USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ФАПи, школи та садочки: що турбує людей у Рожищенському районі*

12 Липня 2019 10:22
Кандидат у народні депутати Вячеслав Рубльов проти закриття шкіл. Свою позицію він ще раз озвучив, оглянувши загальноосвітні заклади у селах Квітневе і Береськ. Ці школи районні чиновники планували реорганізувати чи закрити.

«Діти – це головна інвестиція держави у своє майбутнє», – наголосив кандидат у депутати. Тому він, як і народна депутатка Ірина Констанкевич, готовий відстоювати кожен навчальний заклад.

У школу села Квітневе першого вересня прийде 27 дітей, зазначає директор закладу Василь Луців, показуючи кандидату у депутати відремонтовані класи та коридори. Тут ще чути запах свіжої фарби, школа практично готова до нового навчального року.

«Навіть ці 27 дітей мають отримувати освіту тут і вже, а не думати, як добратися до школи по бездоріжжю у дощ чи хуртовину. Коли закривають школу, село починає гинути. Я категорично проти цього!» – підкреслив Вячеслав Рубльов.
У Береській ЗОШ нещодавно відремонтували систему опалення та вже встигли зробити поточний ремонт.

«Потребує ремонту і заміни вікон на енергозберігаючі спортивний зал школи», – піднімає перед кандидатом проблемне питання директорка закладу Галина Костюк. Вячеслав Рубльов переконаний, що проблему реально вирішити спільними зусиллями обласної та районної рад. Буде звернення про допомогу – буде і реагування.
У невеличкому селі Кияж люди чекали на кандидата у народні депутати Вячеслава Рубльова біля клубу.

«ФАПу у селі немає. Люди у нас переважно похилого віку. Ні тиску виміряти, ні послухати серце, ні консультації, ні першої необхідної допомоги отримати ніде», – бідкаються одразу кияжці. Відсутність фельдшера у селі найбільше болить селянам.

«Медична реформа у моєму розумінні – це не закриття ФАПів та амбулаторій, реформа – це коли ФАП і амбулаторію забезпечують усім необхідним: глюкометром, тонометром, пакетом найпотрібніших ліків. Щоб, якщо не дай Бог щось станеться, місцевий медик зміг стабілізувати хворого і доправити його в лікарню. Потрібна програма підтримки медичної галузі на державному рівні. І наша команда «Слуги народу» буде над цим працювати», – зазначив Вячеслав Рубльов.

«Знаю хороші приклади самоорганізації населення. У Затурцівській ОТГ зберегли усі первинні медичні заклади, взявши їх на баланс сільської ради. І, навіть у селі, де живе 50 людей, відкрили ФАП. Таким має бути підхід, з думкою про людей», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus