USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

24 квітня: події, факти, дні народження

24 Квітня 2018 00:00
24 квітня день народження святкують член 3-го запасного батальйону ДУК Ірина Ковирнова, журналіст Володимир Хотимчук та колишній директор Луцької гімназії № 14 Богдан Свереда.

Інформаційне агентство Волинські Новини зичить іменинникам безхмарного щастя, міцного здоров’я, впевненості, достатку і благополуччя, подальших успіхів у будь-яких починаннях, щоденних справах, сміливих планах та сподіваннях. Хай вас підтримують та надихають рідні люди, розуміють та допомагають колеги, минають негаразди та непорозуміння.
Ірина Ковирнова
Ірина Ковирнова


На 24 квітня припадає Міжнародний день солідарності молоді.

Іменини за православним календарем святкують Микола, Петро, Антип, Прохор, Олександр, Людмила, Яків та Яромир.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція писала про те, що цього дня у Володимирі-Волинському випав сніг з градом. Засипати місто почала близько 9-ї години.

2016 року ми розповідали про жінку, найулюбленішим заняттям якої ось уже понад двадцять років залишається рибальство.

У 2015 на міжнародному фестивалі рукопашного бою у Льовові волиняни вибороли командне «золото».

У 2014 році в цей день видання писало, що про волинян з Небесної сотні зняли фільм. Так, історії про життя волинян, які загинули на Майдані, стали документальними стрічками.

У 2013 році Волинські Новини писали про невідомий Харків у рубриці Походеньки-поїзденьки.

Народилися:

Цього дня народилися білоруський першодрукар, просвітитель Франциск Скорина, італійський композитор, вчитель Баха, Моцарта, Глюка Джованні Мартіні, англійський футболіст Стенлі Роуз, іспанський політичний діяч Хосе Антоніо Прімо де Рівера, український політик, народний депутат I-IV скликань, ректор Харківського університету внутрішніх справ Олександр Бандурка, болгарська співачка Лілі Іванова, американська співачка й акторка Барбра Стрейзанд, український фінансист, політик і громадський діяч, президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, український тележурналіст, письменник і публіцист, шеф-редактор журналу «Український тиждень» Юрій Макаров, український футболіст Сергій Кравченко.

Сталося:

1646укладено Ужгородську церковну унію.

Акт церковного об'єднання з Римом 63 закарпатських священиків Мукачевської православної єпархії, укладений з еґерським римо-католицьким єпископом Ю.Якушичем. Укладено її на таких умовах: 1) збереження східного обряду; 2) право вибору єпископа, що його Рим мав лише затверджувати; 3) користування привілеями римо-католицького кліру. Після того, як Рим затвердив Партенія мукачівським єпископом, унія поширилася далі на схід та захід, але тільки 1721 року вона охопила всіх закарпатських українців у рамках Мукачівської та Пряшівської єпархій.

1984у Сан-Франциско компанія «Apple» анонсувала свій портативний комп'ютер Apple II вагою 6 кілограмів і розміром з чемодан.

Проте пишне гасло «Apple IІ – назавжди», під яким проводилась рекламна кампанія, виявилося далеким від дійсності – через 5 років Apple II був знятий з виробництва. На відміну від інших машин того часу, Apple II виглядав більш схожим на офісний інструмент, ніж на елемент електронного обладнання. Це був комп'ютер, який підходив для домашньої обстановки, столу менеджера або шкільного класу. Також унікальним для того часу було використання кольору і графічних режимів високого дозволу, його звукових можливостей, а також вбудованої мови програмування Бейсік. У порівнянні з більш ранніми машинами, ці можливості були добре документовано і прості у вивченні. Тим самим, Apple II позначив початок революції в області персональних комп'ютерів: це була машина для мас, а не тільки для любителів, учених чи інженерів.

1990на орбіту Землі був доставлений Телескоп Хаббла.

Дані «Габбла» спочатку накопичуються на борту. На час запуску для цього застосовувалися котушкові магнітофони, протягом експедицій 2 та 3А їх було замінено на твердотільні диски. Потім, через систему комунікаційних супутників TDRS, дані передають до Центру Годдарда. Бортове обладнання розраховане на передавання даних зі швидкістю 1 Мбіт/с. Протягом першого року з моменту отримання дані надаються тільки основному дослідникові (заявнику спостереження), а потім розміщуються в архіві з вільним доступом. Дослідник може подати прохання про скорочення або збільшення річного терміну. Спостереження, здійснені за рахунок часу з резерву директора, стають суспільним надбанням негайно, як і допоміжні та технічні дані. Дані в архіві зберігаються у форматі FITS, зручному для астрономічного аналізу. Проект «Спадщина Габбла» публікує невелику, візуально найефектнішу частину даних у форматах TIFF і JPEG для широкого загалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus