USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Нардеп чи самозванець», - ветеран «Айдару» про Лапіна. Частина ІІ

27 Березня 2017 21:40
Днями екс-заступник командира батальйону «Айдар» волинянин Ігор Рицко викрив маловідомі факти з біографії нардепа від Луцька Ігоря Лапіна. Виявляється, нинішній політик заробляв на підкупі суддів, контрабанді спирту і сигарет, видобутку бурштину та легалізації автомобілів.

Окрім можливостей наводити контакти з правоохоронними структурами, котрі за вказівкою з Києва періодично «щемлять» бурштинщиків, І.Лапін цінний для цього нелегального бізнесу ще й тим, що окрім депутатського імунітету, має дипломатичний паспорт, котрий не здає в МЗС, та, ймовірно, використовує при перетині кордону в Республіку Польща.

Окрім того, з'ясувалися деякі нові подробиці біографії Ігоря Лапіна: зокрема, «героїчна служба», купівля квартир на підставних осіб та незаконне захоплення автомобілів на окупованих територіях, нібито на потреби АТО.

Про це йдеться у продовженні матеріалу Ігоря Рицка у Фейсбуці.

Його допис подаємо без змін:


ЗВІДКИ ГРОШІ НА МАШИНИ І КВАРТИРИ?

На підтвердження доходів від збуту бурштину у Республіку Польща І.Лапін задекларував 25 000 злотих готівкою. Звісно, що є заначки в інших валютах (26 тис. доларів США, 16 тис. євро та 128 тисяч гривень).

Ще у вересні 2015 року «Лапа» відвідував незаконні копальні бурштину на власному автомобілі «MITSUBISCHI L-200», джип-пікап, чорного кольору, д.н. АС1679ВІ. Того ж року придбав БMW-520D, 2012 року випуску, зареєстрований на батька, що в електронній декларації оцінений в 491000 гривень.В 2017 році придбав автомобіль «VOLKSWAGEN AMAROK» д.н. АС0100ВТ. Для пересування Києвом використовує авто з місцевою реєстрацією - «TOYOTA AVALON», 2012 року випуску, сірого кольору, д.н. АА0010СІ.
Окрім дорогих престижних авто та твердої валюти, «народний обранець» Лапін колекціонує квартири, переважно в новобудовах. Восени 2015 року інтернет-портал «Вголос» повідомив, що народний обранець придбав дві квартири в житловому комплексі «Центральний» у Луцьку на вул. Огієнка, 2Б, де квадратний метр коштує від 13500 до 14000 гривень.

Зазначену інформацію досвідчений аферист «Лапа» успішно спростував, оскільки оформив квартиру №44, площею 102,5 кв.м на Мовшука Сергія Володимировича, 24.06.1975 р.н., засновника «Адвокатського бюро Сергія Мовшука».

«ВОЯКА»-«ЗОЛА»: МАРОДЕР І КАЗКАР

З Мовшуком вони були в Самообороні Майдану, згодом в «Айдарі», де Мовшук влаштовував Лапіну фотосесії на фоні розбитої військової техніки, щоб потім вдало використовувати під час виборчої кампанії до Верховної Ради.

В той час, коли весь батальйон прощався з загиблими побратимами після важких боїв в районі Луганського аеропорту на першій базі «Айдару», комбат С.Мельничук та приближений до нього Лапін терміново поїхали до Києва, а повернувся «легендарний воїн» Лапін вже в супроводі нікому незнайомого С.Мовшука. С.Мовшук обрав собі позивний «Самурай».

Мовшуку було поставлене завданняпо можливості не виходити вперед та чим більше робити фото та відео фактів свого патрона на фоні місцевості, техніки та бійців батальйону. З серпня 2014 року вони почали розкручувати бренд «Золи» - як «командира» 2 роти 24-го батальйону територіальної оборони ЗС України «Айдар».

Дійсно легенди поширювалися різні. В агітках Лапін з Мовшуком наголошували, що 5 серпня 2014 року в районі Вергунського роз’їзду розбили спецпідрозділ росіян «Гюрза», хоча вище вказані «герої» в момент бойового зіткнення знаходились позаду всього підрозділу.

Даний російський підрозділ зазнав поразки завдяки умілим діям О.Твердохліба («Сармата») та О.Каракевича («Демона»). Але ті ж саморекламовані «герої» вміло це приписують собі, хоча бояться зізнатися про кров наших бійців на своїх руках, руках Лапіна та Ю.Бубенщикова («Бубена»).

На той час прикомандирований в розпорядження «Айдару» екіпаж БМП-2 від 3-го батальйону 51ОМБр, геройськи прийняв смерть, рятуючи айдарівців. А все тому, що Бубенщиков «Бубен» грабуючи будинок, загубив ключі від віджатого автомобіля марки «MITSUBISCHI PAGERO» д.н. ВВ 4141АН, який згодом був проданий в Луцьку. Сьогодні це авто зареєстроване в Луцьку, д.н. АС0505ВТ. Я неодноразово про це розповідав, в тому числі і пресі. Чому Лапін цього не спростував? Бо немає чим спростовувати!

Нагадаю, що на початку липня 2014 року ми «зачищали» населений пункт Стукалову Балку біля Луганська. Таке собі маленьке «царське село». В кінці села була ферма, через яку сєпари заходили на нашу територію у фланг і обстрілювали. Мусили це припинити.

Оглядали будинок якогось високопосадовця-міліціонера, господар втік в Луганськ. Нічого не брали. Сусіди наглядали за будинком, просили нас не стріляти і нікого не чіпати. З нами був Ігор Лапін, на той час виконувач обов’язків командира роти. Він знайшов у гаражі того будинку автомобіль «OPEL ASTRA». Каже: «Давайте заберемо, бо хлопцям нема на чому їздити». Я був проти, але Лапін не послухав.

В автомобіль підклали 2 гранати марки РГД-5. Лапін зняв це все на камеру, ніби знайшли зброю і на цій підставі машину забрали. Далі – те ж саме. Знайшли хату депутата-комуніста Кілінкарова. Лапін відволікав мешканців будинку (то були батьки Кілінкарова), інший лучанин підклав у собачу буду гранати і РПГ. Далі – така ж схема: знімають на камеру, ніби знайшли зброю і на цій підставі забирають автомобіль чорного кольору марки «TOYOTA CAMRY», новеньку, 2012 року випуску. Кажу: так не можна. Я ж офіцер. Для мене поняття «офіцерська честь» - не порожній звук. На що І. Лапін відповів: «У нас в батальйоне законы, как на зоне: или делай как все, или можешь ехать домой».

НЕ БАЛАТУВАВСЯ ПО КОВЕЛЮ, БО ПРОДАВСЯ ІВАХІВУ

Спочатку Лапін хотів висуватися по виборчому округу №21 (центр м.Ковель), але Степан Івахів «відрадив» балотуватись на малій батьківщині, підкріпивши свою пораду грошовою компенсацією для ведення боротьби з основним конкурентом «Континіума» на Волині групою «Приват».

На виборах народних депутатів України 26.10.2014 року Лапін висунув свою кандидатуру по 22-му одномандатному виборчому окрузі (центр - м. Луцьк) від політичної партії «Народний Фронт» (з 14.08.2014 року – член Військової Ради Політичної Партії «Народний фронт»), де з перевагою в 28 голосів переміг самовисуванку Ірину Констанкевич.

Потужну підтримку «Лапа» отримав від популярності на той час «Народного Фронту», візитів командира 24-ого батальйону територіальної оборони «Айдар» Сергія Мельничука та засновника Самооборони Майдану Андрія Парубія, котрий прибув в Луцьк в період остаточного підрахунку голосів в ТВК, перед приміщенням якої кишенькові активісти Лапіна вже розклали шини, погрожуючи підпалом.
На час виборів керівником виборчого штабу «Народного фронту» у Луцьку та довіреною особою Лапіна був його родич по лінії дружини – Юрій Моклиця, за фахом викладач географії, який до грудня 2015 року був штатним помічником-консультантом народного депутата, та вже продовж року його призначили заступником Луцького міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради.

Для виконання делікатних доручень Ігор Лапін залучив Степанюка Олега Ростиславовича, який в 2002 році закінчив магістратуру управління НАВСУ, спеціальність – управління у сфері правопорядку. З липня 2000 року по грудень 2013 року працював в Управлінні МВС України у Волинській області. Пройшов шлях від слідчого до начальника Нововолинського міського відділу Управління МВС України у Волинській області.

З грудня 2013 р. – начальник відділу моніторингу та контролю за дотриманням митного законодавства управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Головного оперативного управління Міністерства доходів і зборів України.

Саме Олега Степанюка, на прізвисько «Модний», зі зв’язками на митниці та в правоохоронних органах Ігор Лапін взяв помічником-консультантом в штат Верховної Ради та довірив оформлення та оплату квартири по вул. Огієнка, 2Б/44.

Останній також займався оформленням на підставних осіб ще двох квартир для народного обранця. Зокрема, у ТзОВ «Житлобуд-2» було придбано квартири за формальною адресою с.Липини Луцького району, а фактично розташовані у м.Луцьку по пр. Відродження, 50А кв.109 (5 поверх) та Відродження, 50Б кв.119 (недобудований).

САФАРІ ПО «БАРСЄТОЧНІКАХ» НАД ГОЛОВАМИ ЛУЧАН

Остання резонансна подія пов’язана з особистим життя І. Лапіна трапилась вранці 09.06.2016 року у місті Луцьку по вул. Арцеулова, 20 , коли двоє грузинів здійснили спробу викрасти з автомобіля народного обранця барсетку, де були ніби-то лише посвідчення депутата та учасника бойових дій. Лапін вихопив нагородний «Форт 17», з якого зробив 6-7 пострілів по автомобілю зловмисників. Невдахи викинули барсетку, заледве втекли неушкодженими, але незабаром були затримані.

Спочатку «легендарний полководець» «Зола» роздавав інтерв’ю, як переміг злочинців, що намагалися скоїти замах на нього чи, як мінімум, розбій. Коли слідчі почали вдаватись у деталі, справа повернулася проти Лапіна, котрого потрібно, було згідно матеріалів слідства, притягувати до кримінальної відповідальності за неправомірне застосування вогнепальної зброї в умовах уявної оборони. Врешті-решт прокуратура винесла рішення про притягнення Лапіна до адміністративної відповідальності за порушення умов зберігання та застосування вогнепальної зброї.

Перебуваючи в Луцьку Лапін часто відвідує адресу по вул. Арцеулова, 20 кв. 72, де проживає Корнійчук Олена Володимирівна та її син Лапін Олексій (за наявною інформацією, позашлюбний син народного депутата). Двокімнатна квартира площею 70 кв.м розташована на 7 поверсі. Саме з цієї квартири він виходив в той ранок, коли сталась крадіжка барсетки.

От вам і коротке підтвердження приказки: «все таємне колись стає явним». Від публічного представлення Лапіна вперше на Луцькому майдані 6 квітня 2014 року до участі в конкурсі на посаду Директора державного бюро розслідувань минуло 2,5 роки. Але цього часу стало досить для розвінчання цього «активіста-героя-депутата». Як би не намагались журналісти з підконтрольного сайту https://ar.volyn.ua/ вихваляти свого хазяїна, реальну оцінку його діяльності лучани вже встигли дати.

Гіршого представника у Верховній раді лучани, напевно, ще не мали. Бо «корочка» депутата для нього – тільки можливість рєшати свої справи та заробляти гроші. Та й грець з ним, нехай, Бог розсудить! Дивно інше – як зграйка кишенькових посіпак вилизує німб хазяїна тут, в Луцьку.

«Помічники», «активісти» і інша челядь виступає проти торгівлі з терористами, у той час як їх патрон звинувачує своїх колишніх побратимів в контрабанді через редути. Та якби ти дійсно воював так, як ти про тебе розписали цілі саги перед виборами, ти знав би, що є поняття фронтової дружби і порядності, яке не дає нормальній людині права поливати українських захисників лайном тільки тому, що тобі так сказав робити Парубій. Але звідти ж тобі знати про ту фронтову дружбу і солідарність, коли в комуністичному військовому політичному училищі навчали, як шкодити людям заради забаганок партії.

ДАЛІ БУДЕ....».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Alex Показати IP 27 Березня 2017 21:59
Автору статті, не копайте комусь яму бо....
34 до Alex Показати IP 28 Березня 2017 07:57
Про що ви говорите, Рицко і близько не знає що таке офіцерська честь
Виборець Показати IP 27 Березня 2017 22:12
мабуть, незабаром вибори, бо вже починають плювати один на одного..., а де ти рицко був у 2014 році, як лапу обирали, чому тоді засунув язик у одне місце і мовчав? а зараз починаєш, хочеться у зраду?
Волинь Показати IP 27 Березня 2017 22:19
От уб**док! Як тепер цим Рижковим, Ютовцям, Моклиці і Ніколайчуку дивитися людям у очі?
User до Волинь Показати IP 27 Березня 2017 23:27
Так як і раніше дивилися. Для тих, у кого немає совісті, це не проблема.
123 Показати IP 27 Березня 2017 23:04
А нашо ті люди їм треба?!?!
Лучанин Показати IP 28 Березня 2017 01:22
Все дуже красиво ! По цим записам, як мінімум зо 20 кримінальних справ повинно бути! Як є факти, докази, свідки які це підтвердять то вперед народ підтримає, як є нечесть серед нас то треба окропити її святою водою! А якщо поговорити, то в нас і не таке кожного дня по центральних каналах викривають- а толку?
Кирило Показати IP 28 Березня 2017 08:18
з лапіном не знайомий, а от Мовшука Сергія Володимировича знавав, аферист, мажорчик, понтяра і ледарт несусвітній. ще в податковій міліції займався безчинствами. юридично безгамотний. так що тандем вимальовався чоткий - остап бендер і шура балаганов. а людей просили не голосувати за це ковельське лайно, все без толку - гірой вср*ний у формі ходив і блазнював по всьому луцьку
Місцевий Показати IP 28 Березня 2017 10:57
Благими намірами устелена дорога в ад.
Антон Показати IP 28 Березня 2017 10:59
“Революції починають ідеалісти, роблять романтики, а використовують негідники”...
рицко муд..к Показати IP 28 Березня 2017 11:12
А часом автор статті, то не той "герой нашего времени" рицко, який, будучи на сході, утік у штаб, де воював з бумажками глибоко в тилу? Чи це не той псевдогерой рицко, який є давнім соратником ще одного "героя айдарівця" надюши савченко, яка є фсбешною підст*лк*ю, про що, нарешті, вже дізналася вся Україна???!!! В Україні кажуть: "Скажи мені хто твій друг, і я скажу хто ти!" В рицко подружка савченко, тому стає зрозумілим під чию диктовку рицко пише пасквілі на хлопців, які дійсно воювали!!!
Мудрий до рицко муд..к Показати IP 28 Березня 2017 14:30
СПОКОЙНО ЭПОЛИТ...!!!!
просто Показати IP 28 Березня 2017 22:43
лапін ще той герой.
Просто Показати IP 28 Березня 2017 23:40
так у нього ж дружина Наталя,на яку певно оформлений будинок у Луцьку
555 Показати IP 29 Березня 2017 11:10
До чого писанина в Фейсбуці -маючи докази і свідків, треба йти в прокуратуру з заявою. Дуже сумніваюсь, що все це хтось придумав. Згадую передвиборчу агітацію пана Лапіна по луцьких дворах - що він "плів"! І не вірю,що Луцьк за нього проголосував, Парубія не поважаю після його приїзду на підрахунок голосів до Луцька.Стидно згадувати.
Ну ну Показати IP 29 Березня 2017 11:25
Може і є щось цікавого, але ріцко за візивами тих хто з ним служив - рідке л*йно.
Фізрук Показати IP 29 Березня 2017 13:01
Друзі, може пора щось робити вже, а не переливати з пустого в порожнє...Всі такі розумні, освідчені, стільки доводів проти нардепа...Якщо так, то за патла його і в м*рду...Що слабо? Недоторканий? Я щось не можу дочитатись що взагалі зробив данний депутат за період свого депутацтва, крім своєї вигоди за рахунок депутатського мандата...Всі знають що так надалі не може продовжуватись, але ніхто не хоче бути першим...Якщо так буде далі, то взагалі втратим країну...Люди зневірені, змучені, їм взагалі скоро до всього буде байдуже...Одні вискочки і вилупки...Якщо у весняно - літній період щось не зміним, попрощаемось з країною... Зимою почнеться "ХАОС" сам за себе на виживання... Вже зараз молодь і не тільки, старається себе та сімью "припаркувати" десь за кордоном...
Хвєдя Показати IP 29 Березня 2017 23:29
А з гранатомета по консульству - не його рук справа?
ввв Показати IP 30 Березня 2017 11:45
Пригадалися слова із пісні В.С.Висоцького :" А счетчик счелкает и счелкает ,и счелкает - в конце пути придется розсчитаться ..." Лапин и К. не виключення.
Лана Показати IP 8 Квітня 2017 01:40
А чому такі горе-депутати сидять в депутатських кріслах.? Всі все знають і не звільняють.
Марина до Лана Показати IP 21 Лютого 2018 22:35
Напевно, тому, що за них проголосували... Раніше потрібно було думати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus