USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЖК «Caramel Residence»: жити комфортно по-європейськи*

28 Листопада 2018 13:47
Ми часто говоримо про Європу, громадську свідомість європейців, рівень їхнього життя. Та чи готові до цього самі? Жити по-європейськи означає не лише жити комфортно, а й економно, заощаджуючи на енергоносіях, комунальних послугах.

Тому надзвичайно прикро за лучан, які під час вибору житла орієнтуються на гарні картинки та дешеві ціни, але не задумуються про те, в скільки у майбутньому їм обійдеться проживання в таких квартирах. Платіжки з чималими сумами – це не тільки ініціатива надавачів послуг, які змушені піднімати ціни до рівня ринкових, а й провина нас самих, коли ми бездумно користуємося тими чи іншими послугами, не заощаджуючи і не задумуючись про енергоефективність.

Ми звикли не прикручувати воду, коли чистимо зуби, ходити взимку в квартирах у футболках і шортах, нам хочеться споглядати краєвиди через панорамні вікна, не задумуватися про утеплення, і разом з тим, ми хочемо платити за все це копійки. На жаль, перше виключає друге. Якраз в Європі це зрозуміли вже давно. І тому для європейців нормально обирати енергоефективність та економію.
Приміром, мешканці Великої Британії всі мають індивідуальне опалення, але вони звикли спати під теплими ковдрами, в теплих піжамах, та вмикати опалення лише на кілька годин, адже палити цілий день – дорого. Причому, опалювати вони можуть не всі кімнати, а тільки ті, які найбільше використовуються.

У Німеччині теж немає центрального опалення і кожен гріється сам. У багатоповерхівках, наприклад, воду в батареях гріють газовим обладнанням і регулюють температуру в кімнатах. Скільки спалили газу – за стільки й заплатили. Оптимальна температура для житлових кімнат там 20 градусів, а для спальні і того менше – 16-18 градусів.

Навіть в Іспанії, здавалось би «гарячій» країні, з опаленням все не так, як у нас. Тут взимку вдома ходять в незвичних для нас домашніх капцях-валянках, утеплених штанях і вмикають опалення на декілька годин.
У Франції теж немає центрального опалення. Більше того, в цій країні впровадження енергоощадних заходів заохочується на державному рівні. Держава відшкодовує кошти, витрачені на теплоізоляцію житла, у вигляді зниження прибуткового податку. А встановити енергозберігаюче обладнання (сонячні батареї, нагрівачі з підвищеною енерговіддачею) французи можуть за рахунок пільгових кредитів. Більше того, новобудови площею понад 1000 квадратних метрів з 2008 року повинні відповідати новим вимогам теплоізоляції, інакше об’єкт не приймуть в експлуатацію.

Натомість в Україні користуються популярністю неутеплені, неенергоефективні квартири через їхню невисоку ціну, порівняно з якісним житлом. Проте така економія часто, перепрошуємо, «вилазить боком». І все – через недалекоглядність під час купівлі житла. Так, в радянські часи не доводилося вибирати - електрика, газ, вода коштували копійки, не доводилося навіть задумуватися про економію. Тому й не дивно, що українці не звикли до цього. Та платіжки, особливо отримані взимку, допомагають все ж таки протверезіти і повернутися до сучасних реалій. І тому вибір житла треба робити відповідально, звертати увагу на вікна, утеплення фасадів, матеріали, які використовуються під час будівництва. Адже квартира – не така річ, яку легко замінити, якщо вона виявиться некомфортною.
Питання ощадливості стосується не лише енергозберігальних технологій, економних котлів, утеплених фасадів, а й навіть місця розташування вашого нового помешкання, про що не часто задумуються під час купівлі житла. А дарма. Віддаючи перевагу житлу за містом, ми ще не замислюємося, які додаткові витрати це потягне за собою.

Ми будемо витрачати кошти на бензин, аби доїхати на роботу, завезти дітей у дитсадок чи школу, сходити за покупками чи в спортзал. Кожен лишній кілометр – це додаткові витрати на пальне, яке не дешевшає. Тож де тут економія?

Тому ті, хто вміє прораховувати наперед, хто мислить про майбутнє і бажає забезпеченого комфортного життя, обирають житло в ЖК «Caramel Residence» - новобудові, яка має паспорт енергоефективності, збудована з використанням енергоощадних технологій, розташована в зручному та комфортному мікрорайоні з розвиненою інфраструктурою, поруч зеленої зони. Зводить цю багатоповерхівку ЛДБК – надійний забудовник, перевірений часом.
Утеплені фасади за технологією Baumit - гарантія економії газу в опалювальний сезон, енергоефективні вікна Rehau – запорука того, що вони запобігатимуть енерговитратам і не будуть «сифонити», встановлені котли Vaillant мають високу ступінь енерговіддачі при невеликих затратах. Також батареї оснащені термоголовками для того, щоб можна було регулювати температуру в окремих приміщеннях. Тому така комплектація квартир – це справжня економія, яка буде оцінена вже з першою квитанцією за комунальні послуги.
Приємним доповненням до цього є й місце розташування житлового комплексу: подалі від гамірливих магістралей, але в місті; поруч із зеленою зоною, але зі зручною транспортною розв’язкою. Спортивні зали, заклади харчування, школа та садочок, магазини – все поруч. Амбулаторія сімейної медицини теж неподалік. Тому, якщо лучани бажають обрати комфорт і свідомо планують своє майбутнє – то їм просто необхідно придбати квартиру в ЖК «Caramel Residence».

Контакти відділу продажу: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22, телефон (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин2 Показати IP 4 Грудня 2018 21:36
З паркомісцем теж буде порядок? Одне на 3 квартири?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus