USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наближення літа збільшує попит на кондиціонери*

21 Травня 2020 10:02
На Волині, як і по всій Україні, спостерігається збільшення попиту на побутові системи кондиціонування. На те є кілька причин. Основна, звичайно, пов'язана з наближенням спекотних літніх днів, коли кондиціонер в будинку – це необхідність. Ті, хто вже раніше став щасливим власником кондиціонера, з настанням літа прагнуть замовити обслуговування системи у фахівців або ж замінити обладнання на нове, більш сучасне, енергоефективне і функціональне. Також ажіотаж на ринку кліматичної техніки обумовлений дефіцитом товару. Через відсутність поставок, в зв'язку з ситуацією в світі і Україні, невеличким продавцям, які не мають достатнього товарного запасу на складах, просто нема чим торгувати.

Тож про заміну або ремонт кондиціонера необхідно потурбуватись уже сьогодні.

Моделі кондиціонерів

Варто відзначити, що беззаперечним лідером ринку кондиціонерів є спліт-системи, на їхню частку припадає близько 90% виробництва побутових кондиціонерів. Підлогові, віконні та мобільні моделі кондиціонерів, як видно з цифр, користуються значно меншим попитом, але все одно знаходять свого покупця. Тому що нерідко місце і умови передбачуваної експлуатації кондиціонера не дозволяють встановити спліт-систему.

Вартість кондиціонера

Асортимент кондиціонерів в Україні настільки великий, що кожен покупець, незалежно від матеріальних можливостей, може вибрати відповідну модель. Безумовно бюджетні моделі поступаються техніці з більш коштовного сегменту. Кондиціонери преміум-класу оснащені додатковими корисними функціями та датчиками, що дозволяють ефективно управляти системою кондиціонування. Однією з таких функцій є можливість сучасних кондиціонерів, а точніше спліт-систем, працювати на обігрів приміщення. Детально про всі функціональні можливості сучасних спліт-систем і їх вартість, можна дізнатися за посиланням: https://vencon.ua/catalog/kondicionery-split-sistemy. Водночас бюджетні моделі кондиціонерів нітрохи не гірше справляються з основним призначенням кондиціонера - охолодження повітря.

Потужність кондиціонера

Після вартості основним параметром вибору кондиціонера є потужність пристрою. Від цього показника залежить наскільки ефективно, якісно, а головне - довговічно, прослужить обладнання. Потужність кондиціонера повинна розраховуватися з урахуванням багатьох факторів. Основні з них:

- площа приміщення

- кількість проживаючих

- сонячна сторона чи ні.

Кондиціонер недешеве обладнання, тому, щоб гроші не були витрачені даремно, рекомендується розрахунок потужності проводити за допомогою фахівців. У спеціалізованих інтернет-магазинах кліматичного обладнання завжди можна отримати консультацію професійних продавців-консультантів, які допоможуть врахувати всі нюанси.

Монтаж і обслуговування

Зважившись придбати кондиціонер, необхідно розуміти, що це габаритне обладнання, яке потребує додаткових робіт із монтажу, за винятком мобільних і підлогових моделей. Вигідно замовляти встановлення кондиціонерів в місці покупки. При наявності такої послуги у продавця вартість установки кондиціонера обійдеться дешевше. У будь-якому випадку монтаж кондиціонерів повинен проводитися спеціально підготовленим персоналом, з необхідним інструментом і матеріалами. Купуючи техніку у сертифікованих продавців, можна бути впевненим в якості монтажних робіт, як того вимагає гарантія пристрою.

Абсолютно всі моделі кондиціонерів вимагають регулярного сервісного обслуговування. Про це не варто забувати - несвоєчасне сервісне обслуговування може призвести до поломки обладнання. Наявність власного сервісу у продавця - це показник його надійності. Якщо складні роботи із обслуговування, що вимагають додаткового інструменту, краще довірити фахівцям, то регулярне чищення грубих фільтрів можна виконувати самостійно. Залежно від ступеня забруднення навколишнього середовища, рекомендується проводити таку чистку не рідше одного разу на місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus