USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Їжа з мухами та брудний одяг: як у Луцьку живе сім’я з 4 малюками

17 Серпня 2018 18:00
Родина, яка виховує чотирьох малолітніх дітей, найменша з яких ще зовсім немовля, живе у повній антисантіраії.

Про це написала у Фейсбук начальниця управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцькради Ліна Галан. Чиновниця показали жахливі умови прожиття малечі та закликали не критикувати батьків, а допомагати.

«На жаль, реалії нашої роботи виглядають так: є горе-батьки, яким абсолютно байдуже до своїх дітей. У їхньому розумінні - це достатні умови для виховання, зростання та розвитку 4 малюків».
Коментуючи ситуацію, Ліна Галан закликала бути чуйними один до одного.

«Щодо цієї сім’ї, то ми щотижня її відвідуємо, мотивуємо батьків прибирати, готувати їсти, адже найменша дитинка перебуває на грудному годуванні. Втім, на жаль, поки у них такий стиль життя. Тому ми залучаємо різні служби в школах, медпрацівників, психологів. Але буває, що є сусіди, які кепкують, засуджують, а от допомогти не хочуть. Щодо державної підтримки, то вона на достатньому рівні, бо ж є кошти на утримання дітей, допомога для малозабезпечених, ми роздаємо продуктові набори, є кабінет екстреної допомоги, де можна вдягнутися та взутися.

Попри те що на вулиці 21 століття, сьогодні дійсно в нашому суспільстві є такі болючі проблеми. Пост я зробила в соцмережі не для того, щоби засоромити тих батьків, а показати реалії. А це наша щоденна робота, адже поряд ми маємо таких сусідів, які опинилися в складних життєвих обставинах, і не завжди звертаємо на них увагу. Часто люди звинувачують батьків, що їхні діти не мають що їсти, що вони погані, а самі нічим не допомагають. Ніхто не прийде прибрати та підтримати дітей, допомогти батькам виправитися. Україна починається з кожного з нас ,тому треба себе запитувати, чим ми готові допомогти. А бути «диванним волонтером» найлегше», - пояснила Ліна Галан.

Та додала, що таких сімей у Луцьку не 2, не 5 і не десять, а значно більше.

Довідково. Телефон довіри управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради: 716772.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ліля! Показати IP 17 Серпня 2018 18:58
Шановно пані Ліна!це сусіди мають ходити прибирати і може ще й утримувати такі сімї?,а ваша служба для чого!?для того щоб коли сусіди просять вашої допомоги, щоби ви якось вплинули на такі сімї,може б наказали їх гривнею чи вилучили дітей тимчасово ,то ви попереджаєте ті сімї,що приїде комісія,щоб вони хоч трохи прибрались і потім сусідам розказуєте що в вас до таких сімей притензій не має!кажу так тому що добре знаю як жити по сусідству з такою сімєю,маю не щастя поруч з такими жити і знаю точно що скільки б їм сусіди не допомагали вони не вдячні,і кажуть що всіх мають глибоко в д*пі ніхто їм нічого не зробить бо мають неповнолітніх дітей
Луцьк до Ліля! Показати IP 20 Серпня 2018 12:41
Багато років прожили в гуртожитку (не в особистій квартирі) з загальною кухнею і санвузлом з "колоритним" контингентом. Щотижнево купляли білизну і пачку найдешевшого порошку (приблизно 20-30 грн. за все), відро води плюс якась шмата - не повірите, вимивався весь бруд, правда прибирання і купівлю білизни робили одні і ті ж самі люди, але було чисто. За кордоном, якщо крикнув на дитину (про умові бездоганних умов проживання) батьків можуть посадити, забрати дітей, та інші важелі ..... Служби там працюють миттєво - довго не панькаються. Сусіди за кордоном не ходять по таких горе сім*ях не прибирають, не приносять продукти,не варять їм їсти. В Україні громадяни працюють і сплачують податки в державний бюджет, за рахунок якого утримуються різні служби та сплачуються допомоги малозабезпеченим громадянам. На мою думку, у такої сім*і в першу чергу потрібно тимчасово забрати дітей, тимчасово забрати всі соціальні допомоги, соц. службі привезти в цю квартиру дизинфікуючі засоби і допомогти влаштуватись на роботу багатодітному батькові. Через певний час виставити фото прибраної квартири, тверезих батьків, чистих, нагодованих,усміхнених дітей............
55 Показати IP 17 Серпня 2018 19:33
Кожен сам кує своє щастя. Їм подобається так хай живуть шкода тих дітей ким і чим вони виростуть ну і сусідам співчуваю.
лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 19:55
Горбатих могила виправить.
Чому Показати IP 17 Серпня 2018 20:38
Чому цих "горе батьків" не позбавлять батьківських прав? Які функції служби? Писати коментарі?
аяяй Показати IP 18 Серпня 2018 07:53
напевно цигани
Ірина Показати IP 18 Серпня 2018 08:58
І після цього Ви просто ідете з їхньої квартири???дітей забрати,з квартири винести все,провести якусь санітарну обробку-там же певно водиться всього і побільше!Це жах!В інших країнах з таким не граються,не чекають поки батьки стануть на так звану «правильну стежку життя»,по тюрмах садити таких,вони ж вміють тільки дітей робити і впевнена,що пиячать добре або якісь психічні проблеми!Ну не може здорова,нормальна людина до такого дожитися!!!
Максим Показати IP 18 Серпня 2018 15:54
Як добре, що я не їв перед цим.
люда Показати IP 20 Серпня 2018 09:49
що то фраза - сусіди не прийдуть помогти прибрати? А довас сусідка ходить прибирає ? чи ви самі. То я посиджу почекаю - може до мене хтось прийде прибере.* Треба було не виходити від них - поки не заставили все повичищати І то вся сімя , щоб всі разом з дітьми прибирали. ІІне розказуйте казок про те, шо діти мамі , їх багато. Таких сімей ПОВно. і якось справляються. ів кожного були чиє діти, чи хворі родичі за якими требу догляд , але сімї справляються. Допомагають і сусіди і родичі . атут мабуть нема розуму в сімї.до такого довести хату...
Яна Показати IP 20 Серпня 2018 10:59
При союзі такого не було,,,,
Екатерина Показати IP 29 Серпня 2018 16:01
Извините,госпожа Лина,но что за бред Вы несёте.Кто кому что должен помогать?Интересно сколько раз Вы проводили там профилактические беседы? И что Вы хотите сказать,что Вас послушали?Естественно нет.Потому таким людям абсолютно все равно.Главное,чтоб только государственная соцпомощь была вовремя выплачена.А зачем поощрять и что-то таким людям рассказывать?Зачем приходить,совать деньги на еду,если все останется в укладе этой семьи так же само!Вам Лишь бы прикрыть свою опу перед проверками.Лишь бы только рейтинг не упал Ваш.И потом показать этот пост,типа вот видите,я призывала даже общественность,чтоб помогли,но все оказались такими бездушными тварями и не захотели помочь этой семье стать на путь исправления!Лучше уж детишки будут отданы в приют,что конечно же подпортит Вам рейтинг,но по крайней мере они хоть будут накормлены свежей едой без мух,спать в чистых постелях и ходить в чистой одежде,а не выслушать бред и нечисть своих пьющих и не знающих порядка родителей. Шторы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus