві?
Знаю Показати IP 12 Листопада 2017 11:47
З яких пір відстороненого працівника не допускають на підприємство? Що заважало Пуцу провести розслідування раніше і написати заяву в поліцію?
123 до Знаю Показати IP 12 Листопада 2017 20:17
Чому Горохівський суд розглядав цю заяву а не Волинський адміністративний? Підстави на поновлення і хто виніс ухвалу, чи може я щось пропустив в Законодавстві...
321 до 123 Показати IP 13 Листопада 2017 16:44
Пропустив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus