USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

І рибку з'їсти, і в РНБО сісти: бізнес «правої руки» Порошенка в Росії. Частина І

23 Червня 2017 13:06
Поки українські солдати гинули Іловайському котлі, не тільки президент відзначився створенням офшорних компаній.Його найближчий друг і партнер, Олег Свинарчук-Гладковський, перший заступник голови РНБОУ і куратор Укроборонпрому, - інвестував в Росію близько мільйона доларів.

Про це повідомляє редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський , який на своєму сайті опублікував першу частину розслідування офшорної імперії Гладковського, зазначаючи, що після цього той повинен піти у відставку.

Олег Володимирович Гладковський - впливовий державний муж, який займає відразу дві високі посади. По-перше, він Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, а по-друге, глава «Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю озброєння».

Гладковський - людина не публічна, але дуже впливова. Саме він сьогодні формує політику країни в питанні експорту озброєння, а Україна як ми знаємо серед світових лідерів в цьому питанні. А третє крісло в РНБО України говорить про наближеності до всіх державних секретів, і активної участі в питаннях національної безпеки.

На такі високі посади зазвичай призначають людей з кришталевою біографією, чистими руками і думками, і ви знаєте, Олег Володимирович зробив все, щоб про нього і склалося таке враження.

Дубінський взявся розвіяти цей «ореол праведності» і починає публікацію серії матеріалів про справжнє життя, бізнес, думки і зв'язки з російськими спецслужбами людини, від якого залежить обороноздатність всієї країни.

ЧАСТИНА 1. Як Олег Гладковський посоромився бізнесу в Росії

Саму персону Олега Гладковського історія подарувала нам 4 червня 2014 року, коли власник корпорації «БОГДАН», бізнес-партнер Петра Порошенка і глава його передвиборчого штабу в Черкаській області Олег Свинарчук вирішив змінити прізвище на дівоче прізвище матері і стати Олегом ГЛАДКОВСЬКА.

Ось документ, який підтверджує це.



Примітно те, що сталося це 4 червня 2014 року, рівно через 2 дні після заяви ЦВК про перемогу Петра Порошенка на дострокових Президентських виборах.

Очевидно, що після перемоги «патрона» Олег Свинарчук доклав до неї свою руку, готувався отримати в подяку якийсь пост в органах державної влади. Але для чого при цьому міняти прізвище? Все просто, щоб заховати подалі свою «каламутну» бізнес-імперію.

Виявляється, що пан «Свинарчук - Гладковський» є власником не тільки автомобільної корпорації «БОГДАН», а й володіє бізнесом в Росії і окупованому Криму, все це зав'язано на різних офшорах.

Але наш герой воліє про це не тільки мовчати, а ось вже як 3 роки - ретельно приховувати.

Ось схема того, як насправді виглядає структура (яку нам на сьогоднішній день вдалося достеменно встановити) компаній Олега Гладковського.



Цікаво, що в деклараціях за 2015 і 2016 рік щодо цих компаніях нічого не сказано. Згадуються лише Teckford Investments Financial Corporation, HESUTU LIMITED і BOGDAN HOLDING Gmbh.

Щоб відразу зняти звинувачення з боку Пана Гладковського про неправдивість нашого розслідування привожу як доказ лист його офшорній компанії «Teckford Investments Financial Corporation» австрійському банку «Raiffeisen Bank International» про справжнє бенефіціарство Олега Володимировича.

Лист офшорній компанії Гладковського банку Raiffeisen:



Ключова компанія, яку приховав у своїх деклараціях Гладковський, але від якої тягнуться всі важливі ниточки - це кіпрський офшор Vehicles Distribution Holding Limited. Саме на цю компанію і заведений весь каламутний бізнес першого заступника РНБО. У Росії з якою ми і починаємо свою публікацію - це компанії: ТОВ «СВ Моторінвест», ТОВ «Технопроект» і ТОВ «Компанія Авто Реал».



До подій 2014 року, коли Росія показала своє справжнє ставлення до України в цьому не було нічого поганого, тому історію російського бізнесу майбутнього «государева слуги» Гладковського ми почнемо з майданівських часів.

У жовтня 2013 російська компанія ТОВ «Богдан-Авто Рус» (що належить Гладковському, але про це пізніше) укладає договір на поставку в РФ устаткування для виробництва китайських автомобілів JAC S5. Вартість контракту 816 341,03 Долар США.

Постачальником цього устаткування є відома нам із закупівлі броньованих позашляховиків для «Спецтехноекспорт» кіпрська компанія «HUDC Holding Limited» кінцевим бенефіціаром якої є сам Олег Свинарчук.

Устаткування куплено серйозне, проект довгостроковий, перспективний, але час - не підходящий.

Через місяць в Україні почнеться Майдан, Революція, анексія Криму та війна з Росією.

За той час, поки в Україні вирувала Революція, в Росії на черкесском автозаводі «Дервейс» компанія «Богдан Авто Рус» налагоджувала виробництво китайських позашляховиків JAC S5 і за тиждень до трагедії на Майдані 18-20 лютого почала виробництво автомобілів.

Але незважаючи на початок відкритої агресії Росії в Украні, вольовим рішенням Свинарчук вирішив російський бізнес не кидати або поспішно продавати, а рятувати і розвивати, але нікому про це не говорити. І це не дивлячись на те, що у нього замаячили серйозні перспективи зайняти високу державну посаду.

Для цього, через 2 дні після оголошення Порошенко Президентом, 4 червня 2014 Пан Свинарчук змінює прізвище, замінюючи її на дівоче прізвище матері і стає Олегом Гладковським.

Після цього, вже Гладковський (людина з чистим паспортом) починає підчищати свій зв'язок з бізнес-активами і ховати свою причетність до російського автомобілебудування.

Так, через 2 тижні 19 червня 2014 російська компанія запустила виробництво автомобілів JAC в Росії ТОВ «Богдан-Авто Рус» змінює назву і стає ТОВ «Компанія Авто Реал».




Зверніть увагу що володіє ТОВ «Богдан-Авто Рус» компанія ТОВ «Богдан Інвестиції» її російський свідоцтва про Державну реєстрацію (наш ЄДРПОУ) 1106320024030. Так ось, «Богдан інвестиції» так само змінила назву, позбувшись «палевно» Богдан, ставши в Росії «СВ МОТОРІНВЕСТ »з таким же номером свідоцтва про Державну реєстрацію 1106320024030. Але власник цього тандему згідно з випискою з Реєстру Юридичних осіб РФ, є якраз Vehicles Distribution Holding Limited.

Третя російська компанія Гладковського ТОВ «ТЕХНОПРОЕКТ» відповідає в Росії за продаж автомобілів. Її засновник той же офшор що і у «СВ МОТОРІНВЕСТ» Vehicles Distribution Holding Limited, а директор той же що у ТОВ «Компанія Авто Реал» Ховрин Роман Володимирович.

Сховавши таким чином бізнес в Росії і очистивши біографію, Гладковський таки отримує посаду, і не просто якусь. У серпні 2014 року, Президент призначає його Головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю озброєння.

З цього моменту, в умовах війни з Росією всі питання, пов'язані з експортом озброєння, знаходяться в руках людини трясся над бізнесом в Росії (і не якимось, а цілим виробництвом автомобілів). Як ви думаєте, в ФСБ знали про те, чим насправді володіє Гладковський? Я думаю, що так. А чи могли це використати в якості тиску на його рішення в питаннях експорту озброєння? Цілком.

Я навіть посмію припустити що «головний по експорту озброєння з України» має тісні стосунки зі спецслужбами РФ.

Тільки так я можу пояснити, то, що через місяць після відкритого нападу Росії в серпні 2014 року, «Іловайськ котла» і почала протистояння в Донецькому аеропорту, компанія Гладковського HUDC HOLDING LIMITED видає своєї компанії виробляє автомобілі в Росії ТОВ "АВТО РЕАЛ" кредитні кошти на розвиток в розмірі 510 000.00 доларів (вересень 2014 року) і 390 000.00 доларів (грудень 2014 року) та ще й під смішні 7%, хоча в Росії на той момент менше ніж під 16-18% такі кредити не видавалися.

Ось ці кредитні договори:



Пам'ятайте, як в ці ж місяці українці скидалися останніми грошима на фронт, везли на передову теплі штани і берци, селами і містами скидалися на ремонт і заправку танка, приціл для гвинтівки або акумулятора на БТР? Ці часи, мабуть, не забути нікому.

Так ось, в цей же час Гладковський дозволяє собі майже мільйон доларів інвестицій в російську економіку за пільговою кредитною ставкою.

Причому компенсує свої витрати на російський бізнес Пан Гладковський з оборонного бюджету України, благо посаду це дозволяє.

Закупівля броньованих позашляховиків «Спецтехноекспорт» у його офшору HUDC HOLDING LIMITED за завищеною вартістю тому підтвердження.

По суті Гладковський виводив в офшор гроші з оборонного бюджету України і заводив їх у країну з якої ми воюємо.

Скільки таких засекречених закупівель за три роки війни відбулося в Укроборонпрому за вказівкою Гладковського - може дізнатися тільки СБУ, НАБУ і Генпрокуратура.

Верхом цинізму стало те, що через 2 місяці після цього, в лютому 2015 Олег Гладковський отримує посаду першого заступника Секретаря РНБО і саме його рішення багато в чому до цих пір визначають політику безпеки країни, природно відбувається це через призму бізнесу і інвестицій в країні, з якої ми воюємо.

У другій частині розслідування таємне життя Олега Свинарчука-Гладковського я повідаю вам не менше захоплюючу історію його бізнесу в окупованому Криму. Слідкуйте за публікаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 23 Червня 2017 13:56
але цукерки рошенівськи дуже смачні, я завжди ті цукерки купляю по знижкам коли акції. Ті цукерки люблю кушати з чаєм або з какавой
Таки Да Показати IP 23 Червня 2017 14:20
Говоримо свинарчук-гладковський,маємо на увазі парашенко,пашинський і Ко! Верх цинізму ..!
Шурик Показати IP 24 Червня 2017 09:49
А чому тільки на сторінках в інтернеті, а чому не в провадженнях НАБУ, Генпрокуратури, СБУ?
СЕПАРАТИСТ АХМЕТОВ Показати IP 24 Червня 2017 11:52
А СИДИТЬ У КИЄВІ СПОКІЙНО І НІХТО ЗА ЗАДНИЦЮ НЕ БЕРЕ !!! ОТО ДЕРЖАВА !!! В Запорожье активно заходит господин Ринат Ахметов и его структуры. Тихой сапой они подчиняют себе город, воссоздают в нем атмосферу, которая ранее была в Донецке. Мэром Запорожья стал главный инженер завода Ахметова "Запорожсталь". Он не принимает ни одного самостоятельного решения. Все решения принимаются в офисе господина Ахметова и его ближайшего окружения. Заводы Ахметова сняли все фильтры. В городе с неба падает черная жирная копоть размером в несколько сантиметров. Некоторые смелые запорожцы, нужно отдать им должное, пытаются отстоять свой город. Они вывесили билборды: "Ахметов убивает запорожцев". После этого титушки содрали их. Но запорожцы вывесили новые: "Здесь был экологический борд, но его уничтожили титушки Ахметова". В это время правоохранительные органы бездействуют. И это не удивительно. Ведь их руководителями назначены люди, длительное время находившиеся в разработке по уголовным делам. Правоохранительные органы делают вид, что ничего не происходит. Они "не замечают", как в Запорожье стягиваются бандиты, которые раньше прекрасно себя чувствовали в Донецке. Еще раз подчеркну: это происходит сегодня и сейчас. Это происходит после Революции достоинства. И никто во власти ничего не делает. По одной простой причине. Значит Ахметов договорился с сегодняшним президентом, сегодняшней властью также, как он договорился с предыдущей. И это очень опасно.Потому что нивелируется местное самоуправление. Нивелируется право людей на чистый воздух, на здоровье. Нивелируется вера людей в справедливость и способность государства Украина обеспечить им защиту и нормальную жизнь. Мы очень легко отвлекаемся на частности. Когда наше внимание буквально по щелчку переключают на второстепенные вопросы. Это неправильно. Мы не должны отвлекаться от главного. Потому что, если сейчас в Запорожье будет создан такой же анклав, какой был в Донецке, то в нашей стране появится не просто новая "мертвая зона". Мы получим новый очаг заражения. Сегодня в Запорожье исчезает малый и средний бизнес. Олигархический бизнес, как огромная черна дыра, втягивает все, что там еще живет и работает. Заводы закрываются, никто не заботится о том, чтобы пристроить людей, которые лишаются работы. Город превращается в место сбора для бывших "донецких", которым некуда приткнуться. Они попытались зайти в Харьков, но харьковчане сказали "Нет!". Поэтому сегодня они зашли в Запорожье и окапываются там, так как они это сделали в Донецке. Я хочу, чтобы об этой угрозе – появления новой вотчины Ахметова – узнало, как можно больше неравнодушных людей. Поверьте, это не слухи. Это то, что я увидела лично, проведя несколько дней в городе. Запорожье буквально оцепенело в большой тревоге. И если мы не придем на помощь тем, кто пытается спасти и защитить город, быть большой беде. Мы получим новую "зараженную" территорию, свою украинскую Вандею
ТТ Показати IP 24 Червня 2017 19:27
УРЯДОМ МОВЧКИ ЗАПОРІЖЖЯ ПРОСТО ВІДДАЛИ ПІД АКЦІЮ АХМЕТОВА "ПОМОЖЕМО". ЩО ТОЙ ЗДІЙСНЮЄ НА ТЕРИТОРІЯХ ЛДНР, ЧИ УСІ ДУМАЛИ ЩО ПОМІЧ ЙОГО БУДЕ БЕЗКОШТОВНА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus