USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як вибрати шрифт: 5 порад для ефективної реклами на банерах*

6 Вересня 2021 10:13
Типографіка – це мистецтво, в якому немає як таких абсолютних правил і стандартів. Кожен дизайнер має можливість експериментувати і створювати щось нове і неординарне. Народиться шедевр або вийде один з яскравих прикладів того, як не потрібно робити, залежить від професіоналізму друкарні: https://print.outdoor-online.com.ua/print-billboard

Правила створення макета: розкриваємо секрети

Як вибрати шрифт і які поєднання використовувати не варто, допоможуть зрозуміти поради фахівців, які на цьому «з’їли собаку».

При створенні банерної реклами варто використовувати максимум 2-3 шрифти. Адекватне поєднання більшої кількості шрифтів швидше виняток, ніж правило. Зазвичай друк банера з 3-5 і більше шрифтами виглядає не структуровано і неохайно.

Між красивим шрифтом і читаним варто зробити вибір на користь другого варіанту, адже якщо текст не буде зрозумілий, то замовляти друк постерів нерентабельно. Люди не вникають в заплутані послання. Якщо в перші кілька секунд людина не отримала необхідний мінімум інформації, то продовжувати читання вона не буде.

Важливу роль у створенні привабливого і ефективного макета відіграють кольори шрифтів. Щоб отримати хороший результат, фахівці рекомендують протиставляти ахроматичні і хроматичні кольори. Також важливо поєднувати між собою додаткові холодні і теплі відтінки. При цьому, варто пам’ятати наступне правило – теплі кольори використовуються для першого плану, холодні – для другого.
Не рекомендується використовувати тільки один вид шрифту. Такий варіант зробить виріб примітивним і нудним, а надто мудрований шрифт перетворить текст в незрозумілий набір ієрогліфів. У рідкісних випадках поєднання схожих за стилем шрифтів виглядає презентабельно.

Ще один важливий контраст – товщина букв. Використання різної ширини букв може бути реально корисним. Головне, щоб контраст був дійсно помітний.

Фахівці відзначили, що найвдаліше поєднання шрифтів – це з’єднання великих і малих літер. Специфічні і красиві шрифти будуть хорошим рішенням для написання назви, а класичні – для базової інформації, щоб людина змогла зрозуміти, про що йде мова і що їй намагається донести творець цієї роботи. Замовити широкоформатний друк готового макету Ви можете тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus