USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Приватні структури Кропачова позбавляють державні шахти України 1,6 млрд гривень, – нардеп*

26 Листопада 2018 08:57
У вугільній галузі на Львівщині склалася критична ситуація зі збутом видобутої продукції.

Замість вугілля Львівсько-Волинського басейну державна «Центренерго» закуповує вугілля у приватних структур Кропачова. Через це гірникам не платять зарплати. Про це заявив під час брифінгу у Верховній Раді член Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу народний депутат Михайло Бондар.

«У державній вугільній галузі на Львівщині склалася критична ситуація. Гірникам підприємств Львівсько-Волинського басейну не платять зарплат. Перекриваються дороги і на Раву-Руську, і на Львів, і оголошувалися голодування. Соціальне напруження в трудових колективах досягло апогею», – зазначає депутат.


Причина відсутності коштів у гірників – зрив домовленостей шахтарів Львівсько-Волинського басейну з державною компанією «Центренерго» через приватні структури Кропачова

«Центренерго» повинен купувати у державних підприємств 100% їхньої продукції. Але замість цього «Центренерго» працює з приватними структурами Кропачова – ТОВ «Краснолиманська». Закупівлі в приватних структурах Кропачова збільшаться в два рази. А продукція ЛВБ буде зберігатися на складах і втрачати свою якість, а шахтарі не будуть отримувати заробітної плати», – акцентував Бондар.

За словами народного депутата, в разі закупівель за все вугілля Львівсько-Волинського басейну державні шахти Західної України можуть отримати суттєві додаткові кошти.

«Якби «Центренерго» купував би вугілля ДП «Львіввугілля» замість Кропачова, то це дало б цьому державному підприємству 1,6 млрд гривень додаткових коштів. Це дало б можливість модернізувати і розробити нові лави, підвищувати зарплати шахтарям, не було б відтоку кадрів. Я звертаюся до прем'єр-міністра, до міністра енергетики врегулювати це питання і зобов'язати «Центренерго» купувати 100% продукції у державних вугільних підприємств», – резюмує народний депутат.

Нагадаємо, що в січні цього року державна компанія «Центренерго» заявила про готовність викуповувати все вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus