USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ансамбль «Колос» передали громаді Підгайців

21 Квітня 2021 13:49
Депутати вирішили передати заслужений ансамбль пісні і танцю України «Колос» Підгайцівській територіальній громаді.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії 21 квітня.

Зауважимо, спершу колектив хотіли реорганізувати, приєднавши його до обласної філармонії. Однак під час засідання профільної комісії, яке відбулося напередодні сесії перший заступник голови облради Юрій Поліщук повідомив, що вдалося напрацювати альтернативний проєкт рішення: передати всі права облради Підгайцівській громаді.

«Було два проєкти: один передбачав реорганізацію шляхом приєднання до філармонії. Але виникла низка питань. У першу чергу ансамбль має статус заслуженого народного і реорганізація призвела б до того, що колектив втратив би ці регалії. А такими здобутками можуть похвалитися небагато навіть професійних колективів. Потім – передача майна. Тому вирішили, що «Колос» зберігає всі свої звання і майно, а майнові права від обласної ради передаємо до Підгайцівської громади», – сказав Юрій Поліщук.

Читати ще: «Найвдячніша публіка – та, що приходить на концерт зі своїми табуретками», – керівник ансамблю «Колос»

Заступник голови Підгайцівської громади Валентин Приходько зауважив: колективу з обласного бюджету виділили на 2021 рік 900 тисяч гривень, а це – половина необхідних коштів.

«Ми домовилися з головою облради і хотілося б, щоб свої зобов’язання облрада виконала. А решту потрібної суми ми закриємо», – переконує він.

У відповідь на це Юрій Поліщук запевнив: якщо голова облради дав слово, значить так і буде – гроші, передбачені «Колосу» з бюджету області надійдуть в заявленому обсязі.

Під час сесії депутати ухвалили згаданий проєкт рішення.

Нагадаємо, у жовтні минулого року помер багаторічний очільник ансамблю «Колос» Олександр Огороднік. У бюджеті області кошти на підтримку колективу передбачені лише на 6 місяців. Цього року ансамблю виповнюється 70 років.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Квітня 2021 14:27
А що Точинський голова? Я так розумію їм нічого не треба, ні музей, ні ансамбль, садочок, спорткомплекс?!!! Скоро доберуться до училища, школи та лікарні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus