USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Через спалах захворюваності психлікарню у Липинах включили до переліку ковідних закладів

18 Жовтня 2021 10:39
У Волинській обласній психіатричній лікарні – спалах COVID-19. У зв’язку із поширенням інфекції в медичній установі розгорнули ковідний стаціонар.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила головна лікарка закладу Людмила Юрко.

З її слів, 12 жовтня 2021 року серед пацієнтів психлікарні виявили перші симптоми захворювання – підвищену температуру. За допомогою ПЛР-тестування у хворих лабораторно підтвердили коронавірусну інфекцію.

«У той же день, 12 жовтня, нашу лікарню включили у перелік закладів, що мають право надавати допомогу пацієнтам з COVID-19. І ми розгорнули ковідне відділення на 50 ліжок, куди й перемістили всіх пацієнтів, у яких підтвердили діагноз. Організована робота медичних команд. Хворі отримують необхідну лікарську допомогу у повному обсязі», – зазначила очільниця комунальної установи.

Головна лікарка зазначила, що станом на 18 жовтня COVID-19 підтведили у 39 пацієнтів психіатричної лікарні. Усі вони мають легку форму захворювання або ж середнього ступеня.

«Дихальної недостатності станом на сьогодні у жодного із хворих немає. Сатурація в усіх в межах норми. Утім серед пацієнтів є декілька людей, які мають підвищену температуру тіла – до 38 градусів. Вони почувають себе задовільно», – зазначила Людмила Юрко.

Вона додала, що випадки захворюваності на коронавірусну інфекцію є й серед персоналу лікарні: «Усі наші працівники, у яких виявили COVID-19, перебувають на амбулаторному лікуванні за місцем проживання. Наразі не можу озвучити точну кількість хворих. Це близько 5-6 осіб», – інформує вона.

Директорка запевняє, попри те, що у тимчасовому ковідному стаціонарі КП «Волинська обласна психіатрична лікарня міста Луцька» немає централізованого постачання кисню, заклад повністю забезпеченний кисневими концентраторами.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus