USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Основні способи заощадити на одязі*

24 Лютого 2020 20:23
На одяг у середньостатистичного українця витрачається приблизно 2-3% бюджету щомісяця. Здавалося б, зовсім невеликий відсоток, але за рік виходить досить значна сума. Тому багато хто намагається заощадити на такій статті витрат як гардероб. Але економити — зовсім не обов'язково означає «виглядати дешево».

За допомогою експертів з майданчика з продажу одягу Shafa.ua ми підібрали найголовніші способи і поради, як заощадити на одязі і виглядати модно і стильно.

Правило № 1: підберіть грамотно базовий гардероб

Визначтеся з тим, де ви проводите більше за все часу, і відштовхуйтеся від цього, вибираючи базові речі, які будуть основою вашого гардеробу. Це — ті речі, які будуть поєднуватися між собою і гармоніювати з будь-якою модною новинкою, тобто, вони повинні бути нейтральними і стриманими, як би «фоновими».

Наприклад, для ділового стилю підійдуть костюм зі спідницею або брюками, окремо жакет, штани, плаття, кілька блузок, водолазки і джемпери для холодної пори року, пальто, зручне взуття. Всі ці речі повинні поєднуватися між собою, а також підходити вам і вашому типу фігури. З ними у вас повинно вийти близько 5-6 різних образів.

Базові речі в обов'язковому порядку повинні підходити вам за кольором, кроєм, фасоном — вигідно підкреслювати переваги і приховувати недоліки. Вибирайте якісний базовий одяг, який може прослужити не один сезон. «Розбавити» нейтральні базові речі можна 2-3 модними новинками або яскравими аксесуарами.

Правило № 2: переберіть свою шафу

Перед тим, як вирушати за покупками, щоб поповнити гардероб, переберіть свою шафу. Викиньте все те, що ви не надягали більше року (в ідеалі — більше півроку). Якщо не хочете розлучатися з одягом, можете спробувати продати його на сервісах з покупки і продажу речей, таких як Shafa.ua — тут пропонуються речі від приватних продавців. В крайньому разі, все можна віддати на благодійність.

Розберіть речі по сезонності, а також по «базовості» — чи поєднуються вони між собою, чи відповідають вимогам «капсульного» гардеробу, чи можна з одними і тими ж створити різні образи?.. Визначте, чого вам не вистачає, щоб створити повноцінний гардероб на кожен день. Звертайте увагу не тільки на поточний сезон, а й на майбутній. Адже в більшості випадків купувати сезонні речі вигідніше завчасно.

Правило № 3: складіть список речей

Ви ж складаєте список продуктів, коли йдете в супермаркет чи на ринок? Адже це так зручно: ви точно не забудете нічого із того, що необхідно, і не купите нічого зайвого, піддавшись спокусливій знижці або рекламі. Так само треба чинити і з речами: складіть список того, що вам може знадобитися в майбутньому сезоні. Ви можете доповнювати цей список або викреслювати з нього пункти хоч кожен день.

Не піддавайтеся спокусі купити якусь непотрібну річ або десятий светрик, побачивши гарну знижку або акцію. Намагайтеся неухильно дотримуватися списку, і шукайте тільки те, що вам дійсно необхідно. Особливо актуальний список речей, коли вам потрібно зробити серйозну і дорогу покупку, наприклад, верхній одяг на кілька сезонів, тепле якісне взуття або дорогу брендову сумку.

Правило № 4: не робіть імпульсивних покупок

Навіть якщо ви в буквальному сенсі слова «закохалися» в якусь річ, і вона вам дійсно підходить, і навіть є у вашому списку, не поспішайте моментально бігти на касу. Обов'язково приміряйте річ, розгляньте себе з усіх ракурсів, прикиньте, як вона буде виглядати з іншими речами з вашого гардеробу (зокрема, з базовими). Навіть якщо всі параметри вас влаштовують, все одно не купуйте річ відразу ж. Відкладіть її і пройдіться по інших магазинах.

Згідно зі статистикою, більше половини покупців не повертаються за обраним одягом в перший магазин. Причина: в більшості випадків вони знаходять цю ж річ, але набагато дешевше. І тим більше не варто купувати річ, якщо хоча б один параметр вас не влаштовує: вона тісна/маленька, вам не підходить колір, взуття тисне і т.д. Ніколи не купуйте джинси або плаття з розрахунком «схудну і буду носити» — вони точно пролежать у вашій шафі без діла.

Правило № 5: купуйте речі в інтернеті

Багато інтернет-магазинів пропонують набагато вигідніші ціни на одяг, ніж звичайні магазини. Справа в тому, що звичайний магазин змушений оплачувати оренду приміщення під магазин, та ще й під склад при великому асортименті речей, а також заробітну плату продавцям-консультантам. А інтернет-сайт — ні.

Популярністю користуються сайти певного бренду, зарубіжні мультибрендові інтернет-магазини, а також китайські та азіатські загалом. Але найбільше українці купують одяг на таких маркет-плейсах як Shafa.ua — тут пропонуються речі від приватних продавців, а тому і коштувати вони будуть набагато дешевше, ніж деінде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Катя Показати IP 10 Березня 2020 10:50
Що ж, речі не завжди купую в інтернеті, бо іноді без примірки ніяк, а ось аксесуари і прикраси на віоліті і в ювелірних онлайн-магазинах купую доволі часто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus