USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Запоріжжі вилучили 500 кг бурштину, який мали переправити до Польщі через «Ягодин»

14 Серпня 2018 18:17
На Запорізькій митниці вилучили масштабну партію контрабандного бурштину, який мали переправити до Польщі через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ". Мова про 500 кг бурштину, інформує ТСН з посиланням на прес-центрі Державної фіскальної служби України.

"Підприємство вчинило дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють виявлення таких товарів. За цим фактом працівники митниці склали протокол про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у ДФС, до митного поста "Запоріжжя-центральний" було подано митну декларацію на вантаж "Паливні гранули (пелети) пресовані, гранульовані, циліндричної форми різного розміру з тирси хвойних порід дерева", загальною вагою 21060 кг, упаковані в мішки з пластикової тканини на дерев’яних піддонах.

За даними митників, у документах відправником товару вказувалась одна із запорізьких компаній, а одержувачем – англійська. До того ж товар переміщували до Литви (Клайпеда), а вивезення за межі митної території України мало бути здійснено до Польщі через пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Таким чином через нетиповість маршруту та використання ризикового "товару прикриття – паливні пелети" було вирішено провести перевірку вантажу.

"Під час митного огляду товарів було виявлено бурштин різних фракцій, що переміщувався з приховуванням від митного контролю. За попередніми підрахунками, мова йде про понад 500 кг. Огляд ще триває", - додали митники.

Наразі товар вилучено, його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Порошенко Показати IP 14 Серпня 2018 18:42
Молодці митники Бруштін продати і гроші мени на картку перевести
Вася до Порошенко Показати IP 14 Серпня 2018 18:57
Посмокчеш.... льодяника
Волинянин Показати IP 14 Серпня 2018 20:22
там и круглячок ехал

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus