USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд повернув лучанину ферми для майнінгу криптовалюти на 16 тисяч доларів

11 Лютого 2019 20:29
Суд вирішив задовольнити клопотання луцького майнера Владислава Токарчука та зняти арешт з його майна, тобто ферм для майнінгу криптовалюти, вартість яких на момент арешту складала 16 тисяч доларів. Своє рішення суд мотивував тим, що лучанин проходить по справі лише як свідок, і ніяка підозра йому не повідомлялася.

Чергове судове засідання відбулося 11 лютого у Луцькому міськрайонному суді.

Нагадаємо, на початку лютого 2018 року в Луцькому національному технічному університеті під час обшуків кіберполіція знайшла та вилучила обладнання для майнінгу криптовалюти, яке належало на той час начальнику інформаційно-обчислювального центру ЛНТУ Владиславу Токарчуку. Загалом, в результаті обшуків виявили 6 ферм, загальна вартість яких може становити від 500 тисяч до мільйона гривень. Згодом вже екс-співробітник вишу Владислав Токарчук проанонсував семінар «Ілюзії та реалії світу криптовалют. Розкажемо та покажемо», на якому пообіцяв розповісти про ринок криптовлют та особливості цієї сфери. Втім керівництво Луцького НТУ вважало недоцільним проведення «криптовалютного» семінару на його території та запропонувало винести його за межі університету. Натомість Владислав дав ексклюзивне інтерв’ю для Інформаційного агентства Волинські Новини.

На одному з минулих засідань Владислав Токарчук разом зі своїм адвокатом подав клопотання про скасування арешту на його майно – ферм для майнінгу. На минуле судове засідання слідчий Констянтин Березний, який мав надати матеріали з приводу перевірки вилучених ферм для майнінгу криптовалюти, не з’явився. А сам Владислав Токарчук у коментарі ІА Волинські Новини висловив думку, що ферми використовують самі слідчі для майнінгу, адже жодних документів про проведення експертиз вилученого обладнання немає.
Під час сьогоднішнього розгляду справи слідчий Констянтин Березний розповів, що нічого з минулого засідання сказати не може, адже зв’язувалися з департаментом кіберполіції у Києві, проте протокол огляду вони так і не надіслали. З його слів, з моменту вилучення пройшов рік.
Натомість адвокат Влада Токарчука Василь Дорошкевич висловив думку, що було достатньо часу для проведення експертиз, однак слідчий не направив техніку на експертизу, тому він просив суду скасувати арешт. Натомість слідчий разом із прокурором просив відхилити клопотання.
Владислав Токарчук мотивував своє клопотання тим, що обґрунтовані підстави для арешту майна відпали. До того ж, у рамках кримінального провадження він перебуває як свідок, адже підозра у вчинені кримінальних правопорушень йому не повідомлялася.
Взівши до уваги всі обставини справи, суд вирішив клопотання задовільнити та скасувати арешт майна – ферм для майнінгу криптовалюти.
Як розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Владислав Токарчук, він задоволений рішенням суду: «Слідчий, як і завжди, нічого не приніс та не представив суду. Тому суд справедливо задовольнив моє клопотання».

З його слів, він не знає, що робитиме далі слідчий, адже він може подати клопотання про повторний арешт, однак для цього мають бути вагомі підстави.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Andrij Показати IP 11 Лютого 2019 23:10
а за спожиту елекроенергiю цей Майнiст вже розрахувався з Вузом чи роздерiбанив дохiд з керiвництвом??????
Володя В. Показати IP 11 Лютого 2019 23:15
ага i використання свого робочого часу, службових ресурсiв в цiлях свого збагачення.... за грати спекулянта !!!!!!
123 Показати IP 12 Лютого 2019 06:41
електроенергія, службовий ресурс, ви двоє прям святі.)
Andrij до 123 Показати IP 12 Лютого 2019 21:58
якщо так кожен буде думати то корупцiю а з нею i корупцiонерiв в цiй краiнi нikоли не здолати!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus