USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку презентували проєкт для сімей, які прагнуть змін

8 Липня 2020 16:57
8 липня, у День сім’ї, в Луцьку відбулася презентація проєкту SUPERFAMILY.ORG.UA, який став альтернативою щорічному Фестивалю сім’ї #LutskFamilyFest. Організували його ВОВМБФ Молодь з місією у партнерстві з Центром Сімейного Життя і Міжнародним Центром Батьківства та у фінансовому партнерстві з Луцькою міською радою. Проєкт став переможцем конкурсу соціальних проєктів, що його проводило управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради.

Під час події організатори презентували сайт SUPERFAMILY.ORG.UA та розповіли, що його було створено як ресурсний інструмент для сімей, які прагнуть змін.

«Кожен з нас по-своєму орієнтується на ті родинні цінності, що закладені поколіннями, їх свято бережуть у кожній родині, – вітаючи присутніх із Днем сім’ї, зазначила заступниця міського голови Ірина Чебелюк. – Головне завдання молоді – зберегти та передати наступним поколінням свої сімейні традиції. Адже кожен у серці береже те, що об’єднує родину. Саме любов дає нам можливість жити, досягати успіху».
Вона також додала, що міська рада виступає своєрідним місточком між громадськими організаціями та лучанами, щоб допомогти їм зорієнтуватися в непростому сьогоденні. «Особливо опікуємося тими сім’ями, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Наше завдання – допомогти зберегти ту родину, яка зіштовхнулася з певними труднощами чи то батьківства, чи стосунків одне з одним», – наголосила Ірина Чебелюк.

«У 2011 році до нас приїхав Річард Кейн з Великобританії, який є засновником міжнародного руху Тиждень подружжя, що має на меті популяризацію сімейних цінностей. Він і мотивував нас до того, щоб ми почали робити публічні заходи для нашого міста, – розповіла одна з натхненниць проєкту, сімейний психолог Альона Юхимчук. – Так у нас народився Фестиваль сім’ї, який відбувався щороку. Торік ми його перейменували на #LutskFamilyFest. Але тепер, під час карантину, нам довелося креативити. Звісно, ідея онлайн-формату була першою. І ми, сім’ї Юхимчуків та Редкачів, вирішили об’єднатися і спробувати фестиваль з вуличного формату перенести в онлайн».
До створення проєкту завдяки соцмережам вдалося залучити не лише лучан, а й людей з інших областей. Вони поділилися тим, що роблять удома як сім’я – як проводять дозвілля, які мають традиції щодо проведення часу разом. Так було зібрано ідеї від 32 сімей і опубліковано їх на сайті SUPERFAMILY.ORG.UA. Також організатори долучили і свої ідеї, що їх практикують упродовж багатьох років.

Зі слів Альони Юхимчук, сайт має на меті стати такою собі скарбничкою сімейних традицій, куди люди можуть прийти за порцією натхнення.

«Якщо ми згадаємо традиційні родинні свята, то це Новий рік, Різдво, Пасха, День Незалежності тощо. І кожне з них має свою атрибутику. Ми зрозуміли, що коли говоримо про День родини, то немає з ним якоїсь асоціації. Тож почали думати над цим і дійшли висновку, що маємо спонукати лучан, загалом українців, створювати власні традиції, щоб вони могли їх передавати наступним поколінням, – додав співорганізатор проєкту Володимир Редкач. – І результатом став сайт SUPERFAMILY.ORG.UA».
Сайт має цікавий анімаційний відеоролик про суперсім’ю, що його презентує, герої якого – супертато, супермама, супердонька, суперсин та суперкіт. Вони не ідеальні, але приймають одне одного такими, як є, проводять багато часу разом. Суперсім’я – це дружна команда, яка проводить сімейні наради, залагоджує поточні питання і постійно вдосконалюється.

«Один з головних меседжів нашого проєкту – будь-яка родина може стати суперсімейкою, але для того потрібно докласти зусиль, – пояснила Альона Юхимчук. – Багато хто вважає, що для того, аби бути міцною сім’єю, потрібно чимало грошей. Ми з цим не згодні. Щоби мати міцні стосунки, емоційний зв’язок, гроші не потрібні. Скільки коштує поцілунок на ніч? Скільки вартують 12 обіймів на день? Скільки може коштувати побачення тата і доньки? Це ціна морозива. Звісно, що ціна буде. І називається вона зусилля, вибір, бажання щось зробити, уміння розпланувати свій графік так, щоб поставити свою родину в пріоритет».
Під час презентації було оголошено старт конкурсу для родин, які поділяться своїми ідеями сімейних традицій. Він триватиме до 8 серпня, а переможців визначать за допомогою ресурсу random.org. На щасливчиків очікують призи: трьом сім’ям-переможницям – майстер-клас із виготовлення піци всією родиною у піцерії, наступним п’ятьом сім’ям – кружки в стилі superfamily для кожного, а ще десятьом сім’ям – сертифікати на участь у тренінговій грі Familypizza від організаторів проєкту. З умовами конкурсу всі охочі можуть ознайомитися на сайті SUPERFAMILY.ORG.UA.
«Проєкт надзвичайно гарний, емоційний, він мусить мати продовження. Хочу подякувати благодійному фонду Молодь з місією за те, що вони доручили нашому управлінню бути партнерами. Ви найкращі, тому що рухаєтеся вперед, робите наш світ кращим, теплішим і, звісно, сімейно орієнтованим. Ваша скарбничка сімейних надбань – великий дороговказ для багатьох родин та молоді, яка планує створити сім’ю. Адже хороші приклади сімейних стосунків надихають», – зауважила у завершальному слові очільниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото із сайту Луцької міської ради
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus