USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто й навіщо вимикає світло мешканцям новобудови у Луцьку

7 Жовтня 2017 18:42
Більше доби мешканці багатоквартирного будинку в Луцьку залишалися без електроенергії. І поки ПрАТ «Волиньобленерго» запевняє, що відключення не проводило, жителі будинку переконані, що таким чином підприємство, використовуючи людей, намагається «вибити» борг із забудовника – Заводу будівельних конструкцій (ЗБК).

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила мешканка будинку, яку обрали головою ОСББ, Олена Фролова.

Йдеться про новобудову на вулиці Конякіна, 7а, де світло відімкнули зранку 6 жовтня. Ситуація з відключенням електроенергії тут не нова: минулого року в цьому ж будинку постачання електрики припинили на вихідні. Однак тоді новобудова ще не до кінця була здана в експлуатації й заселеними були лише дві квартири, мешканці яких вимушені були на цей час покинути житло.

Зараз у багатоповерхівці заселеними є вже 25 квартир. «Цього разу «Волиньобленерго» прекрасно знало, що забудовника немає в Україні, що він за кордоном, і відключило світло в п’ятницю приблизно о 9.30. Ми телефонували, нам сказали, що «Волиньобленерго» ніяке відключення не проводило, і що це проблема забудовника», – зазначила Олена Фролова.

На намагання додзвонитися до забудовника мешканці будинку, своєю чергою, отримали інформацію про те, що відключення електроенергії проводиться нібито за борги ЗБК, однак ніякого повідомлення від «Волиньобленерго» на Конякіна, 7а не надходило. Олена Фролова переконана, що так підприємство за посередництва мешканців хоче дотиснути забудовника, аби той розрахувався зі своїми боргами, адже відключення електроенергії провело несанкціоновано.

Так і не дійшовши згоди з представниками «Волиньобленерго», мешканці будинку викликали поліцію та написали заяву. Слідство в цій справі має невдовзі розпочатися.

Як поділилася жінка, у них – автономне опалення, тому після припинення постачання електроенергії новобудова швидко охолоджується. Окрім того, у багатьох встановлені електричні плити, тож люди залишилися і без змоги приготувати їжу, а в більшості – маленькі діти.

Уже 7 жовтня після численних дзвінків на диспетчерську «Волиньобленерго» та запевнянь, що, коли ситуація не вирішиться, мешканці знову викличуть поліцію, після обіду до будинку під’їхала машина підприємства.Прибувши на місце, працівник «Волиньобленерго» заявив, що це не підприємство вимкнуло електроенергію й не може ніяк зарадити.

Але покинути прибудинкову території йому не вдалося, адже з усіх боків автомобіль оточили мешканці.

«Цей молодий чоловік поговорив із кимось по рації, напевно з диспетчером. Вийшов, із неприємним виразом на обличчі відкрив щитову і за одним натиском включив у будинку світло», – розповіла Олена Фролова та додала, що в понеділок мешканці будинку готуються писати скаргу до Луцької міськради, аби та перевірила, хто несанкціоновано мав право припиняти постачання електрики до їхнього будинку.
ІА Волинські Новини диспетчер «Волиньобленерго» повідомив, що 6 жовтня ніякі роботи на Конякіна, 7а не проводило, а за наявності проблеми мешканцям багатоквартирного будинку першочергово треба звернутися в ЖКП або організацію, яка обслуговує будинок, якщо там створено ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2017 19:57
Ну то викликали б електрика з ЖКП і усіх справ... Він за 3...5 хв відновив би постачання... Це при умові, що позиція "обленерго - ми тут не при чому"...
Петро до Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2017 21:50
Щоб коментувати, треба хоч трохи бути в темі.. Електрик ЖЕКу має доступ до підстанції, чи тільки до щитової будинку? Силова підстанція з РУ 10 та РП-0,4 знаходиться повністю в обслуговуванні міськенерго/обленерго, а не ЖЕКу.
Мешканець будинку Показати IP 7 Жовтня 2017 22:33
Ситуація зі світлом в будинку нагадує війну на сході. Військ країни-агресора там немає, ага. Так само і тут. Обленерго нічого не вимикали, але після того, як люди підняли гвалт - включили назад. "Ніколи такого не було і от знову".
Лучанка до Мешканець будинку Показати IP 7 Жовтня 2017 23:42
До чого тут війна на сході? Чому ніхто не піднімає ґвалт за те, що зарплати маленькі, високі ціни на комуналку, продукти харчування, одяг, житло? Тобто в цьому плані у державі все правильно і так має бути? В цій ситуації з електропостачанням мешканцям будинку треба піднімати ґвалт забудовникові (де б він не був), а не організації, яка надає послуги.
Лучанка Показати IP 7 Жовтня 2017 23:36
Інформація взята з пальця, хтось проплатив і замовив наклепи проти обленерго? Впали з немилість у наших ЗМІ? Може завтра водоканал провиниться? Всі новини про це будуть? От чого не писати про щось позитивне і справді варте уваги?
Україн Показати IP 8 Жовтня 2017 06:14
Ну в нас і народ ... чого чіплятися до хлопців з обленерго, ідіть до керівника компанії забудовника і невипускайте його з дому поки невирішить питання з світлом ... а тут тільки забудовник ... Так в нас все ... якісь проблеми так давайте перекривати дорогу таким самим людям, а ті хто винен (морди в кабінетах) то сидять і посміхаються що просто люд один одному пакость робить ...
Электрик Показати IP 9 Жовтня 2017 08:28
Скромно промолчали, с кем договор на электрику.и кому за нее платят. И платят ли вообще?
Мешканець будинку до Электрик Показати IP 9 Жовтня 2017 12:56
Платимо забудовнику (хоча й не повинні, т.я. забудовник вчасно не здав будинок).
Лучанин Показати IP 9 Жовтня 2017 19:02
Платите забудовнику, так його обступіть і з'ясовуйте чому ви йому платите, а він замість того, щоб заплатити обленерго, поїхав закордон, і в міську раду скаргу на нього напишіть. Чи до нього немає питань і він все правильно зробив, а винен простий працівник обленерго, який просто виконує накази.
Справедливий Показати IP 21 Березня 2018 17:10
Нікого не захищаю, але: 1. А чи не подумали Ви (жителі будинку), що комутаційний апарат міг сам вимкнутись у випадку пошкодження чи перевантаження в мережах будинку (для того він і призначений), якщо енергетики стверджують, що не вимикали нікого за борги? Повірте, таке цілком можливо. 2. І основне. Я щиро не перестаю дивуватись з наших людей, які "ведуться" на "розводняки" таких горе-забудовників. Почитайте, скількох людей "кинув" Льонька. Невже для вас купити квартиру - це те саме, що сходити в гастроном по хліб? Чи вам гроші з неба падають? Всі питання до забудовника. Удачі! П.С. Без л?ха и жизнь плоха. П.П.С. Без образ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus