USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Один із густонаселених районів Луцька – без транспортного сполучення

22 Серпня 2019 16:55
Жоден із луцьких перевізників не погодився здійснювати транспортні перевезення містян за маршрутами, які включають у себе вулицю Карпенка-Карого та Задворецьку, що знаходяться у 55-му мікрорайоні Луцька.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 22 серпня, повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов.

Зі слів посадовця, жоден із перевізників не забажав здійснювати перевезення збитковим, на їхню думку, маршрутом – вулицями Карпенка-Карого та Задворецькою, що належать до 55-го мікрорайону.

Такий стан речей надзвичайно обурив виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта.

«Це як так, що перевізники, які виграли тендер, перебирають маршрутами, тим самим не виконуючи угоду з міською радою? Що означає «знялись з невигідного маршруту»? Мені не подобається така тактика поведінки маршрутників», - різко обурився посадовець.

Натомість, член виконкому Ігор Муковоз зауважив, що щоразу, коли перевізники просять міську владу підвищити вартість проїзду, то обіцяють покращити сервіс та якість перевезення:

«А що ми отримуємо натомість? Діряві брудні маршрутки. Маємо що маємо», - каже Ігор Муковоз.

На це головний транспортник Луцька відповів, що, за станом на сьогодні, у місті немає великої кількості перевізників, тому останні й маніпулюють своїм становищем й намагаються диктувати власні умови владі.

«В нас на сьогоднішній день відкритий маршрут №18, 14, 23, на стадії закриття маршрут №4. У нас більше немає такої можливості, як колись оголошувати конкурс, коли на кожен із маршрутів було 2-3 претенденти. Є один претендент на маршрут в кращому випадку, а в гіршому – їх немає взагалі. В зв’язку з тим, що маршрут №23 припинив існування, без транспортного сполучення залишився 55-й мікрорайон. На сьогодні перевізника, який би виявив бажання їхати по вулицях Задворецькій і Карпенка-Карого немає. Та й стан автобусів бажає кращого», - наголосив Володимир Степанов.

На це Григорій Пустовіт відповів, що це не у міської влади погані автобуси, а у самих перевізників, які, до слова, є приватною структурою:

«Сьогодні збиткові маршрути возять людей по селах. А, виявляється, що в місті збиткові маршрути не можуть їздити. То давайте запросимо до Луцька перевізників з сіл, вони все одно прибутку не мають. Нехай їздять тут, у нас. Давайте й далі виправдовувати перевізників і брати їхні проблеми на себе. Це їхній бізнес, а значить їхні проблеми. Цей бізнес потрібно покращувати, змінювати. Щоденно – сім-вісім скарг на лінію оперативного реагування «15-80». То маршрутка не зупинилась, то у брудному стані, то водій хамовитий. Ми проявляємо толерантність заради того, щоб люди могли переміщатися містом. Тому давайте запросимо приміських перевізників надавати послуги й лучанам», - зазначив посадовець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що аби закрити проблему сполучення мікрорайону Вересневе із Луцьком, члени виконавчого комітету Луцької міської ради змінили схему маршруту № 32
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Оптимістка Показати IP 22 Серпня 2019 17:14
По-моєму з перевізниками заігрались! Їх вимоги беруть до уваги, а пасажирів - ні! Потрібно переводити цей вид транспорту на державний, бо далі буде ще гірше.
скептик Показати IP 22 Серпня 2019 18:16
степашка скоро зажене транспорт луцька в могилу.
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2019 18:47
маршрутки №32 масово виключають GPS-трекери !!!
лучанин Показати IP 22 Серпня 2019 19:02
нехай працівники міськради, а їх в раді до біса, ідуть працювати рікшами на чолі з Пустовітом на збиткові маршрути.
Анонім Показати IP 22 Серпня 2019 20:31
Однозначно треба гонити приватних перевізників і створити комунальні транспортні підприємства, бо шантаж зі сторони приватників наростатиме щороку більший.
Ххх Показати IP 22 Серпня 2019 20:59
У всій європі громадський транспорт виконує в першу чергу соціальну функцію.рентабельність на рівні собівартості .тому там транспорт комунальний або державний. А в нас бізнес.косять бабло а автопарк не міняють.ще і шантажують.модель розвитку краіни вибрали не правильну 25 років назад.а тепер все починає сипатись.маршрутки,комунальна сфера ,дороги.ще й атомніскоро почнуть.(не дай боже. )
Внук до Ххх Показати IP 22 Серпня 2019 21:55
Про атомні ви правильно сказали. Реактори наших АЕС повинні працювати виключно на російському топливі, а останні роки працюють на американському чи європейському. Плюс 80 реакторів вичерпали свій ресурс.
Луцьк Показати IP 23 Серпня 2019 12:06
Підписуйте петицію, вломимо їм! https://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/ViewSigns/1320?page=3

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus