USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька музична школа відзначила 80-річний ювілей

17 Травня 2019 21:40
У Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена відбувся святковий концерт з нагоди її 80-річчя. На захід завітали радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, директори мистецьких шкіл міста, Польщі, випускники школи та інші поціновувачі класичної музики нашого міста, йдеться на сайті міської ради.

В літописі школи є три етапи її діяльності: польський, радянський та сучасний, український. Усвідомлюючи важливість для історії закладу подій 1939 року, у святковому концерті школа вшанувала свій 80-річний ювілей, як данину пам’яті усім викладачам, що у перед- та повоєнні роки стали сподвижниками музичної освіти Волині.

За 80 років понад 6000 випускників школи отримали мистецьку освіту, близько 2000 з яких продовжили навчатись у вищих навчальних мистецьких закладах України та за кордоном. Серед її випускників є народні та заслужені артисти України, заслужені працівники культури, діячі мистецтва, а також відомі професори вищих навчальних мистецьких закладів України. 50 випускників не змогли розлучитись із рідними стінами і нині працюють у Луцькій музичній школі №1.
В концерті взяли учать народний артисти України, керівник Академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії Товій Рівець, заслужена артистка України Алла Опейда, заслужений артист України, солітс вокального чоловічого квартету «Акорд» Микола Палій, всесвітньо відомий композитор Володимир Рунчак, професор Київської національної музичної академії імені П.І. Чайковського Ніна Грічішкіна та доцент Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка Галина Бернадська.

«80 років – це надзвичайно великий відрізок часу. Шість тисяч випускників – це шість тисяч особистостей та життєвих історій. Серед цих випускників є велика кількість професійних музикантів, які стали народними артистами України, заслуженими артистами України, заслуженими діячами культури та мистецтв і багато іншого.

Декотрі ж – не стали музикантами. Проте я переконаний, що ті уроки музики і уроки життя, які вони отримали у цій школі внесли свій позитивний внесок у становлення тих людей, як особистостей, у формування їхнього характеру, розширення світогляду і вміння дивитися на звичні речі інакше», - розповів у вітальному слові Ігор Поліщук та вислови подяку усім викладачам школи.
Окрім того, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва, естетичне виховання дітей, а також з нагоди 80-річчя від дня створення Луцької музичної школи №1 викладачів закладу було нагороджено Почесною грамотою міського голови та оголошено Подяку міського голови.
До вітального слова також долучилась Тетяна Гнатів, зазначивши, що для неї – висока честь працювати разом із людьми, які впродовж 80 років творять славну історію Луцької музичної школи №1.

«Я переконана, що попереду ще багато ідей, які ми разом реалізуємо», - розповіла вона, нагородивши видатних педагогів школи Почесною грамотою департаменту культури та оголосила Подяку департаменту культури Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus