USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Хода з парасольками: луцька молодь вийшла на акцію проти торгівлі людьми

18 Жовтня 2018 15:16
З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований у 2007 році Європейським Парламентом, у Луцьку відбулася хода проти торгівлі людьми.

Учасники вуличної акції «Хода за свободу» двома колонами, прошли проспектом Волі та вулицею Лесі України.

Близько 13.00 обидві колони розпочали ходу від Луцького базового медичного коледжу та Луцького педагогічного коледжу. Уасники мовчазної акції йшли з парасольками, на яких був напис walkforfreedom, також окремі з них роздавали перехожим листівки з інформацією про торгівлю людьми. Кінцевою зупинкою ходи став Театральний майдан, де молодь утворила коло.
У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Комар розповіла, що акція організована департаментом соціального захисту населення спільно з громадськими організаціями «Велес плюс» і «Волинські перспективи» та службою зайнятості.

«Метою нашої акції є привернення уваги до проблеми торгівлі людьми. Цього року ми спільно з А21 (Міжнародна громадська організація, - ВН) вирішили креативно підійти до заходу, використавши парасолі. Сьогодні відбувалися тиха мовчазна хода, адже жертви торгівлі людьми не мають права голосу. Чорний колір парасольок символізує тих, хто вже ніколи не повернеться», - зазначила Олена Комар. Та додала, що на сьогоднішній день на Волині є 27 людей, які визнані жертвами торгівлі людьми.

З її слів, такі інформаційні кампанії покликані на те, аби попередити людей про можливі небезпеки та ризики, адже навіть тоді, коли людина їде на відпочинок, то може трапитися, що вона потрапить у неволю. Олена Комар наголосила, що цього разу завданням заходу є інформування про види торгівлі людьми, зокрема, про трудову, сексуальну експлуатацію, торгівля органами, втягнення в жебрацтво та злочини.
Своєю чергою, голова правління ГО «Велес плюс» та юрист ГО «Волинські перспективи» Віктор Вальчук зауважив, що вже протягом 15 років ці організації реалізують соціальні проекти, спрямовані на обізнаність громадян з проблемою торгівлі людьми. Він зауважив, що в Україні існує кілька статистик: Міністерства внутрішніх справ (кількість потерпілих в кримінальному провадженні за статтею «Торгівля людьми»), Міністерства соціальної політики (надає статус постраждалої особи від торгівлі людьми).

«Статус надається згідно оцінки соціальних потреб, але не довше, ніж на два роки, проте є право продовжити ще на рік. Статус надає право на безоплатну правову, психологічну, інформаційну допомогу, а також безкоштовне медичне обстеження та лікування. Також статус передбачає однаразову виплату у розмірі трьох прожиткових мінімумів», - розповідає Віктор Вальчук.

Також він поінформував, що наприкінці 1990-х -початку 200-х більше постраждалих було серед жінок, які потрапляли у сексуальне рабство. Проте протягом останніх дев’яти років тенденція змінилася, і в Україні зараз більшість постраждалих – це чоловіки, які потрапили у трудову експлуатацію, зокрема в Росії, незважаючи на війну. Зараз Росія займає за різними показниками 5-7 місце за торгівлею людьми у світі.
Довідково. Європейський день боротьби з торгівлею людьми був започаткований 18 жовтня 2007 Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
z Показати IP 18 Жовтня 2018 16:12
Ну все, перестаємо купувати і продавати. Уговорили
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2018 16:47
Побороли торгівлю людьми,ті хто торгував зразу перестали,а ті хто продавався більше не будуть,я правильно зрозумів цю ХОДУ?Тепер ці студенти не продадуться не за які гроші!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus