USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку з’явиться сучасне дитяче містечко європейського зразка*

17 Травня 2017 12:25
Виконуючи умови Меморандуму, підписаного з міською радою та громадськістю, Луцький домобудівельний комбінат паралельно з будівництвом нового житлового комплексу монтує дитяче містечко, аналогів якому в Луцьку ще немає. Майданчик, поділений на три вікові зони, обіцяє стати не лише окрасою мікрорайону та місцем відпочинку мам із дітками, а й усіх городян, у тому числі й поважного віку.

Нагадаємо, після тривалих суперечок щодо забудови земельної ділянки на розі вулиць Конякіна та Гордіюк мешканці мікрорайону та забудовник таки дійшли спільної думки. У результаті торік був підписаний Меморандум між ініціативною групою мешканців мікрорайону, міською радою та ЛДБК. Останній взяв на себе певні зобов’язання щодо здійснення благоустрою парку та прилеглих територій. Одним з перших кроків стало прибирання паркової території від сміття.

У результаті парк на Конякіна-Гордіюк – перший у Луцьку, який отримав проект благоустрою території. Він розроблений за кошти забудовника. І за його фінансової підтримки територію розчистили від старих завалених дерев, гілля.
Також у рамках Меморандуму висадили 50 молодих дерев уздовж прибудинкової території будинку на вулиці Гордіюк, 20А, облаштували лампи для освітлення на території школи №11, а також оплатили річний абонемент для організації гри в футбол дорослим мешканцям району (у школу № 11).

Наступним кроком виконання угоди стало облаштування дитячого майданчика на згаданій території. Завдяки виваженому та комплексному підходу в парку має постати не звичайний майданчик, а ціле дитяче містечко, яке назвали «Карамелька». Відкриття об’єкту заплановане на 3 червня о 12.00.

У проекті, який представлять на потіху городянам, заплановані три вікові зони: для найменших дітлахів, молодшого шкільного віку і старших діток. Все обладнання, яке буде там встановлене, має сертифікати якості міжнародного зразка і розраховане на згадані вікові категорії. Тобто для найменших змонтують низенькі гойдалки, пісочницю. Для старших буде і вища гірка, і гойдалки вже більші. А на третьому майданчику, розрахованому на старших діток, будуть облаштовані вуличні тренажери для занять спортом: турніки, драбинки і подібне. Фактично, кожен малюк зможе тут знайти заняття на свій смак.
Подбали тут і про батьків, які прийдуть гуляти з дітворою: крім клумб, смітників, бруківки, освітлення буде чимало лавочок, де можна буде посидіти і відпочити. А для людей старшого віку готують подарунок: біля частини лавочок планують з часом встановити столики для гри в шахи.

Всі ці нюанси стали реальними завдяки постійній співпраці інвестора і громадськості. Адже практично кожен крок обговорювали, узгоджували і домовлялися. Так, кілька тижнів тому відбулася чергова зустріч представників забудовника, депутатів міськради та мешканців мікрорайону.

Голова фонду розвитку ЗОШ № 11 Наталія Гунько розповідає, що ЛДБК уже більше року як взяв шефство над їх навчальним закладом і нерідко допомагає матеріально школі та прислухається до їх ідей та пропозицій. Так було і цього разу.

«Ми обговорили проект цього містечка у школі разом з дітьми, і надали свої пропозиції та побажання забудовнику щодо облаштування дитячого містечка. Крім того, на території розташована будка для гідрометеоспостережень, її вирішили розмалювати. Але не абияк, а оголосили в школі конкурс на кращий ескіз малюнка. Переможець не тільки втілить свою ідею, а й отримає приз від компанії», - розповідає вона.

На згаданій зустрічі був присутній і депутат Луцької міської ради Сергій Балицький. Він розповідає: живе на 40 кварталі 31 рік і пам’ятає, як 30 років тому на пустирі за шовковим комбінатом садили дерева. Так і виникла ця зелена зона, але тільки у грудні 2015 року вона отримала офіційний статус парку.

«ЛДБК подарував місту проект благоустрою парку, а це теж чималі кошти. І ось зараз з нагоди Дня захисту дітей планує урочисте відкриття дитячого містечко. Забудовник пішов на зустріч мешканцям: там мало бути спершу два майданчика, але територію розширили і зробили 3. Потреба такого об’єкту для відпочинку на 40 кварталі давно назріла. Адже їздити в центр відпочивати з дітьми – далеко. Мешканці давно хотіли бачити тут не смітник, а нормальний парк. Тепер влаштованими доріжками тут гуляє більше людей, учні ходять в училище, гуляють мами і тати з дітками. І це тільки початок», - зауважує він.

Відкриття дитячого містечка «Карамелька» – це тільки один із перших кроків реалізації плану благоустрою паркової зони. В планах – облаштувати тут стадіон, спортивне ядро, велосипедні та бігові доріжки зі спусками та підйомами, місце для вигулу собак і зону барбекю.
Фактично, такого інфраструктурного проекту в місті досі не розробляли і не втілювали, тим більше з ініціативи забудовника. Адже соціальна відповідальність – один з девізів компанії ЛДБК. Як приклад – передача 10 квартир у новобудовах для потреб родин загиблих бійців АТО, ветеранів антитерористичної операції та Афганістану. До слова, нещодавно забудовник передав третю квартиру міській раді, а днями нові жильці уже отримають ключі від помешкання. Інші 7 передадуть у міру здачі об’єктів будівництва.

А поки на розі вулиць Конякіна та Гордіюк будується новий ЖК «Карамель», ЛДБК запрошує лучан різного віку на відкриття дитячого містечка «Карамелька», яке відбудеться 3 червня о 12.00. Для відвідувачів організували багато сюрпризів і розваг, тож, обіцяють, сумувати буде ніколи. А окрім розваг будуть і конкурси, де переможці отримуватимуть призи.

Крім того, на сайті компанії розміщені умови конкурсу дитячого малюнка, прийом робіт на який триватиме до 20 травня. Голосування за кращі роботи буде на офіційній сторінці ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» у Facebook з 21 травня до 1 червня. А результати конкурсу оголосять під час відкриття дитячого містечка, де переможці отримають призи від організатора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
лучанка Показати IP 17 Травня 2017 12:59
Слава Богу, наші бізнесмени стали дбати не лише про свої статки, а й про місто.
Лучанин до лучанка Показати IP 18 Травня 2017 02:18
Бізнесмени дбають лише про свої кишені!А містові кидають як кості для собаки!
Волинянин до лучанка Показати IP 18 Травня 2017 02:26
Розчистили тільки хащі які були від дороги щоб видно було.А ви зайдіть дальше-вглиб парку і подивіться!Там і зараз хащі і не прибрано,а тому що там не видно-люди не бачать!Домовленість була з забудовником щоб він почистив всю територію парку!А він почистив лише частину-навіть не половину.Там де закінчується забор будівництва з іншої сторони-там вже чагарники!І ніхто їх не чистить!
Той, хто дивиться зі до Волинянин Показати IP 26 Травня 2017 09:49
Не переживайте!! Усе розчистять. Для всього свій час!
40-й квартал Показати IP 17 Травня 2017 13:01
Те, що роблять це похвально. Але Вайман підписав меморандум, що вкладе в благоустрій 15 млн.грн. Це ті відгороджені ділянки - стільки вартують? Щодо посаджених молодих дерев. Їх дійсно висадили, попередньо накопивши в тому ж парку. Крім того їх висадили в липні 2016 року в порушення всіх будівельних норм - відступивши від паркану лише по 0,5 метра. Зважаючи на пізню висадку, більша половина дерев посохла, а ті що лишилася, коли виростуть знищать паркан, який відділяє прибудинкову територію будинку Гордіюк, 20А.
Патріот до 40-й квартал Показати IP 18 Травня 2017 02:33
Це всім зрозуміло що забудовник не вкладе 15млн.грн в благоустрій!Це лише цифри на папері!Добре було б щоб хоч половину цієї суми виділив би!Що ви не знаєте як в нас робиться?Напишуть витратили 15млн. а насправді вкладуть лише 5млн.А бумага вам витримає будь-які цифри!
корінний лучанин Показати IP 17 Травня 2017 13:11
Ні,звичайно,якщо"європейського"-це буде прикрасне містечко.
Оксана Показати IP 18 Травня 2017 10:01
В тому парку розчистили невеличку ділянку над дорогою. А оті так звані 3 зони 5*5 м........ Далеко там ще до благоустрою! Треба весь парк розчищати і класти бруківку не збоку, а і далі в парку.
Той, хто дивиться зі до Оксана Показати IP 26 Травня 2017 09:48
Приходь у рукавицях і розчищай, а інші нехай потім вашу роботу обгадять!! Будьте справедливими!!!
Сусідка Показати IP 18 Травня 2017 11:01
Протягом десятка років ця місцина була смітником, притулком наркоманів і алкоголіків – найнебезпечнішим місцем 40 А кварталу (де можна було пройти лише вдень (і не самій), а про прогулянки з дітьми – взагалі не йде мова)… і всіх влаштовувало… ніхто не протестував … Перший, величезний крок зроблено: розчищена значна територія парку від сміття, чагарників та аварійних дерев. До речі, що мало проводитися щороку Луцькою міською радою. Викладаються стежки з бруківки, встановлюються лавочки та смітники, облаштовуються клумби і проводиться освітлення. Наскільки я знаю, в проекті облаштування футбольного поля та спортивних майданчиків . Крім того, забудовник безкоштовно передав у власність 3 квартири сім’ям учасників АТО і ще зобов’язався передати 7 . Люди добрі, ПРОАНАЛІЗУЙТЕ! Закличте до такої роботи інші будівельні фірми Луцька. Є де працювати: центральний парк, парк 900 - річчя, територія Теремнівського ставу, ….. Ці ганебні коментарі взагалі не доречні.
Патріот до Сусідка Показати IP 18 Травня 2017 13:09
Це не ганебні коментарі!!!Ці всі люди пишуть правду!Зайдіть глибше в той парк і побачите хащі і сміття.Забудовник зобовязався почистити всю територію парку, а не лише якусь частину.Будьте реалісткою і не живіть мріями, а живіть реальністю!
Шуберт до Сусідка Показати IP 18 Травня 2017 13:39
На даний момент ще рано говорити про благоустрій у парку.Треба спочатку подивитися чи справді забудовник виконає свої зобовязання які взяв на себе,чи справді, як казав вкладе 15 млн. гривень в благоустрій парку,а тоді вже можна про щось говорити і робити певні висновки.А зараз поки що ранувато про це вести мову.Поживемо-побачимо.Час покаже.
прикаліст Показати IP 18 Травня 2017 11:08
коли хащі - то нормально.. а коли почали чистити - то камні в них камні . ... :))))
прикаліст Показати IP 18 Травня 2017 11:10
Лучанин до лучанка – подбайте і ви про місто: перераховуйте щомісяця свою зарплату на розвиток міста
Кромберг до прикаліст Показати IP 18 Травня 2017 13:50
А ви перераховуєте свою зарплату щомісяця?Перш ніж писати таке потрібно перш за все подивитися на себе, а вже потім на інших.Покажіть приклад!Якщо самі цього не робите,чому ж тоді говорите іншим це робити!Цей парк був на балансі у міської ради.І міська рада мала б дивитися і доглядати цей парк.А потім міська рада віддала цей парк забудовнику,щоб будував багатоповерхові будинки.А за це забудовник зобовязався привести до ладу цей парк.Так що парк вже не є комунальним,тому що на ньому працює приватний забудовник.Ніякого законного права немали забрати бутбольне поле під будівництво-але ж забрали і тепер будують!
Реаліст Показати IP 26 Травня 2017 09:44
Парк буде оновлений повністю! Не тільки при дорозі "щоб видно було", справді, витрачено чималі кошти! Меморандум підписано з ціллю збереження зеленої зони і місця відпочинку для громадян міста! Перш ніж поливати болотом компанію, поспілкуйтесь із забудовником, прийдіть на усі засідання керівництва, зайдіть до бухгалтерії і візьміть розрахунки про рух коштів.............навіть, "припустимо", що забудовник не витрачав 15 млн на благоустрій парку, але ж витратив чималі кошти на приведення території в привабливий вигляд + зайдіть в інтернет і погугліть ціни на дитячі майданчики, порахуйте................!!!! І хочу додати, що є олігархи і свідомі, соціально орієнтовані і не егоїсти!!! І взагалі, потрібно бути вдячним за все те, що роблять для людей, для нашого за Вами комфорту!!! Почніть з критики самого себе!!
Лучанка Показати IP 29 Травня 2017 10:09
Те, що було там - і парком назвати не можливо. Чи можна було там гуляти? А тепер, коли почали, щось робити - то все не так. Років 30 назад за парком доглядали працівники Шовкового комбінату і це була дійсно рекреаційна зона. А 40 - ці тільки загадили його, то тепер ще й забудовника брудом поливають.ТО ви вважаєте, що вам усі винні - треба почати із себе, та цінувати роботу інших. Якби у нас ще парк 900 -тя Луцька таким почали робити. То тут пороздавали землю під приватні забудови. І ми його просто втрачаємо. :((((( Чим погано, що нашим діткам роблять таке чудове містечко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus