USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Збирають гроші на лікування дівчини, яка постраждала у ДТП біля Луцька

17 Грудня 2017 11:07
Юлія Білан пережила реанімацію, кілька операцій, але попереду тривалий процес одужання і дороговартісне лікування. Впасти у відчай дівчині, яка пережила вже другу аварію за життя і нині молиться, щоб мати змогу ходити, не дають рідні.

Життя 18-річної юнки різко змінилося після жахливої аварії у селі Струмівка Луцького району, пише Волинь24.

«СМЕРТЕЛЬНА АВАРІЯ» І НАСЛІДКИ…

«Смертельна аварія на Волині…», «У Струмівці – смертельна ДТП…», «Страшна аварія у Струмівці…», «Загинула людина, ще шестеро травмувалося…» - такими були заголовки новин про ту саму аварію. 5 грудня. Засніжена дорога. 25-річний водій БМВ, у салоні якого перебувала Юлія Білан, виїхав на зустрічну смугу…

Вона дотепер не пам’ятає деталей тієї події. Через кілька тижнів після ДТП тільки починає пригадувати, що ж трапилося. Насправді, Юлії дивом вдалося вижити після отриманих травм. Її мама Олена Хоречко каже, що лікарі буквально витягнули доньку з того світу, за що вона їм безмежно вдячна.
Юлія на лікарняному ліжку

Сьогодні Юлія перебуває у стінах відділення травматології Луцької міської клінічної лікарні.

«Ось тут вона сиділа. На пасажирському сидінні…» - мама показує фотографію тієї злощасної БМВ, у якій розбилася дочка.

5-го грудня вона чекала дочку вдома і просила добиратися маршруткою, бо дорога була слизькою. Однак все склалося інакше.

А це Юлія до аварії...

Товариш Юлії запропонував підвезти її власною автівкою. Правда, перед тим у справах їздили до Олики. Повертаючись звідти, біля села Струмівка, і втрапили у ДТП. У салоні машини було троє: водій, його товариш і Юлія.

«Вона згадала тільки, що вони стояли в колоні машин. Колона рухалася повільно, бо тоді трохи йшов сніг. Водій БМВ виїхав з колони. І вийшло так, що назустріч – інший автомобіль… Як воно було, сьогодні розбирається поліція», - каже Олена Хоречко.

ВИТЯГЛИ З ТОГО СВІТУ: ДІВЧИНА ПЕРЕЖИЛА ВЖЕ П’ЯТЬ ОПЕРАЦІЙ

«Ми не знали, чи вона буде жити, чи ні. Стільки травм… Молилися, щоб вижила», - розповідає матір дівчини.

Сьогодні вона майже завжди поруч із лікарняним ліжком, бо доньці потрібна постійна допомога.

Тиждень Юлія перебувала у реанімації. Як розповів ортопед-травматолог Луцької клінічної лікарні Микола Пемпко, наразі дівчина пережила вже фактично п’ять операцій.

«Стан її стабільний, середньої важкості. Провели їй практично п’ять операцій, включно з дренуванням грудної порожнини. У неї закрита травма грудної клітки з переломом ключиці, перелом кісток таза, перелом кісток правої гомілки. Попереду в Юлі – тривале лікування. Крім того, реабілітація. Важко сказати, скільки воно займе часу, - не менше півроку», - каже Микола Пемпко.

Те, що лишилося від БМВ, в якому їхала дівчина і двоє її знайомих

Це вже друга аварія у житті 18-річної Юлії.

«Їх збила машина, коли вона їхала зі своїми хлопцем на скутері. Тоді була черепно-мозкова травма і перелом гомілки. А тут раптом – знов. Я вже не знаю, що то за кара», - бідкається матір.

Родина Юлії – проста і без особливих статків. Живуть у селищі Дубище Рожищенського району. Дівчина офіційно ніде не працювала на момент аварії. Її мама теж заробляє небагато. Батько не проживає з родиною, однак з лікуванням допомагає, хоча і він не має великих доходів.

З коштами на лікування на перших порах суттєво допомогли знайомі, друзі та родичі, які зібрали певну суму. Частково допомагає купувати медикаменти і родина водія БМВ.

Однак наразі на оплату операцій та медикаментів сім’я вже витратила кілька десятків тисяч гривень. А попереду ще тривале лікування, згодом – і реабілітація. Мама Юлії, Олена Хоречко, просто не уявляє, де брати гроші, щоб поставити дочку на ноги.

Сама Юлія з усіх сил тримається за життя і намагається не впадати у відчай. Ледве стримує сльози, коли говорить. Через силу усміхається для фото. Аварія змусила її по-іншому подивитися на життя.

Тепер лишилося стати на ноги…

Олена ЛІВІЦЬКА.

P. S. Рідні Юлії Білан просять небайдужих допомогти у лікуванні донечки матеріально. Номер картки мами дівчини у ПриватБанку: 4149 4978 2901 8375 (Олена Степанівна Хоречко, тел. 0502099743).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Рм Показати IP 17 Грудня 2017 12:09
Тримайся. Все буде добре. Хай Бог помагаэ.
456 Показати IP 17 Грудня 2017 16:06
Нехай за лікування заплатить той, хто її поклав у лікарню, і повністю а не "частково"! Хоча напевно в БляХєра грошей навіть на резину зимову нема, не кажучи вже про дороге лікування. Вибачте за негатив, накипіло! Юля, тебе дуже шкода.. Будь обережнішою в майбутньому у виборі хлопців-водіїв. Дай Бог тобі здоров'я
Надя до 456 Показати IP 18 Грудня 2017 12:44
Так його сім'я все і оплачує
56 Показати IP 17 Грудня 2017 18:14
А хто збирає ?
Андрій Показати IP 17 Грудня 2017 21:23
Цікаво, а хто допоможе сім'ї яка втратила годувальника через того дов...ба за кермом БМВ ? Чи доля тих людей нікого не цікавить ?
Анонім Показати IP 18 Грудня 2017 14:22
чому у нас кожне не адекватне ч?о може купити собі авто і наводити жах на дорогах ?!!! Автомобіль - джерело підвищеної небезпеки, я думаю, треба змінювати закон і робити більш жорсткі вимоги до потенційних водіїв і більш тяжчі покарання для порушників
Саша Показати IP 18 Грудня 2017 16:18
Колбасери вони,я їх знаю!обнюхуються дешевої бадяги і літають на бляхах ще й на лисій гумі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus