USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Задимлений «Авангард» та порятунок наприкінці: «Волинь» завершила рік неймовірною перемогою над «Прикарпаттям». Фоторепортаж

27 Листопада 2021 09:25
У трьох останніх матчах «Волині» добряче діставалося від арбітрів, які приймали доволі сумнівні рішення, лиш в одному з них (проти «Альянса») лучани зуміли перемогти. А в останньому турі зазнали прикрої поразки від «Ужгорода» – долю поєдинку вирішив гол з офсайду «ексволинянина» Віктора Хомченка.

В останньому матчі року волиняни повинні були прийняти на рідному «Авангарді» команду з верхньої турнірної частини – івано-франківське «Прикарпаття». Попри це, лучани налаштовувалися лише на позитивний результат. У «Волині» були кадрові проблеми, адже через дискваліфікацію не міг зіграти Климець, а Кобзар, який травмувався у минулому матчі, був у запасі. Тренерський штаб вимушений був вчергове вдатися до пертурбацій у стартовому складі: єдиного форварда грав центрбек Войтіховський, місце у задній ліній зайняв Кучеренко, а в опорній зоні в пару до Рябова поставили Чепелюка.

Вже зі стартових хвилин включилися ультрас «Волині», які влаштовували перформанси впродовж усього матчу, запалюючи фаєри на підтримку своєї команди.
«Волинь» на правах господарів активніше виглядала на початку матчу та створювала більшу кількість моментів. Вже на 11-й хвилині у гру вимушений був вступати голкіпер гостей Піцан, який відбив удар Хагназарі з меж карного майданчика.
Невдовзі ніхто з партнерів не зумів замкнути небезпечний простріл Чернова після сольного проходу на правому фланзі.
Івано-франківці відповіли ударом Барчука, який виграв боротьбу у захисника, щоправда футболіст гостей відправив м’яч у небо над «Авангардом», а не бодай у бік воріт.

«Волинь» могла відкривати рахунок на 19-й хвилині, коли лучани заробили штрафний на чужій половині поля. Цюпа подав до карного майданчика, де Кучеренко головою намагався відправити м’яч у дальню дев’ятку, однак влучив у поперечину, а Чепелюку не дали зіграти на добиванні.
Не забивши свої моменти, лучани трохи заспокоїлися та дозволили створити момент гостям: Неділько врятував «хрестоносців» після удару Семотюка, який спіймав м’яч на ногу після кутового, а Цюцюра на добиванні пробив вище.

Наприкінці першого тайму «Волинь» претендувала на пенальті. Здавалося б, що Семотюк ногою вдарив у груди Войтіховському, однак арбітр розгледів симуляцію у футболіста лучан, якому продемонстрував за це жовту картку.
До кінця перших сорока п’яти хвилин могла пропускати і «Волинь», однак Барчуку не вистачило влучності, аби з вигідної позиції замкнути навіс партнера.

Таким чином всі голи команди відклали на другу половину зустрічі. На 53-й хвилині рахунок у матчі відкрило «Прикарпаття» – Француз головою замкнув подачу з кутового – 1:0. Прикарпатці хотіли розвинути успіх, зокрема Барчук з-за меж карного майданчика влучив у штангу.
Але «Волинь» не хотіла здаватися – дальньому удару Рябова лише трохи не вистачило влучності, аби м’яч залетів у кут воріт.
Щоправда, після цього моменту «Прикарпаття» двічі могло закривати матч: спочатку Француз після кутового влучив у стійку, а невдовзі Неділько врятував «Волинь», потягнувши удар з пенальті від Барчука.
Відзначимо, що під час другого тайму тренерський штаб «Волині» підсилив напад, випустивши на поле Богдана Кобзаря та атакувального хавбека Валерія Сада. Саме Богдан на 86-й хвилині після скидки головою Войтіховського вийшов віч-на-віч та перекинув голкіпера – 1:1.
Навіть такий результат не задовольнив «хрестоносців», тож вони побігли вперед. Вже у додатковий час Ляшенко обігрався з Войтіховським та на швидкості увійшов до карного майданчика гостей, де його збив захисник – пенальті. До точки підійшов сам Ляшенко та впевнено розвів м’яч та воротаря по різних кутах, подарувавши своїй команді вольову перемогу – 2:1.
Таким чином, попри скепсис багатьох вболівальників,«Волинь» завершила сезон на мажорній ноті, подарувавши вболівальникам, яких насправді було небагато на «Авангарді», неймовірні емоції.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Листопада 2021 11:21
Характерний.змістовний банер-дійсно навіть ота літера .. І .. в кінці речення говорить про глибокі знання мови! Сумно. але волиняк ніщо і ніхто не переробить.
Колік Показати IP 27 Листопада 2021 12:09
То, що виграли Лігу чемпіонів?
Лучанин Показати IP 28 Листопада 2021 13:03
Нема на них Кварца зі скакалкою!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus