USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Броньовану Audi А8 L, пригнану на Волинь під виглядом гуманітарки, продали прикордонники?

1 Липня 2022 15:16
Відповідно до документів, які надали юристи підприємця Михайла Смолки, волинські прикордонники продали авто, яке подарували волонтери.

Броньовану Audi завозили як гуманітарну допомогу для добровольчого формування «Струмівка», яке пов’язували зі Смолкою. Проте цей автомобіль за актом приймання-передання подарували волинському прикордонному загону. І вже через три дні машині знайшли нового власника, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Броньована Audi А8 L перетнула кордон на Волині 25 березня як гуманітарний вантаж. Перевозила авто «Асоціація перевізників та імпортерів транспортних засобів». У супровідному листі йдеться, що це гуманітарна допомога для добровольчого формування «Струмівка», яке тоді лише планували створити. До місцевих тероборонівців автомобіль не потрапив, бо батальйон «Струмівка» не зареєстрували.

Натомість 1 квітня автомобіль зареєстрували в Хмельницькому на ТОВ «Астра-Люкс», яке має юридичну адресу в Києві.
Відзначимо, що «Асоціація перевізників та імпортерів» зареєстрована за тією ж адресою, що й ГО «Воїн», яку очолює Михайло Смолка. Як доказ своєї непричетності до цієї справи він надав акт приймання-передання цього автомобіля 6-му прикордонному Волинському загону.

Відповідно до документа, автомобіль передали 28 березня. Підписав акт приймання-передання командир військової частини Роман Космін. Своєю чергою, керівник 6-го прикордонного Волинського загону Сергій Лозінський подякував за подарунок офіційним листом.

Машина, однак, не потрапила на передову.

Журналісти звернулися до прикордонників із проханням надати докази того, що автомобіль перебуває в користуванні військових.

Речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна зазначила: «Автомобіль Audi А8 L отримав 6-й прикордонний загін як гуманітарну допомогу від громадської організації «Асоціація перевізників та імпортерів транспортних засобів» 28 березня цього року. Зараз в обліках прикордонного загону він не числиться. Був переданий у використання довідкової частини 1498 Державної прикордонної служби України».

У зв’язку з цією історією журналісти звернулися з заявами до правоохоронних органів.
Нині справою опікуються у військовій прокуратурі та Національній поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1 Показати IP 1 Липня 2022 16:05
Журналістці респект! Розслідує самі гарячі й "недоторкані" справи!!! Смілива й принципова!!! Удачі!!! Разом до Перемоги!!!
Володимир Показати IP 2 Липня 2022 08:40
У воєнний час таких корумпованих прикордонників потрібно розстрілювати привселюдно.Щоб інші думали головою а не за гроші ,Іуди
Іван Показати IP 4 Липня 2022 09:17
Хто буде це робити коли всі правоохоронні органи погрузли в корупці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus