USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Вінниччині затримали групу ділків, які збували на Волинь і розкрадали деревину цінних порід

19 Квітня 2021 11:41
13 квітня слідчі-детективи ГУНП у Вінницькій області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань за силової підтримки бійців КОРДу провели на території Вінницької та Волинської областей спецоперацію, в ході якої задокументували злочинну діяльність стійкої групи з ознаками організованості з числа службових осіб лісових господарств Вінницької області, суб’єктів господарської діяльності та фізичних осіб-підприємців.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює прокуратура Вінницької області.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, до складу організованої групи входило сім осіб, які вчиняли розкрадання деревини особливо цінних порід. Слідством задокументовані факти незаконної вирубки лісу на території Вінниччини. В подальшому високоякісну лісопродукцію за підробленими документами із заниженим класом деревини збували на деревообробне підприємство на території Волинської області у готівковій та безготівковій формі.

Встановлено, що члени групи впродовж тривалого часу збували незаконно заготовлену деревину, в тому числі за кордон.

Слідчими-детективами проведено 11 санкціонованих обшуків на території Вінницької та 2 обшуки на території Волинської областей.

Слідчі вилучили грошові кошти в сумі понад 65 тисяч доларів США, більше 122 тисячі гривень, 130 євро, 200 польських злотих, ноутбуки, мобільні телефони, товаро-транспортні накладні з поколодним обліком деревини та на перевезення деревини, чорнові записи щодо обліку лісопродукції та її списання, печатки суб’єктів господарювання, носії інформації з персональних комп’ютерів зловмисників, 285 колод кругляка дуба, 26 колод кругляка сосни, рахунки фактури, договори купівлі-продажу деревини, банківські картки, 3 вантажні автомобілі для перевезення лісопродукції та 2 легкові автомобілі.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 19 Квітня 2021 13:34
Це, звичайно, добре. Але наш законодавець чомусь не відніс дуб до деревини цінних порід. Про сосну взагалі не говорю
олександр Показати IP 19 Квітня 2021 16:56
Якось смішно. З вінничини везуть деревину на волинь. А, то тільки волинським лісівникам браконьєрам дозволено нищити ліси під виглядом санітарної рубки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus