USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під Верховною Радою - кількатисячний мітинг. Оновлено

17 Жовтня 2017 13:22
В українській столиці зранку вівторка, 17 жовтня, розпочалася акція за участю різних політичних сил та громадських організацій з вимогами скасувати депутатську недоторканність, створити Антикорупційний суд та внести зміни до виборчого законодавства. За різними оцінками, на мітинг вийшли від двох до десятьох тисяч осіб.

Станом на 21:28 маметове містечко біля Верховної Ради розрослося на вулицю Грушевського та Маріїнський парк. Близько десятка великих наметів перегородили проїжджу частину.

Станом на 19:49 мітингувальники почали потроху розходитися, але більшість ще залишається на площі Конституції, повідомляє УНІАН. З встановленої на площі сцени грає рок-музика і ніхто з організаторів акції або народних депутатів не виступає.

Станом на 17:56 протестувальники білі ВР почали встановлювати намети.



Станом на 17:27 на перетині вулиць Грушевського і Садової сталися сутички між учасниками акції протесту і правоохоронцями. Про це повідомляє Главком.

Частина мітингувальників від Верховної Ради вирушила до Адміністрації президента, але була зупинена правоохоронцями.

Нацгвардійці застосували газові балончики після спроб активістів прорвати кордон силовиків.

В результаті сутичок є постраждалі з обох сторін.





Станом на 16:33 правоохоронці блокували нардепів та активістів, які намагалися пронести намети для мітингувальників під Радою. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Правоохоронці заблокували групу активістів і нардепів у дворику на Музейному провулку в центрі Києва.

Після того, як організатори протестного мітингу під Радою пішли на нараду в офіс, який знаходитися на Музейному провулку в центрі Києва. Кілька десятків правоохоронців заблокували дворик даної будівлі. Зокрема, правоохоронці перекрили арку, яка є єдиним виходом із закритого двору.

За словами активістів, ці дії викликані тим, що вони готувалися взяти і перенести під ВР намети для мітингувальників.

Серед заблокованих виявилися нардепи Сергій Лещенко (БПП) і Надія Савченко (позафракційна).

Однак деякі активісти вдалися інший шлях передати намети на вулиці.

У підсумку через годину блокування, депутатам вдалося домовитися про коридорі для виходу з дворика. Однак, їм не вдалося винести всі намети, які були заготовлені для мітингувальників. Лещенко після того, як йому вдалося протиснутися уздовж стіни повз правоохоронців і вийти на вулицю Грушевського, повідомив, що півтори години не міг цього зробити.



Станом на 14:30, учасники акції "Велика політична реформа", яка розгорнулась під Верховною Радою, обіцяють заблокувати всі виходи з парламенту, якщо до 18 години нардепи не проголосують за їхні вимоги.

Про це у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook заявив позбавлений мандата екс-нардеп БПП Єгор Фірсов, який нині представляє політичну силу "Альтернатива".

Фірсов заявив, що добре знає мережу проходу до парламенту, тому блокуватимуть загалом 14 виходів – включно з підземними та сполученими з іншими будівлями.

Також мітингувальники обіцяють залишатись під стінами Ради, допоки нардепи не ухвалять рішення щодо скасування недоторканності, антикорупційного суду та відкритих списків.

Як зазначається, учасники анонсованих мітингів розташувалися на площі Конституції перед парламентом відповідно до своїх політичних сил і організацій, які вони представляють, передає Інтерфакс-Україна.

За станом на 11:00 мітингувальники під Радою вигукують гасла та вимоги до Верховної Ради. Ключовими є три вимоги: зняття недоторканності, створення антикорупційного суду та зміна виборчої системи.
Найбільш чисельна група - прихильники "Батьківщини". Також присутні активісти "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка, "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі, кілька людей тримають прапори об'єднання "Самопоміч".


Також на площі Конституції представники "Національного корпусу" монтують сцену.

Неподалік площі Конституції - на вул. Грушевського - перебувають кілька десятків вкладників банку "Михайлівський" з відповідною символікою.


Співробітники правоохоронних органів перекрили рух транспорту на вул. Грушевського, а в районі готелю "Київ" встановили рамки металодетекторів. Також по всьому урядовому кварталу спостерігається значна кількість правоохоронців.


Також по периметру площі Конституції з боку Маріїнського парку встановлене сітчасте загородження, по обидва боки якого стоять колами правоохоронці.

Біля самої будівлі парламенту розташований кордон з близько 300 правоохоронців, які стоять у шість шеренг, перші три з яких - співробітники Нацполіції - із шоломами, кийками і щитами.


У центрі частково перекриті вул. Грушевського, Інститутська і Липська, повністю перекриті вул. Лютеранська, Круглоуніверситетська, Городецького і Шовковична. На вул. Грушевського, зокрема, у районі Будинку уряду дорога перекрита переносним металевим парканом зі зріст людини. На під'їзді до вул. Городецького з Європейської площі перевіряють автомобілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у вівторок, 17 жовтня, у Києві будуть перекриті окремі центральні вулиці. Оскільки на цей день лідер "Руху нових сил", екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі і його однодумці запланували мітинг під Верховною Радою в Києві та акції в усіх обласних центрах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus