USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Без онлайн-уроків: луцькі депутати закликають уряд повернути учнів у школи

2 Липня 2020 13:24
Депутати Луцької міської ради скеровують звернення до уряду з вимогою повернутися до традиційної форми навчання в новому навчальному році.

Про це йшлося 2 липня під час засідання позачергової 85-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули проєкт рішення Про звернення до Кабінету міністрів щодо неефективності та недоцільності дистанційного навчання.

Депутат, радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що до міської ради неодноразово зверталися і батьки, і освітяни, які занепокоєні можливістю продовження дистанційного навчання в школах восени. Адже представники Міністерства освіти неодноразово заявляли про посилення інструментів дистанційного навчання.

«Проаналізувавши ті кілька місяців дистанційного навчання, ми виявили низку перешкод. Є маса предметів, які неможливо викладати онлайн. Як можна, наприклад, навчити дитину грати на музичному інструменті онлайн?» – звернув увагу Ігор Поліщук і додав, що важливою є теж проблема соціалізації.

Він наголосив, що не всі вчителі, діти, зокрема з багатодітних сімей, мають відповідні технічні засоби для дистанційного навчання.

«Ми хочемо задекларувати свою позицію, позицію батьків і вчителів… Ми просимо Міністерство освіти і науки розробити механізм безпечного навчання в школах, який гарантуватиме відвідування шкіл учнями з дотриманням належних карантинних вимог. Зараз діти відвідують садочки, то чому школярі не можуть ходити в школи?» – наголосив Ігор Поліщук.

Депутатка Алла Надточій висловила прохання, аби міське управління освіти розробило своє бачення того, як діти повинні дистанційно навчатися в умовах повторного запровадження суворого карантину.

Обранець громади Євгеній Ткачук акцентував, що «дистанційне навчання – це знущання над батьками, учнями та вчителями». Він зауважив, що у разі запровадження суворого карантину восени міська рада прийматиме наступні рішення своєчасно, реагуючи на поточну ситуацію.

Очільниця управління освіти міськради Зіновія Лещенко раніше на бюджетній комісії наголосила на ще одній проблемі – професійному вигоранню педагогів. Також відзначила, що батьки учнів початкових класів не зможуть працювати, адже муситимуть залишатися вдома з малолітніми дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Внук Показати IP 2 Липня 2020 16:01
Батьки не зможуть працювати??? та просто більшість батьків шоб вижити зимою не будуть звертати на дітей увагу а думатимуть як вижити без роботи та грошей з вашим дурним карантином.
Вчителька Показати IP 2 Липня 2020 16:13
Ткачук правий - дистанційка в тому вигляді, як була, то дійсно знущання. А професійне вигорання іде в любих умовах. А Лещенко, і Плахотна і решта всяких тільки його посилюють. І переживають вони не за дітей і батьків, а за свої теплі місця, бо карантин дуже чітко показав їх непотрібність. От де скорочувати треба, а не сільські школи
Студент Показати IP 3 Липня 2020 07:45
Правильно, дистанційне навчання не може заміними очне, це абсурд і безумство! Ще варто звернутися, з проханням про відновлення звичного навчання у ВНЗ, викладачам і студентам теж несолодко 24/7 у монітор дивитись!
Практикуючий хірург Показати IP 3 Липня 2020 18:02
Мені просто цікаво, що студент-медик, який під час карантину забив гвинт на навчання і пішов працювати баристом, буде лікувати окрім душевних травм? І як його вчити в інтертатурі без фундаментальних теоретичних знань? Всеодно, що спочатку вчити читати, а абетка якось сама засвоїться
43000 Показати IP 27 Серпня 2020 16:33
Продовжили карантин до листопада, закрили країну на в'їзд, заборонили ще купу різних заходів (концерти, масові зібрання і т. д.), - бо пандемія коронавірусу зростає. А тут дітей в школах за парти вони всаджують, ще й говорять: "Молодшим класам масок носити не потрібно, бо вони мало хворіють". Ви собі уявляєте як діти будуть дотримуватись ваших рекомендацій? То це як? Це вже якийсь повний пі...ц.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus