USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Діти з особливими потребами пропонують антикризову програму – виставу «Як звірі в кризу виживали»

26 Травня 2009 14:02
1 червня 2009 року у приміщені Народного дому «Просвіта», що у Луцьку, відбудеться четвертий обласний інтеграційний мистецький фестиваль дітей із особливими потребами «Забавляночка» скликає друзів». У програмі фесту прем’єра – вистава «Як звірі у кризу виживали». Про цей йшлося під час прес-конференції, приуроченій до заходу, – інформує 26 травня репортер «Волинських Новин».
 
На сцені «Просвіти» у рамках фестивалю виступатимуть приблизно 120 дітей з особливими потребами віком від 3 до 18 – 20 років, – розповіла голова ВОДГО «Центру розвитку дитини» Людмила Вознюк. У програмі заходу –гала-концерт творчих колективів – учасників та гостей заходу, а також вистава «Як звірі у кризу виживали» у виконанні 13-х дітей з Дитячого інтегрованого реабілітаційного театру «Забавляночка».
 
Поштовхом до створення вистави стало прочитання однією з вихованок закладу, у журналі для сліпих, сюжету, де заєць обдурював звірів, – сказала пані Вознюк. За її словами, далі над виставою працювали спільно діти та дорослі, придумуючи свої версії розвитку подій. У результаті вийшов досить оригінальний сценарій, де, наприклад, пані Лисиця працює, бо її до цього змусила криза, а Заєць-хвалько стверджує: «Хто не краде, той не їсть», – розповіла постановник Людмила Вознюк.
То ж глядачі зможуть побачити чи вплинули форс-мажорні обставини на життєві цінності героїв і чи можна винести із цих подій певні висновки.

До слова, представники «Забавляночки» розповіли, що театр постійно виступає як за кордоном – у Польщі, Білорусі, так і в Україні. Цьогоріч його навіть запросили виступати на весілля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus