USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Без вікон, без дверей: адмінбудівлю в Любомлі продали за 1,3 мільйона

18 Травня 2021 17:40
Будівлю інспекції, яка належала Держпродспоживслужбі, продали з молотка. Замість очікуваних 3,7 тисячі гривень, переможець торгів запропонував майже 1,3 мільйона гривень.

Торги з продажу приміщення відбулися 12 травня на відкритому аукціоні.

Зокрема на продаж виставили будівлю інспекції, яка розташована в місті Любомль за адресою вулиця Володимирська, 49а. Вона була зведена у 1968 році, загальна площа – 104 кв м. Як видно з доданих фотографій, в приміщенні майже немає вікон, відсутні міжкімнатні двері, сам фасад облицьований плиткою, яка в деяких місцях уже відвалюється, половини покрівлі немає, підлога подекуди теж не вціліла.
Вулиця, на якій розташована будівля, – одна з головних у місті. Саме Володимирською, до прикладу, пролягає маршрут з Любомля до Шацьких озер і це місце цікаве для представників бізнесу. Загалом на торги подали заявки декілька підприємців, чиї комерційні об’єкти розташовані на цій вулиці.

Стартова ціна об’єкту була встановлена в розмірі 3 648,25 гривень. На торги подали заявки 17 учасників. Під час другого етапу торгів цінова пропозиція зросла до 1,28 мільйона гривень. Стільки запропонувала переможниця торгів – Савчина Аліна Дмитрівна.

Згадана особа – засновниця ТзОВ «Надія С.А.Д.», яке зареєстроване за адресою м. Любомль, вул. Володимирська, 62. На другому місці опинилася інша учасниця торгів – Гуліда Оксана Дмитрівна, яка запропонувала 1,118 мільйона гривень. Вона є серед засновників ТОВ «Надія», яке теж зареєстровано на вулиці Володимирській, щоправда номер будівлі – 42. На торги свою пропозицію подало і згадане товариство, яке запропонувало заплатити набагато скромнішу суму – 150 тисяч гривень.
Зауважимо, друга учасниця торгів Оксана Гуліда уже відмовилась від очікування оголошення переможця торгів. А переможець має тиждень на те, щоб укласти договір. Якщо Аліна Савчина відмовиться від цієї покупки – аукціон з продажу буде скасований, а об’єкт виставлять на повторний продаж.

До слова, будівля розташована на земельній ділянці, площею 0,0610 га. Один з учасників навіть уточнював, чи є земля під будівлею, яка, може бути покупцям більш цікава, аніж сама будівля. У відповіді організатора торгів йдеться, що земельна ділянка не є предметом продажу, а її цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель органів державної влади та місцевого самоврядування для обслуговування існуючого приміщення адміністративного будинку, кадастровий номер 0723310100:01:024:0009.


Юлія МАЛЄЄВА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 18 Травня 2021 19:24
"У відповіді організатора торгів йдеться, що земельна ділянка не є предметом продажу". земля переходить автоматично до нового власника.
Татотаке Показати IP 18 Травня 2021 23:29
Цікаво, що двоє лідерів торгів - - це дочки відомого у Любомлі підприємця Шлапи. Степанюк Сергій Євгенович - - особа з такими анкетними даними, це колишній прокурор Любешівського району, нині адвокат у Луцьку. Співпадіння? Можливо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus