USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чотири села вирішили приєднатися до Луцька

2 Серпня 2019 15:19
Сьогодні у Прилуцькій сільській раді депутати віддали 10 голосів за приєднання до Луцька, що передбачено процедурою приєднання. Нещодавно у селах Дачне, Жабка, Прилуцьке і Сапогів Прилуцької сільської ради відбулись гроомадські слухання, на яких більшість присутніх підтримали приєднання до Луцька.

«Сьогодні успішно завершився перший етап процесу приєднання Прилуцької сільської ради до міста Луцька. Маємо всі підстави сподіватися, що четверта спроба об′єднання буде вдалою. Після громадських слухань у селах Прилуцьке, Сапогів, Жабка і Дачне, на яких громада більшістю голосів підтримала приєднання, відбулась сьогоднішня сесія Прилуцької сільської ради, 10 голосів депутатів віддано за приєднання до Луцька. Рішення очікуване, адже люди усвідомлюють, що розвиток громад можливий лише за умови приєднання, що є вигідним як для Луцька, так і для сіл Прилуцької сільської ради», – зауважив Григорій Недопад.



«Тепер Прилуцький сільський голова повинен направити пропозицію Луцькій міській раді, а міська рада – прийняти рішення про підтримку приєднання сільської ради, – розповів Валентин Малиновський, експерт з питань децентралізації та юридичних питань в Асоціації міст України.

– Далі процедура передбачає передачу документів до Волинської ОДА, яка своєю чергою має дати позитивний висновок».

Після висновку ОДА на двох сесіях у Луцьку та Прилуцькій сільській раді будуть прийняті остаточні рішання і процес приєднання завершиться. Луцька міська рада збереже свою назву, а Прилуцька сільська рада називатиметься Прилуцьким старостинським округом. Всі села збережуть свою назву і стануть однією територією з Луцьком, на якій буде здійснювати управління Луцька міська рада і Луцький міський голова.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРИЄДНАННЯ ПРИЛУЦЬКОГО ДО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ: ПЕРСПЕКТИВИ, МОЖЛИВОСТІ, ФІНАНСУВАННЯ

До слова, нагадаємо, депутати Прилуцької сільради більшістю голосів не вперше підтримують це рішення. Так, 18 липня обранці громади прийняли рішення приєднатися до обласного центру.

Ба більше, приєднання до Луцька могло відбутись ще декілька років тому. 29 вересня 2017 депутати сільської ради проголосували за відповідне рішення, проте на нього наклав вето голова сільради Валентин Арчибасов, що спричинило розкол в раді.

У зв’язку з неправомірними діями голови сільської ради Прилуцького в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. Йшлося, наприклад, про те, що голова Прилуцького не виконував рішень сесій і проводив пленарні засідання без достатньої кількості депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 2 Серпня 2019 22:34
Луцький міський голова помер. А нового ми зачекались. Нема порядку.
Правда Показати IP 3 Серпня 2019 09:44
А Прилуцьким депутатам потрібно було приходити на сесії, а не вирішувати тільки питання про об єднання.
Анонім Показати IP 3 Серпня 2019 19:07
це дуже добре в умовах загрози об'єднання Волинської і Рівненської областей...давненькоо лобіюють переессенні центра з Луцька до Рівного

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus